ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρκίνος και άσκηση: Γιατί φαίνεται σημαντική η πρωινή άσκηση

Καρκίνος και άσκηση: Γιατί φαίνεται σημαντική η πρωινή άσκηση

Καρκίνος και άσκηση: Γιατί φαίνενται σημαντική η πρωινή άσκηση. Μια νέα μελέτη έχει δείξει ότι τα άτομα που ασκούνται το πρωί μεταξύ 8:00 π.μ. και 10:00 π.μ. μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο από ό, τι εκείνοι που ασκούνται αργότερα την ημέρα.

Η έρευνα, που εμφανίζεται στο International Journal of Cancer, μπορεί να βοηθήσει στην ενημέρωση της μελλοντικής έρευνας σχετικά με το χρόνο άσκησης ως δυνητικό τρόπο μείωσης του κινδύνου καρκίνου.Η έρευνα έχει δείξει ότι η ψυχαγωγική άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει πολλούς διάφορους καρκίνους.

Αυτές οι πληροφορίες είναι σημαντικές λόγω του μεγάλου αριθμού ατόμων που αναπτύσσουν καρκίνο και του σημαντικού αριθμού που πεθαίνουν από την ασθένεια. Για παράδειγμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του 2020, 1.806.590 άτομα θα λάβουν διάγνωση καρκίνου, ενώ 606.520 άτομα θα πεθάνουν από την ασθένεια. Δεδομένου του μεγάλου αριθμού ατόμων που αναπτύσσουν καρκίνο, ακόμη και μια αλλαγή τόσο μικρή όσο η αλλαγή της ώρας που ασκείται ένα άτομο θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στη μείωση των επιπτώσεων του καρκίνου σε ολόκληρο τον πληθυσμό.

Η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας και η βελτιστοποίηση όταν είναι πιο αποτελεσματική μπορεί να είναι ένας πιθανός τρόπος μείωσης της επικράτηση του καρκίνου στην κοινωνία. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι ο κιρκαδικός ρυθμός ενός ατόμου μπορεί να έχει συνδέσεις με την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου. Η φράση κιρκάδιος ρυθμός αναφέρεται στις βιολογικές διεργασίες που επηρεάζουν τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης ενός ατόμου. Ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο έχει ταξινομήσει το επίπεδο των στοιχείων που συνδέουν τη νυχτερινή εργασία που διαταράσσει τον κιρκάδιο ρυθμό ενός ατόμου ως «πιθανώς» καρκινογόνο για τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές έχουν συνδέσει τη νυκτερινή εργασία με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Τα στοιχεία για τον καρκίνο του προστάτη παραμένουν ασαφή.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Επιστήμονες προτείνουν νέα θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού

Mike: Ο τραγουδιστής μίλησε για την «μάχη» με τον καρκίνο

Πώς ο οδοντίατρος μπορεί να δει προειδοποιητικα σημάδια καρκίνου στο πάγκρεας

Η ανάγκη για προϊόντα βιολογικά και χωρίς γλουτένη αναδεικνύει το χαρούπι ως υπερτροφή

Επομένως, το χαρούπι και η χαρουπόσκονη προτείνονται να συμπεριληφθούν στην καθημερινή διατροφή των ανθρώπων, καθώς περιέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, χαμηλά λιπαρά και έχουν γλυκιά γεύση.

Σε τι διαφέρουν οι παλιές ψυχές

Old Soul: Τι εννοούν όταν σε χαρακτηρίζουν "παλιά" ψυχή. Η ιδέα της παλιάς ψυχής εμπνέεται από την ιδέα ότι τα σώματά μας είναι περιέκτες για το πνεύμα, και μια παλιά ψυχή "είναι κάποιος που συνεχίζει να μετενσαρκώνεται για να θεραπεύσει ή να ολοκληρώσει καρμικές συμφωνίες".

Πιο συχνά τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα για ηλικίες άνω των 45

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις: Πιο συχνές σε ηλικίες άνω των 45 ετών.  Νέα έρευνα δείχνει ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από ποτέ, λόγω της απροθυμίας της κοινωνίας να μιλήσει για μεσήλικες και ηλικιωμένους ανθρώπους που κάνουν σεξ. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Chichester αποκάλυψε αρνητικές συμπεριφορές και περιορισμένες γνώσεις σχετικά με τις ανάγκες σεξουαλικής υγείας της ηλικιακής ομάδας συνδέονται με μια γενιά που δεν γνωρίζει τους κινδύνους της μη προστατευόμενης συνουσίας.

Τι συμβαίνει όταν λαμβάνω το εμβόλιο

COVID-19: Τι συμβαίνει όταν λαμβάνω το εμβόλιο.  Καθώς τα εμβόλια εκτυλίσσονται αργά σε όλο τον κόσμο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να τα λάβουν. Πρέπει να κάνουμε κάτι να προετοιμαστούμε πριν τον εμβολιασμό; Εάν αναρωτιέστε εάν θα πρέπει να πάρετε ένα αναλγητικό ή οτιδήποτε άλλο πριν τον εμβολιασμό σας, ειδικοί συμβουλεύουν να το αποφύγετε. 

Οι συνήθειες που σκοτώνουν τους νευρώνες

Νευρώνες: Ποιες είναι οι συνήθειες που τους σκοτώνουν. Γνωρίζατε ότι ορισμένες ρουτίνες και τρόποι ζωής σκοτώνουν τους νευρώνες; Και ο εγκέφαλος είναι το όργανο που επιτρέπει στο υπόλοιπο σώμα να λειτουργεί. Επομένως, πρέπει να το φροντίσουμε. Μια υγιής ζωή, η οποία περιλαμβάνει υγιείς συνήθειες όπως χαλάρωση, άσκηση, φαγητό και ύπνο καλά μπορεί να μας βοηθήσει να αποτρέψουμε μια σειρά προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του νευρωνικού θανάτου.

Το ενδομυϊκό εμβόλιο καταπολεμά τις αναπνευστικές παθήσεις

Η απολέπιση του δέρματος δημιούργησε περισσότερα Τ κύτταρα, παρήγαγε μεγαλύτερο αριθμό πνευμονικών ειδικών Τ κυττάρων και παρείχε ανώτερη προστασία έναντι θανατηφόρων ιογενών δόσεων από τα άλλα.

Μια εξέταση αίματος θα μπορούσε να διαγνώσει κατάθλιψη και διπολική διαταραχή

Κατάθλιψη: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα ενός αυξητικού παράγοντα των νεύρων ήταν χαμηλότερα σε άτομα με κατάθλιψη ή διπολική διαταραχή από ότι σε υγιείς ανθρώπους.