Επιστημονικά Νέα

Albert Bourla: Η τρίτη δόση εμβολίου Pfizer COVID-19 «πιθανό» θα χρειαστεί εντός ενός έτους, λέει ο CEO

Albert Bourla: Η τρίτη δόση εμβολίου Pfizer COVID-19 «πιθανό» θα χρειαστεί εντός ενός έτους, λέει ο CEO

"Κανένα από τα 400 εμβολιασμένα δεν μολύνθηκε, πολύ καλά νέα", δήλωσε ο Μπουρλά. Με βάση τα στοιχεία, ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι υπήρχε ανάγκη για επανεμβολιασμό μεταξύ έξι και 12 μηνών, καθώς επίσης και ένας ετήσιος επανεμβολιασμός. Ωστόσο, αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί, είπε ο Μπούρλα.

Albert Bourla: Όσοι ολοκλήρωσαν το σχήμα δύο δόσεων για το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer πιθανότατα θα χρειαστούν μια τρίτη δόση εντός 12 μηνών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Albert Bourla. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα οι άνθρωποι να χρειαστεί να λάβουν ένα ετήσιο εμβόλιο COVID-19 στη συνέχεια, είπε. “Είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταστείλει την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να είναι ευπαθείς στον ιό”, δήλωσε ο Μπουρλά στην Bertha Coombs του CNBC σε μια εκδήλωση CVS Health Live, “Αγώνας για Εμβολιασμό “.

Η Pfizer ανακοίνωσε πρόσφατα ενημερωμένα αποτελέσματα που δείχνουν ότι το εμβόλιο της ήταν πολύ αποτελεσματικό έως και έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση, με ευρήματα που προέρχονται από περισσότερους από 12.000 συμμετέχοντες σε μια δοκιμή στα τέλη.

Τα ευρήματα περιελάμβαναν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά 91,3% έναντι την COVID-19 και την αποτελεσματικότητα άνω του 95% κατά της σοβαρής νόσου.

Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία άρχισε να ελέγχει εάν μια τρίτη βολή θα μπορούσε να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία έναντι των αναδυόμενων στελεχών του ιού, όπως το σχετικό στέλεχος που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική. Τα πρόσφατα στοιχεία που κυκλοφόρησαν περιλάμβαναν ευρήματα από 800 συμμετέχοντες στη Νότια Αφρική και σημειώθηκαν εννέα περιπτώσεις COVID-19, όλες στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

“Κανένα από τα 400 εμβολιασμένα δεν μολύνθηκε, πολύ καλά νέα”, δήλωσε ο Μπουρλά. Με βάση τα στοιχεία, ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι υπήρχε ανάγκη για επανεμβολιασμό μεταξύ έξι και 12 μηνών, καθώς επίσης και ένας ετήσιος επανεμβολιασμός. Ωστόσο, αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί, είπε ο Μπούρλα.

“Υπάρχουν εμβόλια που μοιάζουν με αυτά της πολιομυελίτιδας που μια δόση είναι αρκετή, υπάρχουν εμβόλια όπως του πνευμονιόκοκκου που μια δόση είναι αρκετή για ενήλικες και υπάρχουν εμβόλια όπως η γρίπη που χρειάζεστε κάθε χρόνο”, δήλωσε ο Μπούρλα. “Ο κορωνοϊός μοιάζει περισσότερο με τον ιό της γρίπης από αυτόν της πολιομυελίτιδας.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εμβολιάστηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla

Ο Αλμπέρτ Μπουρλά εξηγεί το λόγο που δεν έχει κάνει ακόμη το εμβόλιο για τον κορωνοϊό [vid]

Με ποια κριτήρια θα κοστολογείται το εμβόλιο για κάθε χώρα

Προειδοποιήσεις Μπουρλά για τα μέτρα και την έλευση του εμβολίου

Μπουρλά: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του

Η Pfizer Hellas συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Nέα μελέτη των CDC για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων covid που αναπτύχθηκαν με τη μέθοδο mRNA

Οι ερευνητές στο Ισραήλ τον Φεβρουάριο, για παράδειγμα, διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο κορωνοϊού της Pfizer πέτυχε πτώση 94% στις συμπτωματικές μολύνσεις από κορωνοϊούς.

Έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού ζητούν 18 επιστήμονες από όλον τον κόσμο με ανοιχτή επιστολή

"Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις υποθέσεις τόσο για τις φυσικές όσο και για τις εργαστηριακές διαρροές έως ότου έχουμε επαρκή δεδομένα. Μια σωστή έρευνα θα πρέπει να είναι διαφανής, αντικειμενική, βασισμένη σε δεδομένα, να περιλαμβάνει ευρεία εμπειρογνωμοσύνη, να υπόκειται σε ανεξάρτητη εποπτεία και να είναι υπεύθυνη να ελαχιστοποιεί τον αντίκτυπο των συγκρούσεων. ενδιαφέροντος."

Η απότομη αύξηση της πίεσης του αίματος με κάθε καρδιακό παλμό αναγκάζει τον εγκέφαλο να πάλλεται

Εγκέφαλος βίντεο: Οι τεχνικές λεπτομέρειες της μεθόδου παρουσιάζονται σε δύο δημοσιεύσεις στις επιθεωρήσεις Brain Multiphysics και Magnetic Resonance in Medicine. Η κλαστική μαγνητική τομογραφία δίνει εικόνες δύο διαστάσεων, ωστόσο η ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, την Κλινική «Όρος Σινάι» και άλλα αμερικανικά ιδρύματα μπόρεσε να συνδυάσει αλλεπάλληλες λήψεις, τραβηγμένες από διαφορετική οπτική γωνία, για να δημιουργήσουν βίντεο τριών διαστάσεων. Ήδη οι ερευνητές χρησιμοποιούν την τεχνική 3D αMRI για τη μελέτη της διάσεισης και της υδροκεφαλίας, ενώ ελπίζουν να την αξιοποιήσουν στο μέλλον για τη μέτρηση της ενδοκρανιακής πίεσης, η οποία για να μετρηθεί απαιτεί σήμερα τη δημιουργία μιας οπής στο κρανίο.

Διάστημα : Υπάρχουν ηφαίστεια στους πλανήτες

Διάστημα : Αν και μπορεί να είναι απειλή για την ανθρώπινη ζωή, τα ηφαίστεια μπορεί επίσης να είναι και ο λόγος για την ύπαρξή μας. Τα υποβρύχια ηφαίστεια δημιουργούν θερμές πηγές που ονομάζονται υδροθερμικοί αεραγωγοί, που ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να είναι εκεί που ξεκίνησε η ζωή στη Γη.

Γενετικά τροποποιημένα κουνούπια απελευθερώθηκαν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ

Μεταδοτικές ασθένειες: Έπειτα από μια δεκαετία προσπαθειών για την εξασφάλιση άδειας από την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA), η βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Oxitec ξεκίνησε τη δοκιμή στα τέλη Απριλίου με στόχο να μειώσει τον πληθυσμό του Aedes aegypti, ενός είδους κουνουπιού που ενοχοποιείται για κρούσματα δάγκειου και κίτρινου πυρετού τα τελευταία δέκα χρόνια.

Μαγνητικό πεδίο γης : Οι καρχαρίες το χρησιμοποιούν για την πλοήγηση τους στην θάλασσα

Μαγνητικό πεδίο γης οι καρχαρίες, δεν χρειάζονται τίποτα περισσότερο από το σώμα τους - και το μαγνητικό πεδίο της Γης, αφού ορισμένοι καρχαρίες μπορούν να διαβάσουν το πεδίο της Γης σαν χάρτη και να το χρησιμοποιήσουν για να πλοηγηθούν στις ανοιχτές θάλασσες. 

Η μείωση της ανοσίας θα μπορούσε να προκαλέσει περιπτώσεις βλεννομυκητίασης

Πιστεύεται ότι αυτή η μείωση της ανοσίας θα μπορούσε να προκαλέσει αυτές τις περιπτώσεις βλεννομυκητίασης. Ο διαβήτης μειώνει την ανοσολογική άμυνα του σώματος, ο κορωνοϊός την επιδεινώνει και, στη συνέχεια, τα στεροειδή που βοηθούν στην καταπολέμηση της Covid-19 ενεργούν σαν να προστίθενται καύσιμα στη φωτιά», λέει ο Δρ Nair.