Επιστημονικά Νέα

Albert Bourla: Η τρίτη δόση εμβολίου Pfizer COVID-19 «πιθανό» θα χρειαστεί εντός ενός έτους, λέει ο CEO

Albert Bourla: Η τρίτη δόση εμβολίου Pfizer COVID-19 «πιθανό» θα χρειαστεί εντός ενός έτους, λέει ο CEO

"Κανένα από τα 400 εμβολιασμένα δεν μολύνθηκε, πολύ καλά νέα", δήλωσε ο Μπουρλά. Με βάση τα στοιχεία, ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι υπήρχε ανάγκη για επανεμβολιασμό μεταξύ έξι και 12 μηνών, καθώς επίσης και ένας ετήσιος επανεμβολιασμός. Ωστόσο, αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί, είπε ο Μπούρλα.

Albert Bourla: Όσοι ολοκλήρωσαν το σχήμα δύο δόσεων για το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer πιθανότατα θα χρειαστούν μια τρίτη δόση εντός 12 μηνών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Albert Bourla. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα οι άνθρωποι να χρειαστεί να λάβουν ένα ετήσιο εμβόλιο COVID-19 στη συνέχεια, είπε. “Είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταστείλει την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να είναι ευπαθείς στον ιό”, δήλωσε ο Μπουρλά στην Bertha Coombs του CNBC σε μια εκδήλωση CVS Health Live, “Αγώνας για Εμβολιασμό “.

Η Pfizer ανακοίνωσε πρόσφατα ενημερωμένα αποτελέσματα που δείχνουν ότι το εμβόλιο της ήταν πολύ αποτελεσματικό έως και έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση, με ευρήματα που προέρχονται από περισσότερους από 12.000 συμμετέχοντες σε μια δοκιμή στα τέλη.

Τα ευρήματα περιελάμβαναν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά 91,3% έναντι την COVID-19 και την αποτελεσματικότητα άνω του 95% κατά της σοβαρής νόσου.

Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία άρχισε να ελέγχει εάν μια τρίτη βολή θα μπορούσε να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία έναντι των αναδυόμενων στελεχών του ιού, όπως το σχετικό στέλεχος που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική. Τα πρόσφατα στοιχεία που κυκλοφόρησαν περιλάμβαναν ευρήματα από 800 συμμετέχοντες στη Νότια Αφρική και σημειώθηκαν εννέα περιπτώσεις COVID-19, όλες στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

“Κανένα από τα 400 εμβολιασμένα δεν μολύνθηκε, πολύ καλά νέα”, δήλωσε ο Μπουρλά. Με βάση τα στοιχεία, ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι υπήρχε ανάγκη για επανεμβολιασμό μεταξύ έξι και 12 μηνών, καθώς επίσης και ένας ετήσιος επανεμβολιασμός. Ωστόσο, αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί, είπε ο Μπούρλα.

“Υπάρχουν εμβόλια που μοιάζουν με αυτά της πολιομυελίτιδας που μια δόση είναι αρκετή, υπάρχουν εμβόλια όπως του πνευμονιόκοκκου που μια δόση είναι αρκετή για ενήλικες και υπάρχουν εμβόλια όπως η γρίπη που χρειάζεστε κάθε χρόνο”, δήλωσε ο Μπούρλα. “Ο κορωνοϊός μοιάζει περισσότερο με τον ιό της γρίπης από αυτόν της πολιομυελίτιδας.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εμβολιάστηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla

Ο Αλμπέρτ Μπουρλά εξηγεί το λόγο που δεν έχει κάνει ακόμη το εμβόλιο για τον κορωνοϊό [vid]

Με ποια κριτήρια θα κοστολογείται το εμβόλιο για κάθε χώρα

Προειδοποιήσεις Μπουρλά για τα μέτρα και την έλευση του εμβολίου

Μπουρλά: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του

Η Pfizer Hellas συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να εντοπίσει έναν κύριο ύποπτο παιδικής ηπατίτιδας

"Είναι ενδιαφέρον ότι ο πυρετός δεν περιγράφηκε ως κοινό σύμπτωμα σε αυτές τις περιπτώσεις. Επιπλέον, όλα τα παιδιά ήταν προηγουμένως υγιή", είπε ο Rodriguez-Baez. «Είναι σημαντικό οι γονείς να γνωρίζουν ότι η πιθανότητα το παιδί τους να αναπτύξει ηπατίτιδα είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Γενετικός έλεγχος εντοπίζει έγκαιρα τον κίνδυνo υπερχοληστερολαιμίας

Οικογενής υπερχοληστερολαιμία: Ένας συνδυασμός γενετικών δοκιμών και δεδομένων υγείας θα μπορούσε να εντοπίσει μεγάλο ποσοστό ενηλίκων με κληρονομικό κίνδυνο για διαταραχή της χοληστερόλης που αυξάνει τους κινδύνους για πρόωρη καρδιακή προσβολή και θάνατο, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Νέα έρευνα ανοίγει την πόρτα στην ανάπτυξη φαρμάκου που μπορεί να βοηθήσει στην αναστολή των αναμνήσεων φόβου

Για να γνωρίζουμε την πραγματική αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας νέας θεραπευτικής επιλογής, η Δρ Pedraza σημείωσε ότι θα ήταν απαραίτητο να επεκταθούν οι προκλινικές δοκιμές σε καταστάσεις όπου παρατηρείται η «επανεμφάνιση σβησμένων αντιδράσεων φόβου».

Πόσο συχνή είναι η επανεισαγωγή μετά τη νοσηλεία για COVID-19;

Κορωνοϊός νοσοκομείο: Ο εντοπισμός των παραγόντων κινδύνου για πρώιμη επανεισαγωγή ή θάνατο είναι σημαντικός για την κλινική ομάδα του νοσοκομείου και για τον ιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης, καθώς και για τους συντονιστές μετάβασης που αποφασίζουν ποιοι ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν από πρόσθετους πόρους.