ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ισραήλ κορωνοϊός: Επιστροφή στην κανονικότητα μετά τον εμβολιασμό του 40% του πληθυσμού [vid, pcs]

Ισραήλ κορωνοϊός: Επιστροφή στην κανονικότητα μετά τον εμβολιασμό του 40% του πληθυσμού [vid, pcs]

Ένα μεγάλο βήμα στον δρόμο της επιστροφής στην μετά την πανδημία κανονικότητα έκανε το Ισραήλ ανοίγοντας τα εστιατόρια, τις καφετέριες και τα μπαρ στους εμβολιασμένους κατόχους των «πράσινων διαβατηρίων».

Ισραήλ κορωνοϊός: Ένα μεγάλο βήμα στο δρόμο της επιστροφής στην μετά την πανδημία κανονικότητα έκανε το Ισραήλ ανοίγοντας τα εστιατόρια, τις καφετέριες και τα μπαρ στους εμβολιασμένους κατόχους των «πράσινων διαβατηρίων». «Επιστρέφουμε στη ζωή», είπε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου την ώρα που έκοβε ένα κομμάτι από γλυκό σε καφετέρια στην Ιερουσαλήμ, καθώς περίπου το 40% του πληθυσμού έχει λάβει το εμβόλιο για την Covid-19. Πάνω από 3,7 εκατ. από τα συνολικά εννέα των κατοίκων του Ισραήλ έχουν λάβει από τον περασμένο Δεκέμβριο που ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, ενώ σχεδόν πέντε εκατ. έχουν λάβει μία δόση.

Το Ισραήλ έθεσε σε εφαρμογή τον περασμένο μήνα το πρόγραμμα των «πράσινων διαβατηρίων», που επιτρέπει σε ελεγχόμενο αριθμό ατόμων, τα οποία έχουν αποδεδειγμένα εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει από την Covid-19 να εισέρχονται σε γυμναστήρια, πισίνες κι άλλες εγκαταστάσεις. Αλλά οι πολίτες περίμεναν με ανυπομονησία την επαναλειτουργία των εστιατορίων και των μπαρ, καθώς σηματοδοτεί την αποκατάσταση υπηρεσιών που αγγίζουν την καθημερινότητα πολλών Ισραηλινών. Η εστίαση επιτρέπεται πλέον σε κλειστούς χώρους – έως και 75% – των εστιατορίων με μέγιστο αριθμό εκατό θαμώνων και τα τραπέζια σε απόσταση δύο μέτρων.

Δείγμα πράσινου διαβατηρίου στο Ισραήλ

Οι κάτοχοι των πράσινων διαβατηρίων μπορούν πλέον να απολαύσουν το ποτό τους σε μπαρ, αλλά όχι και να πιάσουν κουβέντα με άγνωστο διπλανό τους, αφού θα πρέπει να διατηρείται μια θέση κενή ανάμεσά τους. Τα γεύματα και τα ποτά σε ανοικτούς χώρους δεν απαιτούν πράσινα διαβατήρια.

Την ίδια ώρα μεγάλος αριθμός μαθητών επιστρέφουν μετά από αρκετούς μήνες στα θρανία τους στο Ισραήλ, ενώ ξανανοίγουν αίθουσες δεξιώσεων σε ξενοδοχεία, χώροι λατρείας και αθλητικά κέντρα για κατόχους πράσινων διαβατηρίων με περιορισμούς, πάντως, όσον αφορά στον αριθμό τους. Παράλληλα επιτρέπεται η επιστροφή στα πάτρια σε Ισραηλινούς που είχαν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό καθώς τα αεροδρόμια παρέμεναν κλειστά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί στο Ισραήλ - Ξεπέρασαν τις 800.000 οι μολύνσεις

Επίσκεψη των πρωθυπουργών Αυστρίας & Δανίας στον Ντετανιάχου για τα εμβόλια

Με ταχύτητα φωτός μεταδίδονται οι παραλλαγές του κορωνοϊού στην Ευρώπη κάνοντας τα μέτρα προστασίας αναποτελεσματικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με νευρολογικά προβλήματα 8 στους 10 νοσηλευόμενοι με Covid

Κορωνοϊός: Οι νοσηλευόμενοι με νευρολογικά συμπτώματα αντιμετωπίζουν εξαπλάσιο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με εκείνους που επίσης νοσηλεύονται αλλά δεν έχουν νευρολογικές επιπλοκές, σύμφωνα με διεθνή μελέτη.

Γυμναστήρια Παιδότοποι : Τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης

Γυμναστήρια Παιδότοποι : ΤΟ υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων εξέδωσε δελτίο τύπου για να ενημερώσει ότι από 28-30 Μαίου ξεκινάει το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για παιδότοπους και γυμναστήρια.

ψυχική υγεία : Οι τομείς που επηρεάζει

ψυχική υγεία : Όταν δεν έχουμε ομαλή ψυχική υγεία τότε επηρεάζονται πολλοί και διάφοροι τομείς στην ζωή μας . Σε αυτό το άρθρο σας αναλύουμε τους τομείς αυτούς αλλά και τα σημάδια που μαρτυρούν ότι νοσείτε ψυχικά.

Απλές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει το φόβο του για τη θάλασσα

Θάλασσα: Ενώ κανείς θα περίμενε ότι μετά από 9 μήνες στο υδάτινο περιβάλλον της μήτρας το μικρό σας θα έχει μια έμφυτη αγάπη για το νερό, αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, ώστε να βοηθήσετε το μικρό σας να ξεπεράσει το φόβο του για το νερό;

Άνισα αποτελέσματα για την υγεία στο σύστημα των ΗΠΑ

Τα ευρήματα προσθέτουν στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο παράγοντες της τάξης, της εθνικότητας, της γεωγραφίας, της εκπαίδευσης και του εισοδήματος επηρεάζουν την πρόσβαση ενός ατόμου σε υπηρεσίες υγείας και την ποιότητα αυτών των υπηρεσιών που λαμβάνονται στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ.