ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός εμβόλιο νέα: Η Παγκόσμια Τράπεζα εγκρίνει 12 δις δολάρια

Κορωνοϊός εμβόλιο νέα: Η Παγκόσμια Τράπεζα εγκρίνει 12 δις δολάρια

Κορωνοϊός εμβόλιο νέα: Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, η Παγκόσμια Τράπεζα αποφάσισε να εγκρίνει 12 δισεκατομμύρια δολάρια για τις αναπτυσσόμενες χώρες. Σκοπός αυτής της χρηματοδότησης είναι να βρεθεί η θεραπεία του κορωνοϊού, ξεκινώντας από τις δοκιμές των εμβολίων.

Η Παγκόσμια Τράπεζα σε δήλωση της ανέφερε πως η εκτελεστική της επιτροπή ενέκρινε χθες νέα χρηματοδότηση 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για αναπτυσσόμενες χώρες. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν στην αγορά για τη διανομή εμβολίων, δοκιμών και θεραπειών του COVID-19 για τους πολίτες των κρατών.

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα αναφέρθηκε για πρώτη φορά το σχέδιο της χρηματοδότησης από την Παγκόσμια Τράπεζα. Σκοπός της χρηματοδότησης, είναι η προσπάθεια όλων να καταπολεμήσουν την πανδημία του κορωνοϊού. Άλλωστε τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια είναι μέρος των συνολικών πόρων ύψους 160 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ο πολυμερής δανειστής ανάπτυξης έχει δεσμευτεί να παράσχει στις αναπτυσσόμενες χώρες έως τον Ιούνιο του 2021 για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η θεραπεία στις αναπτυσσόμενες χώρες

Εν συνεχεία, η Παγκόσμια Τράπεζα ανέφερε πως το πρόγραμμα χρηματοδότησης θα περιλαμβάνει τεχνική υποστήριξη προς τις αποδέκτριες χώρες. Σκοπός της υποστήριξης με τεχνικά μέσα είναι οι χώρες να μπορούν να προετοιμαστούν για την ανάπτυξη εμβολίων σταδιακά. Από την άλλη, οι κυβερνήσεις των χωρών θα πρέπει να επισημάνουν στις εταιρείες φαρμάκων ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση και άφθονη χρηματοδότηση για τα εμβόλια COVID-19 στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η Παγκόσμια Τράπεζα βοήθησε και τον Μάρτιο

Τον Μάρτιο με το ξέσπασμα της πανδημίας, η Παγκόσμια Τράπεζα είχε ανακοινώσει την παροχή άμεσης χρηματοδότησης ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κύριο μέλημα της ήταν να βοηθηθούν οι χώρες να αντιμετωπίσουν τις υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις που προκάλεσε ο κορωνοϊός. Άλλωστε από τον Μάρτιο που η πανδημία ήταν ακόμη στην αρχή και είχε πλήξει μόνο 60 χώρες , ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «πολλά ερωτηματικά» σχετικά με τον ιό που εξαπλώνεται γρήγορα και ότι μπορεί να χρειαστεί η παροχή «πολύ περισσότερης» βοήθειας.

Διαβάστε και το άρθρο μας για την χρηματοδότηση που θα προσφέρει ο ΠΟΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρώσικο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Δοκιμή μαζικού εμβολίου COVID-19 ξεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αιγινήτειο: Συνέχιση λειτουργίας και επέκταση της Γραμμής 10306 με νέους ψυχολόγους

Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες να λάβουν υπόψη τα προσόντα που απαιτούνται για την κάθε ειδικότητα συνεργατών όπως περιγράφονται παρακάτω, και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας το υπόδειγμα της Πρότασης, το οποίο συνοδεύει την παρούσα πρόσκληση.

Επιστημονική μελέτη με αρνητικό συμπέρασμα για τη θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι όταν δεν έχεις κάτι αποτελεσματικό, το να χρησιμοποιήσεις ένα φάρμακο ή κάποια άλλη παρέμβαση απλώς για να λες ότι "έκανα κάτι", είναι η συνταγή για την καταστροφή. Σε αυτήν την πανδημία το βλέπουμε αυτό το φαινόμενο ξανά και ξανά από ανθρώπους που δεν μπορούν να διατηρήσουν μία στοιχειώδη ψυχραιμία. Κλινικός πανικός».

Καληνυχτίστε τα παιδιά με ένα παραμύθι κι ανοίξτε έναν φανταστικό κόσμο

Παιδιά -Ύπνος: Προτιμήστε ένα παραμύθι από την τηλεόραση. Τίποτα δεν είναι τόσο θεραπευτικό και παρηγορητικό όσο το να κοιμάται ένα παιδί ενώ διαβάζουμε ένα βιβλίο. Η εμπειρία ακρόασης είναι επίσης κλειδί για την ικανότητα ανάγνωσης. Επιπλέον, μέσω της φωνής μας, μεταφέρουμε το παιδί σε αυτό το σύμπαν φαντασίας και περιπέτειας, όπου ο εγκέφαλός του βρίσκει […]

Διάγγελμα του πρωθυπουργού σήμερα το απόγευμα

Μητσοτάκης- Διάγγελμα: Εν αναμονή νέων μέτρων από τον πρωθυπουργό. Στις 17:00 μ. μ αναμένεται το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο και θα ανακοινώσει νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει κλείσιμο της εστίασης στις 21:00 και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 22:00 για τις πορτοκαλί περιοχές. Σχετικά με […]

Το σεξ σε καιρό πανδημίας

Sex και συμμβουλές: Σεξ τον καιρό της πανδημίας. Κατά τη διάρκεια των μηνών από τότε που η πανδημία του κορωνοϊού  ανάγκασε τον κόσμο, σε μεγάλο βαθμό, να παραμένει στο σπίτι, τα περισσότερα ερωτευμένα ζευγάρια περνούσαν πολύ περισσότερο χρόνο μαζί. Αυτό μπορεί να είναι ένα όφελος για την αγάπη. Η παρουσία, όπως η απουσία, μπορεί να […]

Αιτίες που παρουσιάζονται κενά μνήμης

Πολλές φορές, όταν ξεχνάμε κάτι, αστειευόμαστε ότι το Αλτσχάιμερ μας «χτυπά την πόρτα». Όμως, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κι άλλα ζητήματα και φαινόμενα που δημιουργούν θολή μνήμη.

Υπονοφοβία. Τι είναι και πώς εκδηλώνεται;

Υπνοφοβία: Φόβος πριν πάτε για ύπνο. Είναι μια διαταραχή που βλάπτει τη σωματική και συναισθηματική υγεία. Έχει να κάνει με έναν έντονο φόβο που συνήθως εκδηλώνεται πριν τον ύπνο.  Η υπνοφοβία είναι μια σύνθετη διαταραχή που επιδεινώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής όσων υποφέρουν από αυτήν. Πρόκειται για τον φόβο του ύπνου, επειδή υπάρχει η ιδέα […]