Επιστημονικά Νέα

Κορωνοϊός εμβόλιο δοκιμή: Ξεκινά μαζικό πρόγραμμα στην Αγγλία

Κορωνοϊός εμβόλιο δοκιμή: Ξεκινά μαζικό πρόγραμμα στην Αγγλία

Μια νέα δοκιμή εμβολίου κορωνοϊού ξεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο του 2020. Η δοκιμή περιλαμβάνει μια εστίαση σε άτομα από ένα διαφορετικό φάσμα, αν και χρειάζονται περισσότεροι εθελοντές για να διασφαλιστεί ότι η δοκιμή είναι αντιπροσωπευτική του πληθυσμού.

Κορωνοϊός εμβόλιο δοκιμή: Μια νέα δοκιμή εμβολίου κορωνοϊού ξεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο του 2020. Η δοκιμή περιλαμβάνει μια εστίαση σε άτομα από ένα διαφορετικό φάσμα από υπόβαθρα, αν και χρειάζονται περισσότεροι εθελοντές για να διασφαλιστεί ότι η δοκιμή είναι αντιπροσωπευτική του πληθυσμού.

Το Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ διεξάγει μία από τις πρώτες μαζικές δοκιμές εμβολίων SARS-CoV-2 κορωνοϊού. Η ερευνητική μελέτη ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου 2020. Σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο είναι η αμερικανική επιστημονική εταιρεία Novavax. Από το τέλος του Ηνωμένου Βασιλείου το Bradford Institute for Health Research (BIHR), το οποίο είναι μια μονάδα του Bradford Teaching Hospital NHS Foundation Trust. (BTHFT), επιβλέπει τις δραστηριότητες. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται εντός της Ψηφιακής Υγείας Επιχειρηματικής Ζώνης του Πανεπιστημίου (DHEZ).

Η δοκιμασία θα περιλαμβάνει περίπου πεντακόσια άτομα και διεξάγεται σε συνεργασία με την Ειδική Ομάδα για τα Εμβόλια της βρετανικής κυβέρνησης. Η διαδικασία περιλαμβάνει πενήντα άτομα που λαμβάνουν το νέο εμβόλιο κάθε μέρα. Στους εθελοντές χορηγείται δύο δόσεις του εμβολίου, μία δόση την πρώτη ημέρα και μια δεύτερη λήψη την ημέρα 21. Κάθε άτομο παρακολουθείται για περίοδο 12 μηνών, για να αναζητήσει τυχόν επιπλοκές.

Το νέο εμβόλιο έχει τον κωδικό NVX-CoV2373 και η έρευνα αποτελεί μέρος μιας κλινικής δοκιμής Φάσης III. Σχολιάζοντας την νέα αυτή εξέλιξη, ο επίτιμος επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ, ο Δρ Dinesh Saralaya δηλώνει: «Αυτό είναι υπέροχο νέο για τον Μπράντφορντ και έχει μεγάλο κύρος ότι χρησιμοποιούμε το Πανεπιστήμιο. Αυτή είναι η πρώτη δοκιμή μαζικού εμβολίου κορωνοϊού και θα ξεκινήσουμε το πρώτο κέντρο”.

Ο ακαδημαϊκός προσθέτει: «Έχουμε δει περισσότερα από 2.300 άτομα να εγγραφούν ως εθελοντές, αλλά μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτών προέρχονται από μαύρο, ασιατικό, μειονοτικό, εθνικό υπόβαθρο. Γι ‘αυτό καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να προσπαθήσουμε να προσλάβουμε περισσότερα άτομα από αυτές τις ομάδες”. Το πρόγραμμα συνεχίζει να αναζητά εθελοντές . Κάθε άτομο που συμμετέχει πρέπει να είναι ενήλικας και να μην είχε λοίμωξη από κορωνοϊό. Οι επόμενες δοκιμές εμβολίων αναμένεται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο του 2020.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η διανομή εμβολίων COVID-19 δημιουργεί πολλαπλές προκλήσεις

