Επιστημονικά Νέα

Κορωνοϊός εμβόλιο δοκιμή: Ξεκινά μαζικό πρόγραμμα στην Αγγλία

Κορωνοϊός εμβόλιο δοκιμή: Ξεκινά μαζικό πρόγραμμα στην Αγγλία

Μια νέα δοκιμή εμβολίου κορωνοϊού ξεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο του 2020. Η δοκιμή περιλαμβάνει μια εστίαση σε άτομα από ένα διαφορετικό φάσμα, αν και χρειάζονται περισσότεροι εθελοντές για να διασφαλιστεί ότι η δοκιμή είναι αντιπροσωπευτική του πληθυσμού.

Κορωνοϊός εμβόλιο δοκιμή: Μια νέα δοκιμή εμβολίου κορωνοϊού ξεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο του 2020. Η δοκιμή περιλαμβάνει μια εστίαση σε άτομα από ένα διαφορετικό φάσμα από υπόβαθρα, αν και χρειάζονται περισσότεροι εθελοντές για να διασφαλιστεί ότι η δοκιμή είναι αντιπροσωπευτική του πληθυσμού.

Το Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ διεξάγει μία από τις πρώτες μαζικές δοκιμές εμβολίων SARS-CoV-2 κορωνοϊού. Η ερευνητική μελέτη ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου 2020. Σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο είναι η αμερικανική επιστημονική εταιρεία Novavax. Από το τέλος του Ηνωμένου Βασιλείου το Bradford Institute for Health Research (BIHR), το οποίο είναι μια μονάδα του Bradford Teaching Hospital NHS Foundation Trust. (BTHFT), επιβλέπει τις δραστηριότητες. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται εντός της Ψηφιακής Υγείας Επιχειρηματικής Ζώνης του Πανεπιστημίου (DHEZ).

Η δοκιμασία θα περιλαμβάνει περίπου πεντακόσια άτομα και διεξάγεται σε συνεργασία με την Ειδική Ομάδα για τα Εμβόλια της βρετανικής κυβέρνησης. Η διαδικασία περιλαμβάνει πενήντα άτομα που λαμβάνουν το νέο εμβόλιο κάθε μέρα. Στους εθελοντές χορηγείται δύο δόσεις του εμβολίου, μία δόση την πρώτη ημέρα και μια δεύτερη λήψη την ημέρα 21. Κάθε άτομο παρακολουθείται για περίοδο 12 μηνών, για να αναζητήσει τυχόν επιπλοκές.

Το νέο εμβόλιο έχει τον κωδικό NVX-CoV2373 και η έρευνα αποτελεί μέρος μιας κλινικής δοκιμής Φάσης III. Σχολιάζοντας την νέα αυτή εξέλιξη, ο επίτιμος επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ, ο Δρ Dinesh Saralaya δηλώνει: «Αυτό είναι υπέροχο νέο για τον Μπράντφορντ και έχει μεγάλο κύρος ότι χρησιμοποιούμε το Πανεπιστήμιο. Αυτή είναι η πρώτη δοκιμή μαζικού εμβολίου κορωνοϊού και θα ξεκινήσουμε το πρώτο κέντρο”.

Ο ακαδημαϊκός προσθέτει: «Έχουμε δει περισσότερα από 2.300 άτομα να εγγραφούν ως εθελοντές, αλλά μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτών προέρχονται από μαύρο, ασιατικό, μειονοτικό, εθνικό υπόβαθρο. Γι ‘αυτό καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να προσπαθήσουμε να προσλάβουμε περισσότερα άτομα από αυτές τις ομάδες”. Το πρόγραμμα συνεχίζει να αναζητά εθελοντές . Κάθε άτομο που συμμετέχει πρέπει να είναι ενήλικας και να μην είχε λοίμωξη από κορωνοϊό. Οι επόμενες δοκιμές εμβολίων αναμένεται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο του 2020.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η διανομή εμβολίων COVID-19 δημιουργεί πολλαπλές προκλήσεις

Τα βήματα για εθελοντική συμμετοχή σε δοκιμή εμβολίου

Εμβόλια πρόβλεψη κορωνοϊός: Πότε περιμένουμε τα αποτελέσματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός: Η πανδημία επιβαρύνει την ψυχική υγεία 85% των φοιτητών στις ΗΠΑ

Επιστήμη Κορωνοϊός Ψυχική Υγεία: Σύμφωνα με νέα μελέτη, η πανδημία του κορωνοϊού είχε αρνητικές επιδράσεις στην ψυχική υγεία των φοιτητών στις ΗΠΑ. Οι σπουδαστές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων ψυχικής υγείας που οφείλονται στην πανδημία περιλαμβάνουν γυναίκες, ασιατικής καταγωγής, ηλικίας κάτω των 25 ετών, άτομα που γνώριζαν κάποιον με λοίμωξη COVID-19 και είναι χαμηλού εισοδηματικού προφίλ, ανέφεραν οι ερευνητές - που συνέταξαν τη μελέτη - στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE.

