ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ισραήλ Πένθος: Ο επικεφαλής κρατικός ελεγκτής ανακοινώνει έρευνα στο θανατηφόρο ατύχημα

Ισραήλ Πένθος: Ο επικεφαλής κρατικός ελεγκτής ανακοινώνει έρευνα στο θανατηφόρο ατύχημα

Το τελευταίο έγγραφο ανέφερε στον ιστότοπο ότι η συντήρηση ήταν περιορισμένη και πολλές, παράνομα χτισμένες προσθήκες "ήταν πιθανό να θέσουν σε κίνδυνο" άτομα που βρίσκονται μέσα.

Ισραήλ Πένθος: Το Ισραήλ πραγματοποίησε εθνική ημέρα πένθους την Κυριακή μετά την τραγωδία σε μαζικό προσκύνημα – Ο κρατικός ελεγκτής του Ισραήλ ανακοίνωσε τη Δευτέρα την έναρξη έρευνας σχετικά με την καταστροφή που σκότωσε 45 προσκυνητές στο θρησκευτικό φεστιβάλ, λέγοντας ότι η συντριβή «θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί».

Τουλάχιστον 16 παιδιά και έφηβοι ήταν μεταξύ εκείνων που συνεθλίβησαν μέχρι θανάτου τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, μια τραγωδία που περιγράφεται ως η χειρότερη καταστροφή του Ισραήλ εν καιρώ ειρήνης. Δεκάδες χιλιάδες είχαν συσσωρευτεί  μια τοποθεσία στο Όρος Μερόν στο βόρειο Ισραήλ για το ετήσιο προσκύνημα στον τάφο του φημισμένου ραβίνου του 2ου αιώνα Shimon Bar Yochai, που συμπίπτει με τις διακοπές του Lag BaOmer.

Η τραγωδία «θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, και πρέπει τώρα να καθορίσουμε το πώς», δήλωσε ο Matanyahu Englman σε δημοσιογράφους καθώς ανακοίνωσε έναν «ειδικό έλεγχο» για τον λόγο του ατυχήματος. Το γραφείο του Englman, βασικού κυβερνητικού ελεγκτή, είχε εκδώσει εκθέσεις το 2008 και το 2011 προειδοποιώντας για τους κινδύνους για τους προσκυνητές στην τοποθεσία Mount Meron.

“Ο τάφος του Ραβίνου Shimon Bar Yochai δεν είναι προετοιμασμένος να δεχθεί δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που φτάνουν για μαζικές εκδηλώσεις”, ανέφερε η έκθεση του 2008.

Το τελευταίο έγγραφο ανέφερε στον ιστότοπο ότι η συντήρηση ήταν περιορισμένη και πολλές, παράνομα χτισμένες προσθήκες “ήταν πιθανό να θέσουν σε κίνδυνο” άτομα που βρίσκονται μέσα. Το ατύχημα στο τμήμα για άντρες του τόπου που χωρίζεται ανάλογα με το φύλο πιστεύεται ότι ξεκίνησε καθώς οι άνθρωποι μετεκινούντο μέσα από ένα στενό πέρασμα όπου έγινε το θανατηφόρο σημείο του πνιγμού.

Κάποιοι κατηγόρησαν την αστυνομία ότι εμπόδισε την πρόσβαση σε μια ράμπα από όπου θα μπορούσαν  οι προσκυνητές να διαφύγουν. Αξιωματούχοι είχαν εξουσιοδοτήσει 10.000 προσκυνητές να παρευρεθούν φέτος, αλλά αρκετά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 100.000 άνθρωποι εμφανίστηκαν στο Όρος Μερόν. Το AFP δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αυτόν τον αριθμό.

Αυτοί που σκοτώθηκαν ήταν άνδρες και αγόρια από τη μεγάλη υπερορθόδοξη κοινότητα της χώρας.

Το πρακτορείο διάσωσης Magen David Adom είπε ότι 120 άτομα τραυματίστηκαν επίσης.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεσμεύτηκε για πλήρη έρευνα, αλλά αρκετά άτομα, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας Μπένι Γκάντς, ζήτησαν από μια κρατική επιτροπή έρευνας, το υψηλότερο επίπεδο έρευνας του Ισραήλ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας για το βόρειο Ισραήλ Shimon Lavi είπε ότι ήταν διατεθειμένος να αποδεχθεί την «ευθύνη», ενώ ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Amir Ohana, στενός σύμμαχος του Netanyahu, δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να αντιμετωπίσει την έρευνα.

«Είμαι υπεύθυνος, αλλά η ευθύνη δεν σημαίνει ενοχή», είπε ο Ohana.

