ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ph-human.gr έχει ως κύριο στόχο την υποστήριξη των ατόμων που πάσχουν από Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση (ΠΑΥ ).

Η Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση (ΠΑΥ), ως ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια των αρτηριών των πνευμόνων, προσβάλλει περίπου 5-10 άτομα ανά εκατομμύριο πληθυσμού κατ’ έτος, στην Ευρώπη. Ως σπάνια ασθένεια, είναι δύσκολο να διαγνωστεί και μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν γνωρίζει ότι μπορεί να πάσχει από ΠΑΥ, ακόμα και αν υπάρχει η προδιάθεση καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που η νόσος μπορεί να εμφανίζεται σε έδαφος άλλων παθήσεων όπως οι συγγενείς καρδιοπάθειες ή τα νοσήματα συνδετικού ιστού. Η έγκαιρη και σωστή διάγνωση οδηγεί στην έγκαιρη θεραπεία καθότι η ΠΑΥ επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου και είναι ζωτικής σημασίας να επιβραδυνθεί η εξέλιξη της νόσου.

 

Ενημέρωση  των πολιτών για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  των πολιτών για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση είναι υψίστης σημασίας καθώς η νόσος εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση της καρδιάς και καρδιακή ανεπάρκεια. Για τον σκοπό αυτό η φαρμακευτική εταιρεία Janssen Ελλάδος, αφοσιωμένη στον στόχο της, προκείμενου να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη νόσο, δεν σταματά να εξελίσσεται. Έχει σχεδιάσει και αναπτύξει μία ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης στα ελληνικά η οποία είναι πλέον διαθέσιμοι για τους ασθενείς, τους φροντιστές και τους γιατρούς.

Τι προσφέρει στους ασθενείς η πλατφόρμα phhuman.gr ;

 Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα phhuman.gr, μοιράζεται πραγματικές εμπειρίες από άτομα που ζουν με ΠΑΥ και πλήθος πληροφοριών για να ενημερωθεί κανείς για την ασθένεια. Όλοι οι άνθρωποι που ζουν με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση αξίζουν πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή φροντίδα και, μέσω του προγράμματος PH Human, έχουν την δυνατότητα να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες, εργαλεία, συμβουλές και την δυνατότητα επικοινωνίας με ειδικούς.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Janssen: Για 2η χρονιά στοχεύει στην ενημέρωση & ευαισθητοποίηση για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση

Στόχευση μοριακής οδού που προκαλεί πνευμονική αρτηριακή υπέρταση

Covid: Προτεραιότητα σε ασθενείς με Κυστική Ίνωση & Μεταμοσχευμένους για χορήγηση Μονοκλωνικών Αντισωμάτων

Κορωνοϊός Κρήτη: 10 ασθενείς στο ΠΑΓΝΗ έχουν λάβει προληπτική θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα

Φαρμακευτική εταιρία Janssen : Τιμήθηκε με δύο βραβεία

Πνευμονική αρτηριακή υπέρταση : Διαμόρφωση προσδόκιμου ζωής ασθενών

Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση "Δώσε ανάσα στην ζωή σου". Μάθε για αυτήν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί οι «Kυριακές» δεν χρειάζεται να είναι τρομακτικές: Συμβουλές για να ξεπεράσετε τις εργασιακές σας ανησυχίες

Αλλά αν τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί, «ίσως η αλλαγή της απασχόλησής σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των περιστατικών τρόμου της Κυριακής», είπε η Burke.

Γονείς και γιατροί θρηνούν τις «καταστροφικές» συνέπειες του πανδημικού κλεισίματος των σχολείων καθώς επιδεινώνεται η κρίση ψυχικής υγείας

«Το είδαμε αυτό μέσω της COVID και οι επιπτώσεις συνεχίζονται», είπε. «Άγχος, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές, αυτοτραυματισμός, όλα αυτά ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του lockdown για την COVID, και εξακολουθούμε να βλέπουμε αυτά τα παιδιά να προσπαθούν να αναρρώσουν».

Eurolife FFH: Έξι προγράμματα αστικής ευθύνης EurolifePartners

Η Eurolife FFH, που έχει δεσμευθεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, πελατών και συνεργατών, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες που τους παρέχει, αναβαθμίζει το EurolifePartners, την πλατφόρμα για τους συνεργάτες της, προσθέτοντας 6 προτιμολογημένα προγράμματα αστικής ευθύνης.  Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν ασφαλιστική κάλυψη από τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων, γραφείων-ιατρείων, γυμναστηρίων-σχολών χορού-εκπαιδευτηρίων, καφέ εστιατορίων-ζαχαροπλαστείων. Επίσης, εκτός […]

Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν, λένε οι ειδικοί

"Όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι "αντίο προς το παρόν". «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε η μαμά Τρίσια Κόντε σε ένα από τα παιδιά της. «Πιστέψτε με ότι αν το κάνετε, θα πάρετε όλα όσα θέλετε», συνέχισε το σημείωμά της.

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.