Συσκευή που "κόβει" τα αντιπηκτικά και εξαλείφει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Αυτή η τεχνική δεν είναι πολύ καινούργια στο εξωτερικό, αλλά δεν είναι ευρέως διαδεδομένη για τον λόγο ότι η προηγούμενη συσκευή που χρησιμοποιούσαν οι γιατροί δεν ήταν τόσο εύκαμπτη και ήταν τραυματική. Με την καινούργια συσκευή, όμως, που υπάρχει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, στην Ελλάδα έχουν αντιμετωπιστεί τους τελευταίους μήνες 5 περιστατικά.

Εγκεφαλικό κύτταρο φαίνεται ότι παραπλανεί εδώ και χρόνια τους ερευνητές

Εγκέφαλος: Ένας τύπος κυττάρου που προέρχεται από ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα και έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για την έρευνα στον εγκέφαλο και την ανάπτυξη φαρμάκων μπορεί να οδηγεί εδώ και χρόνια τους ερευνητές σε πλάνη, σύμφωνα με μια μελέτη από επιστήμονες στο Ιατρικό Κέντρο Weill Cornell Medicine και στο Πανεπιστήμιο Columbia Irving.

Σκεφτείτε το δύο φορές πριν τρέξετε να ξεπλύνετε το δέρμα σας από το θαλασσινό αλάτι

Μπορεί το αλάτι από το νερό της θάλασσας να σας ενοχλεί, αλλά δεν φαίνεται πως συμφωνούν ούτε οι σύγχρονοι επιστήμονες, ούτε και ο Ιπποκράτης που πρώτος αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού.

Αιτία αποκλεισμού για τις γυναίκες αθλήτριες τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης;

Η Caster Semenya, δύο φορές ολυμπιονίκης των 800 μέτρων, με καταγωγή από τη Νότια Αφρικής, ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να επαναδιαπραγματευτεί τα «ρατσιστικά» όρια τεστοστερόνης, που επιβάλλονται σε γυναίκες αθλήτριες.

Θαλασσινό νερό: Ένας ισχυρός σύμμαχος για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος

Με τη χρήση θαλασσινού νερού μπορεί να καθαρίζεται βαθιά ο ρινικός βλεννογόνος, να ρευστοποιείται η βλέννα και να απομακρύνεται ευκολότερα με τη βοήθεια των κροσσών, και τέλος να ανανεώνονται τα κύτταρα του βλεννογόνου. 

Έρευνα αναθεωρεί τις φυσιολογικές τιμές αρτηριακής πίεσης στις γυναίκες

Αρτηριακή πίεση Γυναίκα: Εάν είστε γυναίκα, οι γιατροί μπορεί να χρησιμοποιούν λάθος τρόπο μέτρησης της αρτηριακής σας πίεσης, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 15 Φεβρουαρίου στο περιοδικό Circulation. Η έρευνα εξετάζει τον πρώτο αριθμό, τη συστολική αρτηριακή πίεση, η οποία δείχνει πόση πίεση δημιουργεί το αίμα σας στα τοιχώματα της αρτηρίας σας όταν χτυπά η καρδιά. "Σκεφτόμαστε για την κανονική αρτηριακή πίεση σε άτομα με την υπόθεση ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ίδιοι, όταν στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο διαφορετικοί από ό, τι συνειδητοποιούσαμε ως τώρα", δήλωσε η Dr. Susan Cheng, συντάκτρια της μελέτης.

Η Ανοσο-Ογκολογία στην COVID-19 εποχή: Νέες συνθήκες και εξελίξεις στη φροντίδα των ασθενών

Παγκοσμίως, 1 στους 6 θανάτους οφείλεται στον καρκίνο. Όμως, αυτό ενδεχομένως να αλλάξει στο κοντινό μέλλον, χάρη σε μια κατηγορία ογκολογικών θεραπειών που τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει σημαντικά την πρόγνωση των ασθενών με αρκετές μορφές προχωρημένου ή μεταστατικού καρκίνου: την Ανοσο-Ογκολογία.