Τη Δευτέρα, ένα από τα τελευταία θύματα, ένας 21χρονος μαθητής, ο Talmudic από την Αργεντινή, έπεσε σε ανάπαυση σε νεκροταφείο της Ιερουσαλήμ γεμάτο με εκατοντάδες νεκρούς, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Οι κηδείες και η ταυτοποίηση των νεκρών είχαν ξεκινήσει λίγες ώρες μετά την τραγωδία την Παρασκευή, αλλά σταμάτησαν για το Σάββατο, συνεχίζοντας όταν η εβραϊκή ημέρα ανάπαυσης τελείωσε κατά τη δύση του ηλίου το Σάββατο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τραγωδία στο Ισραήλ: Δεκάδες νεκροί σε θρησκευτικό προσκύνημα

Η μόλυνση από έρπητα πιθανώς συνδέεται με το εμβόλιο covid-19, λέει η μελέτη

Νέα μελέτη από το Ισραήλ δείχνει ανατροπή της προστασίας του εμβολίου covid-19 σε κάποιο βαθμό

Ασφαλής χώρα το Ισραήλ από εμβολιαστική άποψη covid-19

Επιστρέφει σε κανονικότητα το Ισραήλ μετά τον εμβολιασμό του 40% του πληθυσμού

Επίσκεψη των πρωθυπουργών Αυστρίας & Δανίας στον Ντετανιάχου για τα εμβόλια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο κορωνοϊός μπορεί να καταστρέψει μια ελπιδοφόρα τουριστική σεζόν στο Έβερεστ

Η εκκένωση ασθενών αναρριχητών από τις απομακρυσμένες κορυφές αποτελεί μείζονα διοικητική πρόκληση. «Είμαστε πολύ φοβισμένοι, υπάρχουν πολλές φήμες και δεν ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει», δήλωσε ο Harshvardhan Joshi, ένας Ινδός ορειβάτης που ελπίζει να φθάσει στην κορυφή του Έβερεστ. «Τι γίνεται αν κάποιος δείξει συμπτώματα αφού φτάσει σε ψηλότερο σημείο;»

Οι πυρηνικές αντιδράσεις συνεχίζονται στα λιωμένα πυρηνικά καύσιμα του Τσερνόμπιλ

Τσερνόμπιλ: Όταν ο αντιδραστήρας 4 του Τσερνόμπιλ εξερράγη πριν από 35 χρόνια, τα πυρηνικά καύσιμα έλιωσαν, διαπέρασαν τον ατσάλινο πυθμένα και χύθηκαν στα τσιμεντένια υπόγεια του εργοστασίου, όπου σχημάτισαν ένα ασυνήθιστο αμάλγαμα μαζί με τις λιωμένες ράβδους ελέγχου και την άμμο που χύθηκε στο σημείο για να σβήσει την πυρκαγιά. Η στερεοποιημένη «λάβα» είναι γνωστή ως κόριο, ένα υλικό που μοιάζει με τσιμέντο αλλά είναι άκρως ραδιενεργό και εκπέμπει επικίνδυνα νετρόνια από τη διάσπαση ισοτόπων ουρανίου.

Οι ξηροί καρποί κάνουν καλό στην καρδιά σας

Ξηροί καρποί Καρδιά Οφέλη: Η κατανάλωση ξηρών καρπών ακόμη και μερικές φορές την εβδομάδα συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Κατάθλιψη: Τρεις τεχνικές αυτοβοήθειας

Κατάθλιψη Συμπτώματα Αντιμετώπιση: Η κατάθλιψη είναι μια διαταραχή της ψυχικής υγείας που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμού. Η παρούσα υγειονομική κρίση ενδέχεται να δυσχεράνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε μερικές ιδέες αυτοβοήθειας προκειμένου να ανακουφίσετε τα συμπτώματα. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό πως αναγνωρίζετε πως η κατάθλιψη είναι θεραπεύσιμη, όταν παρέχετε στον εαυτό σας το κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον. Επικοινωνήστε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας για να συζητήσετε για ό,τι σας ανησυχεί.

Σεξουαλική ζωή : Έτσι επηρεάζει η ασθένεια Peyronie

Σεξουαλική ζωή : Η νόσος του Peyronie είναι όταν σχηματίζονται πλάκες (ιστός ουλής) κάτω από το δέρμα του πέους και προκαλούν κάμψη. Η διαβίωση με αυτήν την κατάσταση συχνά περιλαμβάνει πόνο και αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία που μπορούν να επηρεάσουν την προσωπική οικειότητα, τις σχέσεις σας και την ψυχική υγεία.

Ψυχική υγεία : Μάθετε τι είναι το νευρικό γέλιο

Ψυχική υγεία : Βρίσκεστε σε μια τεταμένη κατάσταση και ξαφνικά αισθάνεστε μια υπερβολικά ισχυρή ώθηση να γελάσετε. Μην ανησυχείτε, δεν είστε τρελοί για αυτό - είναι ένα φαινόμενο που ονομάζεται νευρικό γέλιο.