Πολιτική Υγείας

Επίσκεψη Ισραήλ: Διαφοροποιήσεις Αυστρίας & Δανίας από την πολιτική της ΕΕ για τα εμβόλια covid-19

Επίσκεψη Ισραήλ: Διαφοροποιήσεις Αυστρίας & Δανίας από την πολιτική της ΕΕ για τα εμβόλια covid-19

Την Τρίτη, πριν από το ταξίδι του στο Ισραήλ, ο καγκελάριος είχε συνάντηση στη Βιέννη με εκπροσώπους μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών που διαθέτουν μονάδες παραγωγής στην Αυστρία, όπως οι Pfizer, Novartis, Polymun και Böhringer Ingelheim, με στόχο να συνδυαστούν οι δυνατότητες της Αυστρίας στον τομέα της έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής εμβολίων κατά της Covid-19 και μεθόδων θεραπείας και να ενσωματωθούν στις συνομιλίες με τη Δανία και το Ισραήλ για κοινή παραγωγή εμβολίων.

Επίσκεψη Ισραήλ: Η στενή συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών στην έρευνα και παρασκευή εμβολίων θα βρεθεί στο επίκεντρο της μονοήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα στο Ισραήλ ο ομoσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς μαζί με την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρεντερίκσεν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης και των συνομιλιών με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τις οποίες θα ακολουθήσει το απόγευμα κοινή συνέντευξη Τύπου, θα παρουσιαστεί το “πράσινο διαβατήριο”, ένα ηλεκτρονικό πιστοποιητικό με την μορφή εφαρμογής για κινητό τηλέφωνο, που καταγράφει τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 και έχει ήδη θεσπιστεί στο Ισραήλ.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς αιτιολογεί την επιδίωξη αυτής της συνεργασίας για τα εμβόλια με το γεγονός ότι οι παραγγελίες που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παραδόθηκαν τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν και, όπως ο ίδιος τόνιζε την παραμονή της επίσκεψης, “ο στόχος πρέπει να είναι η προετοιμασία για τη φάση μετά το καλοκαίρι και, λαμβάνοντας υπόψη τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, να προσαρμοστούν τα υπάρχοντα εμβόλια και οι θεραπείες το συντομότερο δυνατό ή να παραχθούν γρήγορα νέα και όσο το δυνατόν αυτόνομα”.

Καθώς η πρωτοβουλία του θεωρήθηκε ευρέως ως κριτική κατά της ΕΕ, ο καγκελάριος κατέστησε σαφές, ότι η συμμαχία με το Ισραήλ και τη Δανία δεν πρέπει να νοηθεί ως απομάκρυνση από την ΕΕ, τονίζοντας ο ίδιος ότι “σίγουρα δεν πρόκειται για εγκατάλειψη του ευρωπαϊκού δρόμου και η πρακτική δεν στρέφεται εναντίον κάποιου, αλλά είναι μία προσπάθεια να συνεισφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, η Αυστρία, η Δανία και το Ισραήλ βρίσκονται ήδη σε διάλογο με τους κατασκευαστές εμβολίων Pfizer και Moderna σχετικά με τη δημιουργία δικών τους εγκαταστάσεων παραγωγής και μάλιστα η Αυστρία φέρεται να έχει ήδη εντοπίσει μια πιθανή τοποθεσία για ένα τέτοιο εργοστάσιο εμβολίων.

Την Τρίτη, πριν από το ταξίδι του στο Ισραήλ, ο καγκελάριος είχε συνάντηση στη Βιέννη με εκπροσώπους μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών που διαθέτουν μονάδες παραγωγής στην Αυστρία, όπως οι Pfizer, Novartis, Polymun και Böhringer Ingelheim, με στόχο να συνδυαστούν οι δυνατότητες της Αυστρίας στον τομέα της έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής εμβολίων κατά της Covid-19 και μεθόδων θεραπείας και να ενσωματωθούν στις συνομιλίες με τη Δανία και το Ισραήλ για κοινή παραγωγή εμβολίων.

Το Ισραήλ έχει ήδη εισαγάγει ένα ηλεκτρονικό διαβατήριο που επιβεβαιώνει την ανοσοποίηση κατά της Covid-19, ενώ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα υπήρξε επίσης συμφωνία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το αποκαλούμενο “πράσινο διαβατήριο”, το οποίο υποστηρίζεται έντονα από την αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Διαφωνίες στην Ε.Ε. για τη στρατηγική εμβολιασμών

Τελ Αβίβ: Η 1η συναυλία μόνο για εμβολιασμένους είναι γεγονός

Πώς το Ισραήλ κατάφερε να είναι πρότυπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών – Διεύρυνση ωραρίου

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα εμβόλια της AstraZeneca είναι ασφαλή και οι κίνδυνοι που υπάρχουν από το εμβόλιο είναι εξαιρετικά χαμηλοί, διαβεβαίωσε o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Έχουμε κάνει και στη χώρα μας πάνω από 2,5 εκατ. εμβολιασμούς με ελάχιστα συμβάντα δήλωσε γενικά για τα εμβόλια.

Υπουργείο Υγείας: Πρωτοβουλίες για τη φροντίδα της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων

Ζωή Ράπτη: Η συνεργασία στοχεύει στην ανάπτυξη ενός 5ετούς επιστημονικού προγράμματος με στόχο την ενίσχυση του τομέα ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα, τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας παρέχοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Βασίλης Κικίλιας: Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-39 με AstraZeneca – Εμβολιασμοί και σε ιδιωτικά κέντρα

Βασίλης Κικίλιας: Με έντονο συναισθηματικό τόνο, ο κ. Κικίλιας μίλησε για όλους τους ανθρώπους που έχουν χαθεί από τον φονικό ιό και το δράμα που περνούν οι οικογένειές τους, καθώς και για την αδιάκοπη προσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ, καταλήγοντας ότι όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν αν όλοι οι πολίτες εμβολιαστούν.

Αριστοτελία Πελώνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένος στη λογική της κορωνοκαπηλείας

Αριστοτελία Πελώνη: Για «ξαφνικό ενδιαφέρον» του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το άνοιγμα της εστίασης κάνει λόγο σε δηκτικό σχόλιο της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη με αφορμή τις τοποθετήσεις στελεχών της Κουμουνδούρου που θέτουν το ζήτημα αυτό.

Ο Μπάιντεν και ο σύμβουλός του Fauci χαρακτηρίζουν την ένοπλη βία «κρίση στη δημόσια υγεία»

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναφέρθηκε στους πυροβολισμούς ως «επιδημία και διεθνή αμηχανία». Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε επίσης την ένοπλη βία ως «κρίση για τη δημόσια υγεία» όταν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα σύνολο εκτελεστικών δράσεων και προτάσεων για τον έλεγχο των όπλων.

Τα εμβόλια covid -19 θα διατίθενται σε βασικά αεροδρόμια της Αλάσκας από την 1η Ιουνίου

Οι λεπτομέρειες που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή διέφεραν από το αίτημα του τμήματος τον Μάρτιο που περιελάμβανε το ενδιαφέρον για χρήση εμβολίου μίας δόσης, βάσει διαθεσιμότητας.