ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός εμβόλιο νέα: Η Παγκόσμια Τράπεζα εγκρίνει 12 δις δολάρια

Κορωνοϊός εμβόλιο νέα: Η Παγκόσμια Τράπεζα εγκρίνει 12 δις δολάρια

Κορωνοϊός εμβόλιο νέα: Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, η Παγκόσμια Τράπεζα αποφάσισε να εγκρίνει 12 δισεκατομμύρια δολάρια για τις αναπτυσσόμενες χώρες. Σκοπός αυτής της χρηματοδότησης είναι να βρεθεί η θεραπεία του κορωνοϊού, ξεκινώντας από τις δοκιμές των εμβολίων.

Η Παγκόσμια Τράπεζα σε δήλωση της ανέφερε πως η εκτελεστική της επιτροπή ενέκρινε χθες νέα χρηματοδότηση 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για αναπτυσσόμενες χώρες. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν στην αγορά για τη διανομή εμβολίων, δοκιμών και θεραπειών του COVID-19 για τους πολίτες των κρατών.

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα αναφέρθηκε για πρώτη φορά το σχέδιο της χρηματοδότησης από την Παγκόσμια Τράπεζα. Σκοπός της χρηματοδότησης, είναι η προσπάθεια όλων να καταπολεμήσουν την πανδημία του κορωνοϊού. Άλλωστε τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια είναι μέρος των συνολικών πόρων ύψους 160 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ο πολυμερής δανειστής ανάπτυξης έχει δεσμευτεί να παράσχει στις αναπτυσσόμενες χώρες έως τον Ιούνιο του 2021 για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η θεραπεία στις αναπτυσσόμενες χώρες

Εν συνεχεία, η Παγκόσμια Τράπεζα ανέφερε πως το πρόγραμμα χρηματοδότησης θα περιλαμβάνει τεχνική υποστήριξη προς τις αποδέκτριες χώρες. Σκοπός της υποστήριξης με τεχνικά μέσα είναι οι χώρες να μπορούν να προετοιμαστούν για την ανάπτυξη εμβολίων σταδιακά. Από την άλλη, οι κυβερνήσεις των χωρών θα πρέπει να επισημάνουν στις εταιρείες φαρμάκων ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση και άφθονη χρηματοδότηση για τα εμβόλια COVID-19 στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η Παγκόσμια Τράπεζα βοήθησε και τον Μάρτιο

Τον Μάρτιο με το ξέσπασμα της πανδημίας, η Παγκόσμια Τράπεζα είχε ανακοινώσει την παροχή άμεσης χρηματοδότησης ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κύριο μέλημα της ήταν να βοηθηθούν οι χώρες να αντιμετωπίσουν τις υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις που προκάλεσε ο κορωνοϊός. Άλλωστε από τον Μάρτιο που η πανδημία ήταν ακόμη στην αρχή και είχε πλήξει μόνο 60 χώρες , ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «πολλά ερωτηματικά» σχετικά με τον ιό που εξαπλώνεται γρήγορα και ότι μπορεί να χρειαστεί η παροχή «πολύ περισσότερης» βοήθειας.

Διαβάστε και το άρθρο μας για την χρηματοδότηση που θα προσφέρει ο ΠΟΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρώσικο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Δοκιμή μαζικού εμβολίου COVID-19 ξεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο

Λογοι αποφυγής διαιτών αποτοξίνωσης

Οι δίαιτες αποτοξίνωσης μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητα συμπτώματα. Λόγω της αλλαγής της διατροφικής μας ρουτίνας και των ακραίων διατροφικών σχημάτων είναι πιθανό να αισθανθούμε ζάλη, αδυναμία και να εμφανίσουμε ενοχλητικά συμπτώματα από το γαστρεντερικό σύστημα. Αυτά είναι σημάδια ότι η υγεία του σώματός μας σίγουρα δε βελτιώνεται, όπως υπόσχονται οι δίαιτες αποτοξίνωσης.

Σε ασθενοφόρα μετατρέπονται τα λεωφορεία στο Λονδίνο

Λονδίνο Κορωνοϊός: Σε ασθενοφόρα μετατρέπονται τα λεωφορεία για να αμβλύνουν την κατάσταση. Το προσωπικό του NHS ετοιμάζεται να μεταφέρει ασθενείς χρησιμοποιώντας 2 λεωφορεία του Λονδίνου τα οποία έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδιες ασθενοφόρα, με ένα άλλο δείγμα του φόρτου που ασκεί η Covid-19 στις υπηρεσίες υγείας της πρωτεύουσας.

Μαθηματικά μοντέλα μετάδοσης COVID-19 και αποτελεσματικότητας εμβολίου

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε μαθηματικά μοντέλα μετάδοσης COVID-19 και αποτελεσματικότητας εμβολίου για να προβλέψει πόσο καλά θα λειτουργήσουν τα εμβόλια Oxford και Pfizer για να μειώσουν τον αριθμό R και να επιτύχουν την ασυλία της αγέλης

Δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά

Χαμηλοί υδατάνθρακες: Μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά περιλαμβάνει πρωτίστως τη μείωση του αριθμού των υδατανθράκων και την αντικατάστασή τους με υγιεινά λιπαρά.

Η κατάχρηση μαριχουάνας συνδέεται με απόπειρες αυτοκτονίας και αυτοτραυματισμό στους νέους

Μαριχουάνα Επιπτώσεις: Η υπερβολική χρήση μαριχουάνας από εφήβους και νεαρούς ενήλικες με διαταραχές της διάθεσης - όπως η κατάθλιψη και η διπολική διαταραχή - συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αυτοτραυματισμού, απόπειρες αυτοκτονίας και θανάτου, σύμφωνα με νέα μελέτη.