Ρεπορτάζ Υγείας

Ισραήλ Επιστήμη: Έξι περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer

Ισραήλ Επιστήμη: Έξι περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer

Ο Furer είπε ότι είναι απαραίτητη περαιτέρω έρευνα και μία επίπτωση θα μπορούσε να είναι ότι οι ασθενείς με αυτοάνοσες φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις θα πρέπει να ενθαρρύνονται να εμβολιάζονται κατά του έρπητα ζωστήρα πριν πάρουν το εμβόλιο COVID-19.

Ισραήλ Επιστήμη: Ο έρπητας ζωστήρα ξεκινά ως μια μικρή, φαγούρα στο δέρμα Οι λοιμώξεις από έρπητα μπορεί να είναι παρενέργεια του εμβολίου covid -19, σύμφωνα με ειδικούς. Οι επιστήμονες στο Ισραήλ εντόπισαν έξι περιπτώσεις σε μια νέα μελέτη ασθενών που εμφάνισαν δερματικό εξάνθημα γνωστό ως έρπητα ζωστήρα μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer, σύμφωνα με μελέτη στο περιοδικό Rheumatology.

Ο έρπης ζωστήρας ξεκινά ως ένα μικρό, κνησμώδες δερματικό εξάνθημα, αλλά εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στα νεύρα και πόνο, ανέφερε το Jerusalem Post.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια παρατεταμένη αίσθηση καψίματος στο δέρμα ακόμα και μετά την εξαφάνιση του εξανθήματος.

Ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ Sourasky και το Ιατρικό Κέντρο Carmel στη Χάιφα διαπίστωσαν ότι εκείνοι με αυτοάνοσες φλεγμονώδεις ρευματικές ασθένειες είχαν υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης λοίμωξης από έρπητα.

Από τους 491 ασθενείς, έξι άτομα ή 1,2 τοις εκατό εμφάνισαν τη μόλυνση, ανέφεραν οι ερευνητές. Όλοι οι έξι ασθενείς έχουν ήπιες περιπτώσεις αυτοάνοσων φλεγμονωδών ρευματικών παθήσεων και είναι νέοι, αν και η λοίμωξη είναι γενικά πιο συχνή σε άτομα άνω των 50 ετών. “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το αναφέραμε”, δήλωσε η Δρ Victoria Furer, επικεφαλής συγγραφέας.

Πέντε από αυτούς ανέπτυξαν έρπητα ζωστήρα μετά την πρώτη δόση και ο έκτος τον ανέπτυξε μετά τη δεύτερη. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές εάν το εμβόλιο προκάλεσε τις περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα.

“Δεν μπορούμε να πούμε ότι το εμβόλιο είναι η αιτία σε αυτό το σημείο”, δήλωσε ο Furer. “Μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να προκαλέσει ορισμένους ασθενείς”. Ο Furer είπε ότι είναι απαραίτητη περαιτέρω έρευνα και μία επίπτωση θα μπορούσε να είναι ότι οι ασθενείς με αυτοάνοσες φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις θα πρέπει να ενθαρρύνονται να εμβολιάζονται κατά του έρπητα ζωστήρα πριν πάρουν το εμβόλιο COVID-19.

“Δεν πρέπει να τρομάζουμε τους ανθρώπους”, είπε στην Jerusalem Post. “Το γενικό μήνυμα είναι να εμβολιαστείς. Είναι απλώς σημαντικό να γνωρίζεις.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοάνοσα Νοσήματα και εμβολιασμοί: Γενικά και ειδικότερα για COVID -19

Η παράλειψη εμβολίων στους ενήλικες είναι επικίνδυνη;

Επηρεάζει ο έρπητας ζωστήρα την υγεία των ματιών μας;

Μάθε πως θα προφυλαχθείς από τον έρπητα ζωστήρα

Ο έρπητας ζωστήρας αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Τί είναι ο έρπης ζωστήρας και πως θα τον καταπολεμήσετε;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός κλιμάκια ΕΟΔΥ: Εχθές Τετάρτη 12 Μαίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκονταν σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου και πραγματοποιήθηκαν δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Κορωνοϊός κλιμάκια ΕΟΔΥ: Εχθές Paraskeyh 14 Μαίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκονταν σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου και πραγματοποιήθηκαν δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Το πρώτο ελεύθερο Σαββατοκύριακο μετά την άρση του lockdown - Όπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι

Το πρώτο ελεύθερο Σαββατοκύριακο μετά από μήνες lockdown, με άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις και στο άνοιγμα του τουρισμού, σπεύδουν να εκμεταλλευτούν οι πολίτες με κοντινές ή και πιο μακρινές αποδράσεις σε εξοχικά, ξενοδοχεία και νησιά.