Τα βήματα για εθελοντική συμμετοχή σε δοκιμή εμβολίου

Εμβόλια πρόβλεψη κορωνοϊός: Πότε περιμένουμε τα αποτελέσματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το 30% των ανεμβολίαστων εργαζομένων θα έλεγαν ψέματα για τον εμβολιασμό τους

ΗΠΑ κορωνοϊός εμβόλιο: Σχεδόν το 30% των ανεμβολίαστων εργαζομένων στις ΗΠΑ θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να παραποιήσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους ή να κατασκευάσουν έγγραφα για διάφορους λόγους.  

Πρωτοποριακή συσκευή μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης στα κάτω άκρα

Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση: Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση συμβαίνει όταν σχηματίζεται θρόμβος αίματος σε μια φλέβα, συνήθως στο πόδι και μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές όπως η πνευμονική εμβολή. 

Μελέτη δείχνει πώς η βιταμίνη D θα μπορούσε να σταματήσει τη φλεγμονή των πνευμόνων στη νόσο COVID-19

Βιταμίνη D: Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια μορφή βιταμίνης D θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής των πνευμόνων στον COVID-19, ωστόσο, προειδοποιούν τους ανθρώπους να μην λαμβάνουν περισσότερη από τη συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης D με την ελπίδα να αποτρέψουν τη μόλυνση από τον κορωνοϊό.

Βοηθώντας τους άλλους, κάνετε καλό στην υγεία σας

Βοήθεια υγεία: Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερους από 1.000 Αμερικανούς μεταξύ 34 και 84 ετών. Οι θετικές κοινωνικές σχέσεις συσχετίστηκαν με χαμηλότερη φλεγμονή μόνο μεταξύ των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι ήταν διαθέσιμοι να παρέχουν κοινωνική υποστήριξη στην οικογένεια και τους φίλους.

Μόλις 30% των συμβουλευτικών κέντρων για παιδιά στην Ιαπωνία έχουν σαφείς οδηγίες κατά της κακοποίησης

Ιαπωνία: Υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου που έχουν τεθεί προσωρινά υπό προστασία παιδικών συμβουλευτικών κέντρων έχουν πέσει θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων και οι ειδικοί ζητούν τη θέσπιση σαφών κανόνων για να διατηρείται η κατάλληλη απόσταση μεταξύ του προσωπικού και των παιδιών.

Ελληνίδα ερευνήτρια στη μάχη ανίχνευσης του κορωνοϊού με μη επεμβατικό τρόπο

Η πατέντα τους έχει ήδη σταλεί στον FDA, αλλά η έγκριση έχει καθυστερήσει. Παράλληλα, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν δηλώσει μεγάλες πολυεθνικές αλλά και αθλητικές επιχειρήσεις εκ των κορυφαίων του πλανήτη, όπως είναι το NBA και το NFL, ενώ το τεστ το έχει ζητήσει και το Broadway -μεταξύ πάρα πολλών άλλων κολοσσών και χωρών.

Νέα μελέτη δεικνύει την ευάλωτη θέση των ογκολογικών ασθενών στην πανδημική εποχή

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Η μείωση των αξονικών τομογραφιών για τον προσυμπτωματικό έλεγχο καρκίνου και την αρχική εξέταση πιθανότατα σημαίνει υψηλότερο αριθμό ασθενών με προχωρημένο καρκίνο στο μέλλον, επισημαίνει η νέα μελέτη.

Ζήσε τη ζωή χωρίς τον χρόνιο πόνο:Πανελλαδική εκστρατεία επικοινωνίας για τον χρόνιο πόνο

«Ζήσε τη ζωή χωρίς τον χρόνιο πόνο» είναι το κεντρικό μήνυμα της πανελλαδικής εκστρατείας επικοινωνίας «painfree - καλύτερη ζωή», την οποία σχεδίασε και υλοποίησε το Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής .