ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΥ εμβόλιο κορονοϊού: Πάνω από 180 χώρες δεσμεύονται για τη χρηματοδότησή του

ΠΟΥ εμβόλιο κορονοϊού: Πάνω από 180 χώρες δεσμεύονται για τη χρηματοδότησή του

ΠΟΥ εμβόλιο κορονοϊού: Πάνω από 180 χώρες δεσμεύτηκαν για την προσπάθεια χρηματοδότησης του εμβολίου όπως γνωστοποίησε η επικεφαλής του ΠΟΥ στις 12 Οκτωβρίου. Αντίστοιχη ανακοίνωση υπήρξε και από τη Συμμαχία Εμβολίων GAVI στις 9 Οκτωβρίου μέσω της οποίας έγινε γνωστή και η συμμετοχή της Κίνας στον μηχανισμό της COVAX.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) όλο και περισσότερες χώρες συμφωνούν για το εμβόλιο του κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, περισσότερες από 180 χώρες δεσμεύτηκαν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια χρηματοδότησης του εμβολίου, όπως γνωστοποίησε η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ Soumya Swaminathan κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. Πρόκειται για την προσπάθεια που κάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να χρηματοδοτήσει το εμβόλιο κατά της πανδημίας COVID-19. Κύριο μέλημα των χωρών που συμμετέχουν στον μηχανισμό της COVAX είναι να γίνει δίκαιη διανομή του εμβολίου σε όλες τις χώρες, τόσο τις πλούσιες όσο και τις φτωχές. Όπως συμβαίνει και με τα τεστ για τον κορονοϊό που διατίθενται και στις φτωχές χώρες. Διαβάστε το σχετικό μας άρθρο ΕΔΩ.

Και η Κίνα δεσμεύτηκε για το εμβόλιο

Ο μηχανισμός της COVAX ενισχύεται και στο σύνολο των χωρών που συμμετέχουν σε αυτόν, συμπεριλαμβάνεται και η Κίνα. Δεσμεύτηκε και αυτή να συνεισφέρει οικονομικά για το εμβόλιο του κορονοϊού. Η πληροφορία έγινε γνωστή από την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας. Σύμφωνα με αυτή, η χώρα λαμβάνει μέρος στη διεθνή πρόσβαση στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, η οποία ονομάστηκε COVAX (από τα αρχικά των λέξεων ‘‘COVID-19 Vaccine Global Access’’). Δείτε και το σχετικό video.

Η Συμμαχία Εμβολίων GAVI

 

Ο αριθμός των χωρών που ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τη Συμμαχία Εμβολίων (GAVI) ήταν 171, συμπεριλαμβανομένου και της Κίνας. Πλέον οι χώρες υπολογίζονται σε πάνω από 180. Η Συμμαχία Εμβολίων (GAVI) στοχεύει στην αύξηση της πρόσβασης στον εμβολιασμό σε φτωχές χώρες. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα συνεργάζεται με τον ΠΟΥ για τη χρηματοδοτική διευκόλυνση της COVAX. Η δράση της GAVI επιβεβαιώνει την ισότιμη διανομή των εμβολίων τόσο στον Δυτικό Κόσμο, όσο και στις χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

H επιτάχυνση έγκρισης εμβολίων εγκυμονεί κινδύνους

Δοκιμή μαζικού εμβολίου COVID-19 ξεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σημάδια δυσλειτουργίας του θυροειδή αδένα

Παρά τη μεγάλη σημασία του για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, συχνά δεν είναι το πρώτο πράγμα που εξετάζουμε, όταν εκδηλώνεται κάποιο πρόβλημα, αν και η θυρεοειδική ορμόνη σχετίζεται με πλειάδα λειτουργιών.

Πώς καθορίζεται το μέγεθος του πέους

Μέγεθος πέους: Η ανησυχία των ανδρών αν είναι μικρό. Τι είναι μικρό; Τι είναι μεγάλο; Η έρευνα δείχνει ότι πολλοί άντρες επιθυμούν μεγαλύτερο πέος ανεξάρτητα από το αν πιστεύουν ότι το μέγεθος του πέους τους είναι μέσο ή όχι. Και, ορισμένοι άνδρες πιστεύουν ότι έχουν ένα μικρό πέος όταν είναι στη μέση κατηγορία  Το μέσο […]

Σε τι συμβάλλει η ούρηση μετά την ερωτική επαφή

Sex και ούρηση: Είναι απαραίτητη η ούρηση  μετά το σεξ. Μπορεί να μην είναι απαραίτητο αλλά είναι χρήσιμο!Το κατούρημα μετά το σεξ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (UTI). Οι ουρολοιμώξεις εμφανίζονται όταν τα βακτήρια εισέρχονται στο ουροποιητικό σύστημα, συνήθως μέσω της ουρήθρας σας και ταξιδεύουν στην ουροδόχο κύστη σας. Εάν έχετε […]

Τα δύο συστήματα σκέψης του Daniel Kahneman

Daniel Kahneman: Τα δύο συστήματα σκέψης. Ο Daniel Kahneman  ο Ισραηλινός Ψυχολόγος και Οικονομολόγος ανέπτυξε μια θεωρία στην οποία εξηγεί τους δύο τρόπους σκέψης που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή. Ο Daniel Kahneman, ψυχολόγος που του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Οικονομικών του 2002, έγραψε το 2012 το βιβλίο “Think fast and slow“, στο οποίο εκθέτει […]

Νέα έρευνα για τη σχέση ατμοσφαιρικής ρύπανσης με νευρολογικές διαταραχές

«Η μελέτη μας βασίζεται σε στοιχεία που δείχνουν ότι οι μακροπρόθεσμες εκθέσεις σε αερολύματα με μικρή διάμετρο (PM2.5) συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο επιδείνωσης της νευρολογικής υγείας, ακόμη και σε συγκεντρώσεις πολύ κάτω από τα ισχύοντα εθνικά πρότυπα», δήλωσε ο ερευνητής Xiao Wu, διδακτορικός φοιτητής στη βιοστατιστική στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στη Βοστώνη.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναθεωρούν τον ορισμό της «στενής επαφής»

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναθεώρησαν τον ορισμό της «στενής επαφής» σε ένα άτομο που έχει μολυνθεί με τον κορωνοϊό για να συμπεριλάβει πολλαπλές, σύντομες εκθέσεις που θα έχουν διάρκεια έως και 15 λεπτά εντός 24 ωρών. Το πρακτορείο ανέφερε προηγουμένως ότι η στενή επαφή συνίστατο στο να βρίσκεται σε απόσταση έξι μέτρων […]

AstraZeneca: Τρίτη φάση της δοκιμής του εμβολίου για τον κορωνοϊό, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Πάντως, σύμφωνα με το Reuters, οι αρμόδιες Αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν πως οι δοκιμές που κάνει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η εταιρεία AstraZeneca θα συνεχιστούν κανονικά.