ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΥ εμβόλιο κορονοϊού: Πάνω από 180 χώρες δεσμεύονται για τη χρηματοδότησή του

ΠΟΥ εμβόλιο κορονοϊού: Πάνω από 180 χώρες δεσμεύονται για τη χρηματοδότησή του

ΠΟΥ εμβόλιο κορονοϊού: Πάνω από 180 χώρες δεσμεύτηκαν για την προσπάθεια χρηματοδότησης του εμβολίου όπως γνωστοποίησε η επικεφαλής του ΠΟΥ στις 12 Οκτωβρίου. Αντίστοιχη ανακοίνωση υπήρξε και από τη Συμμαχία Εμβολίων GAVI στις 9 Οκτωβρίου μέσω της οποίας έγινε γνωστή και η συμμετοχή της Κίνας στον μηχανισμό της COVAX.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) όλο και περισσότερες χώρες συμφωνούν για το εμβόλιο του κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, περισσότερες από 180 χώρες δεσμεύτηκαν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια χρηματοδότησης του εμβολίου, όπως γνωστοποίησε η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ Soumya Swaminathan κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. Πρόκειται για την προσπάθεια που κάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να χρηματοδοτήσει το εμβόλιο κατά της πανδημίας COVID-19. Κύριο μέλημα των χωρών που συμμετέχουν στον μηχανισμό της COVAX είναι να γίνει δίκαιη διανομή του εμβολίου σε όλες τις χώρες, τόσο τις πλούσιες όσο και τις φτωχές. Όπως συμβαίνει και με τα τεστ για τον κορονοϊό που διατίθενται και στις φτωχές χώρες. Διαβάστε το σχετικό μας άρθρο ΕΔΩ.

Και η Κίνα δεσμεύτηκε για το εμβόλιο

Ο μηχανισμός της COVAX ενισχύεται και στο σύνολο των χωρών που συμμετέχουν σε αυτόν, συμπεριλαμβάνεται και η Κίνα. Δεσμεύτηκε και αυτή να συνεισφέρει οικονομικά για το εμβόλιο του κορονοϊού. Η πληροφορία έγινε γνωστή από την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας. Σύμφωνα με αυτή, η χώρα λαμβάνει μέρος στη διεθνή πρόσβαση στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, η οποία ονομάστηκε COVAX (από τα αρχικά των λέξεων ‘‘COVID-19 Vaccine Global Access’’). Δείτε και το σχετικό video.

Η Συμμαχία Εμβολίων GAVI

 

Ο αριθμός των χωρών που ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τη Συμμαχία Εμβολίων (GAVI) ήταν 171, συμπεριλαμβανομένου και της Κίνας. Πλέον οι χώρες υπολογίζονται σε πάνω από 180. Η Συμμαχία Εμβολίων (GAVI) στοχεύει στην αύξηση της πρόσβασης στον εμβολιασμό σε φτωχές χώρες. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα συνεργάζεται με τον ΠΟΥ για τη χρηματοδοτική διευκόλυνση της COVAX. Η δράση της GAVI επιβεβαιώνει την ισότιμη διανομή των εμβολίων τόσο στον Δυτικό Κόσμο, όσο και στις χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

H επιτάχυνση έγκρισης εμβολίων εγκυμονεί κινδύνους

Δοκιμή μαζικού εμβολίου COVID-19 ξεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα μελέτη επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του Covid

Κορωνοϊός Θεραπεία: Ένα "κοκτέιλ" μονοκλωνικών αντισωμάτων που αναπτύχθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Vanderbilt (VUMC) στις ΗΠΑ για την εξουδετέρωση του ιού Covid-19 είναι αποτελεσματικό έναντι όλων των γνωστών στελεχών ή παραλλαγών του ιού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εντοπίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βραζιλία.

Οι επιζώντες Covid μπορεί να υποστούν γνωστικές επιπλοκές

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι το 95% των κλινικά σταθερών ασθενών με Covid-19 είχαν διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) και άλλες μελέτες διαπίστωσαν ότι μεταξύ 17-42% των ασθενών εμφάνισαν συναισθηματικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη.

Νέα παραλλαγή του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Αγγλία

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο, δήλωσαν: «Τα δεδομένα που παρουσιάζονται εδώ υποδηλώνουν ότι οι αποκρίσεις των κυττάρων Τ δεν επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις παραλλαγές». Είπαν ότι τα Τ κύτταρα, που επισημαίνονται στον κορωνοϊό και βοηθούν στην καταστροφή του, μπορεί να μην σταματήσουν εντελώς τη μόλυνση, αλλά θα πρέπει να αποτρέπουν τους ανθρώπους να αρρωστήσουν σοβαρά.Νέα παραλλαγή του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Αγγλία

Φως ελπίδας τα νανοσωματίδια για όσους πάσχουν από περιφερική αρτηριακή νόσο

Νανοσωματίδια: Το Πανεπιστημίου του Τέξας στο Arlington σχεδιάζει ένα σύστημα παράδοσης νανοσωματιδίων που θα μεταφέρει τα απαραίτητα πλασμίδια στις αρτηρίες σε ασθενείς που πάσχουν από περιφερική αρτηριακή νόσο (PAD) στα χέρια και τα πόδια τους.

Μειωμένος ο κίνδυνος εκδήλωσης διαβήτη για όσους ακολουθούν φυτοφαγική διατροφή

Χορτοφαγία: Η διατροφή που περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, πλήρη δημητριακά και ξηρούς καρπούς, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό εντυπο PLoS Medicine.

HPV και καρκίνος: Τί πρέπει να γνωρίζετε;

Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα Καρκίνος: Οι τύποι του HPV που προκαλούν καρκίνο μεταδίδονται μέσω της οικείας επαφής με το δέρμα, οπότε κυρίως μέσω σεξουαλικών δραστηριοτήτων. Ο πιο κοινός καρκίνος HPV στις γυναίκες είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. Στους άνδρες, ο πιο συνηθισμένος καρκίνος HPV είναι ο καρκίνος του λαιμού, αν και οι γυναίκες μπορούν να τον εμφανίσουν επίσης. Παρουσιάζεται στο στοματοφάρυγγα, που είναι το πίσω μέρος του λαιμού και των αμυγδαλών.

Ανακουφίστε τα συμπτώματα του άγχους σε 5'

Ψυχική Υγεία Άγχος: Χαλαρώστε. Το αξίζετε, είναι καλό για εσάς και το περιβάλλον σας, ενώ παίρνει λιγότερο χρόνο από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε ένα σαββατοκύριακο στο σπα ή βουνίσια πεζοπορία στο καταφύγιο για να περιορίσετε το άγχος στη ζωη σας. Κάθε μία από τις συμβουλές που ακολουθούν για την ανακούφιση του στρες μπορεί να σας μεταφέρει από την αίσθηση "πανικού" σε κατάσταση ommm σε λιγότερο από 15 λεπτά!

Ζήλια, ευμετάβλητη διάθεση και κίνδυνος Αλτσχάιμερ

Υγεία Γυναίκες Έρευνα: Το χρόνιο άγχος, ο νευρωτισμός στη μέση ηλικία συνδέονται με διπλάσιες πιθανότητες εμφάνισης άνοιας, προτείνουν οι ερευνητές. Συγκεκριμένα, οι μεσήλικες γυναίκες με νευρωτικό στυλ προσωπικότητας και παρατεταμένο στρες μπορεί να έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης νόσου του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια σουηδική έρευνα.