Ομορφιά

Ομορφιά επιδερμίδα : Αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής της

Ομορφιά επιδερμίδα : Αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής της

Ομορφιά επιδερμίδα : Ένα από τα θετικά που βρισκόμαστε στον 20 αιώνα, είναι ότι έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής της επιδερμίδας μας και αυτό οφείλεται στις διάφορες μεθόδους ομορφιάς.

Επειδή να έχουμε όμορφο δέρμα, είναι το πιο επιθυμητό χαρακτηριστικό όλων των πολιτών του πλανήτη , επειδή κατά βάθος γνωρίζουμε ότι μία υγιείς και νέα επιδερμίδα είναι ικανή να αντανακλάσει την υγεία, την ευξεία και ακόμα την γονιμότητα.  Ευτυχώς οι διάφορες στρατηγικές που αναπτύχθηκαν τον 20  και 21  αιώνα ευνόησαν την ανάπτυξη του προσδόκιμου ζωής της επιδερμίδας.

Αυτές οι στρατηγικές είναι ιδιαίτερα σημαντικές, αφού πέρα από το να επιμηκύνει την νεανική επιδερμίδα γλυτώνει και από πολλά ψυχολογικά προβλήματα που βιώνει ο πληθυσμός λόγο της ηλικίας. Παρακάτω ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές για τον ρόλο του δέρματος στο σώμα.

Ρόλος του Δέρματος

  • Το δέρμα σε σχέση με τα υπόλοιπα όργανα, επιδρά  με τριπλό τρόπο και δημιουργεί εμπόδια σε εξωγενείς επιθέσεις αλλά και συμμετέχει πολύ ενεργά στον έλεγχο του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Θεωρείτε ως ένας ενδοκρινής αδένας ο οποίος παράγει ορμόνες αλλά και νευροδιαβιβαστές.
  • Η δερματική εμφάνιση μας, έχει την τάση να επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό ψυχολογικούς παράγοντες όπως είναι η ψυχική κατάσταση, η αυτοεκτίμηση και οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις  που έχουν αντίκτυπο στην συνολική ποιότητα ζωής.

Παράγοντες που οφείλετε η γήρανση του δέρματος

  • Η γήρανση του δέρματος οφείλεται αποκλειστικά στην φυσιολογική παρακμή του.
  • Η γήρανση που προκαλείτε από εξωγενείς παράγοντες συμβαίνει από χρόνια έκθεση μας σε αυτούς.

Φαινομενική ηλικία VS Πραγματικής ηλικίας

  • Ένας τρόπος για να καταφέρουμε να αξιολογήσουμε την υγεία, είναι να συγκρίνουμε την φαινομενική με την χρονολογική ηλικία μας. Στην περίπτωση που φαινόμαστε μεγαλύτερη από όσο είμαστε δείχνει ότι τα νέα για την υγεία της επιδερμίδας μας δεν είναι καλά. Αντίθετα  αν φαινόμαστε όσο πραγματικά είμαστε τότε μιλάμε για μία απόλυτα υγιή επιδερμίδα.

Παράγοντες που επηρεάζουν την φαινομενική ηλικία

  • Οι παράγοντες που επηρεάζουν την φαινομενική ηλικία είναι το κάπνισμα, η κοινωνικότητα, ο δείκτης μάζας σώματος και τέλος η ψυχική υγεία και γι αυτό πρέπει να προσέξουμε αρκετά.

Ακολουθεί βίντεο για την σωστή υγεία της επιδερμίδα μας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ωκεάνια ζώα της Εδιακρανικής εποχής είναι οι αρχαίοι μας πρόγονοι

Ομορφιά trends: 6+1 Τάσεις που θα λατρέψεις

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε φυσικά το ξηρό σας δέρμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δημιουργήστε την προσωπική φροντίδα περιποίησης του δέρματός σας

DIY επιδερμίδα: Πειραματιστείτε με αυτές τις συνταγές, προσαρμόστε τις στις προτιμήσεις σας και απολαύστε τα οφέλη της φυσικής περιποίησης της επιδερμίδας απευθείας από την κουζίνα σας.

Αγαπήστε το σώμα σας όπως είναι!

Σώμα: Το ταξίδι του καθενός είναι μοναδικό και ο δρόμος προς την αγάπη του εαυτού είναι γεμάτος με αυτοανακάλυψη και ανάπτυξη.

Διατηρήστε τα χέρια όμορφα και λαμπερά

Χέρια: Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές και ενσωματώνοντας τη φροντίδα των χεριών στην καθημερινή σας ρουτίνα, μπορείτε να διατηρήσετε απαλά, υγιή και νεανικά χέρια.

Tips μακιγιάζ για μετά τον τοκετό

Εγκυμοσύνη: Το ταξίδι του καθενός μετά τον τοκετό είναι μοναδικό και είναι απαραίτητο να είστε υπομονετικοί και ευγενικοί με τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.