Ομορφιά

Ομορφιά επιδερμίδα : Αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής της

Ομορφιά επιδερμίδα : Αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής της

Ομορφιά επιδερμίδα : Ένα από τα θετικά που βρισκόμαστε στον 20 αιώνα, είναι ότι έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής της επιδερμίδας μας και αυτό οφείλεται στις διάφορες μεθόδους ομορφιάς.

Επειδή να έχουμε όμορφο δέρμα, είναι το πιο επιθυμητό χαρακτηριστικό όλων των πολιτών του πλανήτη , επειδή κατά βάθος γνωρίζουμε ότι μία υγιείς και νέα επιδερμίδα είναι ικανή να αντανακλάσει την υγεία, την ευξεία και ακόμα την γονιμότητα.  Ευτυχώς οι διάφορες στρατηγικές που αναπτύχθηκαν τον 20  και 21  αιώνα ευνόησαν την ανάπτυξη του προσδόκιμου ζωής της επιδερμίδας.

Αυτές οι στρατηγικές είναι ιδιαίτερα σημαντικές, αφού πέρα από το να επιμηκύνει την νεανική επιδερμίδα γλυτώνει και από πολλά ψυχολογικά προβλήματα που βιώνει ο πληθυσμός λόγο της ηλικίας. Παρακάτω ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές για τον ρόλο του δέρματος στο σώμα.

Ρόλος του Δέρματος

  • Το δέρμα σε σχέση με τα υπόλοιπα όργανα, επιδρά  με τριπλό τρόπο και δημιουργεί εμπόδια σε εξωγενείς επιθέσεις αλλά και συμμετέχει πολύ ενεργά στον έλεγχο του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Θεωρείτε ως ένας ενδοκρινής αδένας ο οποίος παράγει ορμόνες αλλά και νευροδιαβιβαστές.
  • Η δερματική εμφάνιση μας, έχει την τάση να επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό ψυχολογικούς παράγοντες όπως είναι η ψυχική κατάσταση, η αυτοεκτίμηση και οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις  που έχουν αντίκτυπο στην συνολική ποιότητα ζωής.

Παράγοντες που οφείλετε η γήρανση του δέρματος

  • Η γήρανση του δέρματος οφείλεται αποκλειστικά στην φυσιολογική παρακμή του.
  • Η γήρανση που προκαλείτε από εξωγενείς παράγοντες συμβαίνει από χρόνια έκθεση μας σε αυτούς.

Φαινομενική ηλικία VS Πραγματικής ηλικίας

  • Ένας τρόπος για να καταφέρουμε να αξιολογήσουμε την υγεία, είναι να συγκρίνουμε την φαινομενική με την χρονολογική ηλικία μας. Στην περίπτωση που φαινόμαστε μεγαλύτερη από όσο είμαστε δείχνει ότι τα νέα για την υγεία της επιδερμίδας μας δεν είναι καλά. Αντίθετα  αν φαινόμαστε όσο πραγματικά είμαστε τότε μιλάμε για μία απόλυτα υγιή επιδερμίδα.

Παράγοντες που επηρεάζουν την φαινομενική ηλικία

  • Οι παράγοντες που επηρεάζουν την φαινομενική ηλικία είναι το κάπνισμα, η κοινωνικότητα, ο δείκτης μάζας σώματος και τέλος η ψυχική υγεία και γι αυτό πρέπει να προσέξουμε αρκετά.

Ακολουθεί βίντεο για την σωστή υγεία της επιδερμίδα μας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ωκεάνια ζώα της Εδιακρανικής εποχής είναι οι αρχαίοι μας πρόγονοι

Ομορφιά trends: 6+1 Τάσεις που θα λατρέψεις

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε φυσικά το ξηρό σας δέρμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΟΜΟΡΦΙΑ : Συμβουλές για σωστό μακιγιάζ

Ομορφιά : Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε συμβουλές για να έχεις μία υγιή και λαμπερή επιδερμίδα και να μπορεί το πρόσωπό σου να δέχεται καλύτερα τα προϊόντα ομορφιάς.

Η φυσική λύση για την αντιμετώπιση των ραγάδων

Ραγάδες Αντιμετώπιση: Η ανάπτυξη ραγάδων στο δέρμα είναι ένα φυσιολογικό και πολυ συνηθισμένο φαινόμενο. Εάν ωστόσο θέλετε να διαχειριστείτε την εμφάνισή τους ή να περιορίσετε την περαιτέρω εξάπλωσή τους, μπορείτε να δοκιμάσετε τις συνταγές που ακολουθούν με βασικό συστατικό το λάδι καρύδας.

Η βραδινή ρουτίνα που θα βελτιώσει την υγεία των μαλλιών σας

Μαλλιά: Υπάρχουν μερικά tips που αφορούν συνήθειες που κάνουμε πριν τον ύπνο και μπορούμε να ακολουθήσουμε, οι οποίες θα κάνουν τη διαφορά στην υγεία των μαλλιών μας και στο χρόνο που τους αφιερώνουμε. Ακριβώς όπως και με την επιδερμίδα μας έτσι και με τα μαλλιά, κάθε γυναίκα έχει τον δικό της τύπο με τις δικές του εξειδικευμένες ανάγκες.

Μακιγιάζ ματιών : Σας δείχνουμε την τεχνική βήμα-βήμα

Μακιγιάζ ματιών : Η εφαρμογή σκιάς ματιών είναι σχετικά εύκολη. Ωστόσο, η εκμάθηση του μακιγιάζ των ματιών με τον σωστό τρόπο δεν είναι απλή δουλειά. Πώς επιλέγετε τη σωστή απόχρωση για το χρώμα των ματιών και τον τόνο του δέρματος

Eye-Lashes : Η τεχνική καταστρέφει τις φυσικές βλεφαρίδες

Eye-Lashes : Οι επεκτάσεις των βλεφαρίδων και μόνο δεν θα καταστρέψουν τις βλεφαρίδες σας, Η ζημιά στις φυσικές βλεφαρίδες είναι αποτέλεσμα ακατάλληλης εφαρμογής ή του στιλίστα που δεν επιλέγει τον σωστό τύπο βλεφαρίδας για μια υπάρχουσα φυσική βλεφαρίδα

Λίφτινγκ : Αυτή είναι η σωστή ηλικία για να ξεκινήσετε

Λίφτινγκ : Η απόφαση να κάνουμε λίφτινγκ είναι πολύ προσωπική και εξαρτάται από το τι διαφορετικές εμπειρίες ζωής όπως(κάπνισμα, διατροφή), επίπεδα έκθεσης στον ήλιο ή γενετικά χαρακτηριστικά (όπως λιπαρό ή ξηρό δέρμα) που θα επηρεάσουν την κατάσταση του δέρματος και τη «γενετική ηλικία».