Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ομορφιά

Ομορφιά επιδερμίδα : Αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής της

Ομορφιά επιδερμίδα : Αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής της

Ομορφιά επιδερμίδα : Ένα από τα θετικά που βρισκόμαστε στον 20 αιώνα, είναι ότι έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής της επιδερμίδας μας και αυτό οφείλεται στις διάφορες μεθόδους ομορφιάς.

Επειδή να έχουμε όμορφο δέρμα, είναι το πιο επιθυμητό χαρακτηριστικό όλων των πολιτών του πλανήτη , επειδή κατά βάθος γνωρίζουμε ότι μία υγιείς και νέα επιδερμίδα είναι ικανή να αντανακλάσει την υγεία, την ευξεία και ακόμα την γονιμότητα.  Ευτυχώς οι διάφορες στρατηγικές που αναπτύχθηκαν τον 20  και 21  αιώνα ευνόησαν την ανάπτυξη του προσδόκιμου ζωής της επιδερμίδας.

Αυτές οι στρατηγικές είναι ιδιαίτερα σημαντικές, αφού πέρα από το να επιμηκύνει την νεανική επιδερμίδα γλυτώνει και από πολλά ψυχολογικά προβλήματα που βιώνει ο πληθυσμός λόγο της ηλικίας. Παρακάτω ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές για τον ρόλο του δέρματος στο σώμα.

Ρόλος του Δέρματος

  • Το δέρμα σε σχέση με τα υπόλοιπα όργανα, επιδρά  με τριπλό τρόπο και δημιουργεί εμπόδια σε εξωγενείς επιθέσεις αλλά και συμμετέχει πολύ ενεργά στον έλεγχο του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Θεωρείτε ως ένας ενδοκρινής αδένας ο οποίος παράγει ορμόνες αλλά και νευροδιαβιβαστές.
  • Η δερματική εμφάνιση μας, έχει την τάση να επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό ψυχολογικούς παράγοντες όπως είναι η ψυχική κατάσταση, η αυτοεκτίμηση και οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις  που έχουν αντίκτυπο στην συνολική ποιότητα ζωής.

Παράγοντες που οφείλετε η γήρανση του δέρματος

  • Η γήρανση του δέρματος οφείλεται αποκλειστικά στην φυσιολογική παρακμή του.
  • Η γήρανση που προκαλείτε από εξωγενείς παράγοντες συμβαίνει από χρόνια έκθεση μας σε αυτούς.

Φαινομενική ηλικία VS Πραγματικής ηλικίας

  • Ένας τρόπος για να καταφέρουμε να αξιολογήσουμε την υγεία, είναι να συγκρίνουμε την φαινομενική με την χρονολογική ηλικία μας. Στην περίπτωση που φαινόμαστε μεγαλύτερη από όσο είμαστε δείχνει ότι τα νέα για την υγεία της επιδερμίδας μας δεν είναι καλά. Αντίθετα  αν φαινόμαστε όσο πραγματικά είμαστε τότε μιλάμε για μία απόλυτα υγιή επιδερμίδα.

Παράγοντες που επηρεάζουν την φαινομενική ηλικία

  • Οι παράγοντες που επηρεάζουν την φαινομενική ηλικία είναι το κάπνισμα, η κοινωνικότητα, ο δείκτης μάζας σώματος και τέλος η ψυχική υγεία και γι αυτό πρέπει να προσέξουμε αρκετά.

Ακολουθεί βίντεο για την σωστή υγεία της επιδερμίδα μας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ωκεάνια ζώα της Εδιακρανικής εποχής είναι οι αρχαίοι μας πρόγονοι

Ομορφιά trends: 6+1 Τάσεις που θα λατρέψεις

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε φυσικά το ξηρό σας δέρμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι να φορέσεις αν το αφεντικό σου ζητήσει να παραστείς σε ένα επαγγελματικό δείπνο;

Επαγγελματικό δείπνο: Όταν το αφεντικό σας σας προσκαλεί σε ένα επαγγελματικό δείπνο με νέους πελάτες, είναι σημαντικό να ντύνεστε κατάλληλα για να κάνετε καλή εντύπωση και να αντανακλά τον επαγγελματισμό.

Ποια είναι τα οφέλη του ιχθυελαίου για τα μαλλιά σας; 

Το ιχθυέλαιο είναι μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην ενδυνάμωση των μαλλιών από τις ρίζες, θρέφουν το τριχωτό της κεφαλής και υποστηρίζουν τη συνολική υγεία των μαλλιών.

Πώς να διακοσμήσετε όμορφα το γραφείο σας για να αναδεικνύει το επάγγελμά σας;

Γραφείο διακόσμηση: Η διακόσμηση του γραφείου σας έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει το επάγγελμά σας όχι μόνο δημιουργεί ένα εμπνευσμένο εργασιακό περιβάλλον, αλλά μεταδίδει επίσης την τεχνογνωσία και το πάθος σας σε πελάτες και συναδέλφους.

Δύο φυσικοί σύμμαχοι για την τριχόπτωση είναι το γαρύφαλλο και το δενδρολίβανο

Γαρύφαλλο και δεντρολίβανο : Αυτά τα βότανα δείχνουν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα. Εάν υποφέρετε από τριχόπτωση, μπορεί να είναι χρήσιμο να δοκιμάσετε μια φυσική λύση με γαρίφαλο και δεντρολίβανο.

Μάσκα προσώπου “Glass Skin” για να κατακτήσετε τα μυστικά της Κορεάτικης ομορφιάς

Μυστικό Κορεάτικης Ομορφιάς: Μια απλή μάσκα προσώπου που παρασκευάζεται με αλόη βέρα, άμυλο και γάλα είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να επιτύχετε την επιθυμητή λάμψη «γυάλινου δέρματος».

Close Icon