ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρδιοπάθεια: Ποια είναι τα συμπτώματα της καρδιακής νόσου;

Καρδιοπάθεια: Ποια είναι τα συμπτώματα της καρδιακής νόσου;

Καρδιοπάθεια: Η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υψηλή χοληστερόλη στο αίμα και το κάπνισμα είναι βασικοί παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Ο όρος «καρδιοπάθεια» αναφέρεται σε διάφορους τύπους καρδιακών παθήσεων. Ο πιο κοινός τύπος καρδιακής νόσου στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η στεφανιαία νόσος (CAD), η οποία επηρεάζει τη ροή του αίματος στην καρδιά. Η μειωμένη ροή αίματος μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή.

Ποια είναι τα συμπτώματα της καρδιακής νόσου;

Μερικές φορές η καρδιακή νόσος μπορεί να είναι «σιωπηλή» και να μην διαγνωστεί έως ότου ένα άτομο εμφανίσει σημεία ή συμπτώματα καρδιακής προσβολής, καρδιακής ανεπάρκειας ή αρρυθμίας. Όταν συμβαίνουν αυτά τα συμβάντα, τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν 1

 • Καρδιακή προσβολή: Πόνος ή δυσφορία στο στήθος, πόνος στο πάνω μέρος της πλάτης ή στον αυχένα, δυσπεψία, καούρα, ναυτία ή έμετος, υπερβολική κόπωση, δυσφορία στο πάνω μέρος του σώματος, ζάλη και δύσπνοια.
 • Αρρυθμία: Αισθήματα φτερουγίσματος στο στήθος (αίσθημα παλμών).
 • Καρδιακή ανεπάρκεια: Δύσπνοια, κόπωση ή πρήξιμο των ποδιών, των αστραγάλων, των ποδιών, της κοιλιάς ή των φλεβών του λαιμού.

Μάθετε τα γεγονότα για τις καρδιακές παθήσεις

Περίπου 697.000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες πέθαναν από καρδιακές παθήσεις το 2020—δηλαδή 1 στους 5 θανάτους.1,2

Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις;

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υψηλή χοληστερόλη στο αίμα και το κάπνισμα είναι βασικοί παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Περίπου οι μισοί άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες (47%) έχουν τουλάχιστον έναν από αυτούς τους τρεις παράγοντες κινδύνου.2 Αρκετές άλλες ιατρικές καταστάσεις και επιλογές τρόπου ζωής μπορούν επίσης να θέσουν τους ανθρώπους σε υψηλότερο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, όπως

 • Διαβήτης
 • Υπερβολικό βάρος και παχυσαρκία
 • Ανθυγιεινή διατροφή
 • Φυσική αδράνεια
 • Υπερβολική χρήση αλκοόλ

Τι είναι η καρδιακή αποκατάσταση;

Η καρδιακή αποκατάσταση (αποκατάσταση) είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα για οποιονδήποτε αναρρώνει από καρδιακή προσβολή, καρδιακή ανεπάρκεια ή ορισμένους τύπους καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων. Η καρδιακή αποκατάσταση είναι ένα εποπτευόμενο πρόγραμμα που περιλαμβάνει

 • Σωματική δραστηριότητα
 • Εκπαίδευση σχετικά με την υγιεινή ζωή, συμπεριλαμβανομένης της υγιεινής διατροφής, τη λήψη φαρμάκων σύμφωνα με τις οδηγίες και τρόπους για να σας βοηθήσουμε να σταματήσετε το κάπνισμα
 • Συμβουλευτική για την εύρεση τρόπων ανακούφισης από το στρες και βελτίωσης της ψυχικής υγείας

Μια ομάδα ανθρώπων μπορεί να σας βοηθήσει μέσω της καρδιακής απεξάρτησης, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας υγειονομικής περίθαλψης, ειδικών άσκησης και διατροφής, φυσιοθεραπευτών και συμβούλων ή επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βιολογικός ΔΜΣ: Προσδιορισμός καλύτερων μετρήσεων για τη μεταβολική υγεία

Πώς αλλάζει η υγεία μας με τη διακοπή του καπνίσματος;

Ποιες τροφές διατηρούν τη χοληστερόλη σε χαμηλά επίπεδα;

Ωνάσειο: Ελληνικά Προγράμματα Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μας κάνει ο ανταγωνισμός λιγότερο ηθικούς; Νέα έρευνα λέει ναι, αλλά μόνο λίγο

Αυτά τα διερευνητικά αποτελέσματα -που δεν έχουν ακόμη αναπαραχθεί- υποδηλώνουν έναν λόγο για τον οποίο ο ανταγωνισμός δεν επηρεάζει πολύ την ηθική κατά μέσον όρο. Ίσως, η μειονεκτική θέση σε μια ανταγωνιστική διαδικασία να είναι αυτή που διαφθείρει και όχι ο ανταγωνισμός καθαυτός.

Τα κινητικά συμπτώματα στη δυστονία διαπιστώθηκε ότι προκαλούνται από δυσλειτουργία του νωτιαίου μυελού

"Η δυσλειτουργία του νωτιαίου κυκλώματος σπάνια εξετάζεται στην έρευνα για τις κινητικές διαταραχές, αλλά τα συμπτώματα αυτών των καταστάσεων παράγονται σε μεγάλο βαθμό από νευρώνες που κατοικούν εντός του νωτιαίου μυελού. Προς τούτο, ενώ η δυστονία DYT1 είναι μια σχετικά σπάνια πάθηση, τα ευρήματά μας θα μπορούσαν επίσης να είναι σημαντικά όχι μόνο για την κοινότητα των δυστονιών αλλά και για τη διαμόρφωση νέων στρατηγικών θεραπείας για άλλες νευρολογικές διαταραχές που επηρεάζουν ομοίως την κίνηση των άκρων".

"Ακτίνα ελπίδας" Καρκίνος - Νέες εξελίξεις στην καταπολέμηση μιας σειράς καρκίνων

Τα εμβόλια που θεραπεύουν τον υπάρχοντα καρκίνο αποτελούν εδώ και καιρό στόχο της ιατρικής κοινότητας. Οι προκαταρκτικές μελέτες που ανακοινώθηκαν στη συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) αφορούσαν εμβόλια που στοχεύουν τον καρκίνο του πνεύμονα, τους καρκίνους της κεφαλής και του τραχήλου, τον όγκο του εγκεφάλου γλοιοβλάστωμα και τον καρκινογόνο ιό HPV.

8 Τροφές που ενισχύουν τον μεταβολισμό μας

Μεταβολισμός: Ενσωματώνοντας τρόφιμα που ενισχύουν τον μεταβολισμό στη διατροφή σας μαζί με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μπορείτε να υποστηρίξετε τις φυσικές διαδικασίες καύσης θερμίδων του σώματός σας και τη συνολική ευεξία.