Επιστημονικά Νέα

Καρδιακή νόσος: Ελάχιστα γνωστά συμπτώματα που εμφανίζονται τη νύχτα σε όσους πάσχουν από καρδιακά νοσήματα

Καρδιακή νόσος: Ελάχιστα γνωστά συμπτώματα που εμφανίζονται τη νύχτα σε όσους πάσχουν από καρδιακά νοσήματα

Καρδιακή νόσος: Παρόλο που οι περισσότερες καρδιαγγειακές παθήσεις μπορούν να προληφθούν, οι θάνατοι και η αναπηρία λόγω καρδιαγγειακών νοσημάτων αυξάνονται σε όλο τον κόσμο.

Παρόλο που οι περισσότερες καρδιαγγειακές παθήσεις μπορούν να προληφθούν, οι θάνατοι και η αναπηρία λόγω καρδιαγγειακών νοσημάτων αυξάνονται σε όλο τον κόσμο. Η έγκαιρη διάγνωση είναι υψίστης σημασίας για την αποτελεσματική διαχείριση των καρδιαγγειακών παθήσεων. Γενικά, οι καρδιακές παθήσεις αντιμετωπίζονται με τροποποιήσεις του τρόπου ζωής και φάρμακα, βοηθώντας πολλούς ασθενείς να ζήσουν μια πλήρη και δραστήρια ζωή. Όταν αυτά δεν είναι αρκετά, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία ή κακή διαχείριση, η καρδιακή νόσος μπορεί να προκαλέσει πολλές δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένων καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων. Έτσι, οι άνθρωποι θα πρέπει να γνωρίζουν τα πρώιμα σημεία και συμπτώματα των καρδιακών προβλημάτων. Πολλοί ασθενείς με καρδιακή νόσο παραμένουν αδιάγνωστοι μέχρι να εμφανίσουν σημεία ή συμπτώματα καρδιακής προσβολής, καρδιακής ανεπάρκειας ή αρρυθμίας.

Ο Δρ Praveen P Sadarmin, Σύμβουλος Καρδιολόγος, Narayana Health, Bangalore, προειδοποιεί ότι θα πρέπει να “δίνετε προσοχή στο σώμα σας ακόμα και όταν αποκοιμηθείτε, καθώς μερικές φορές, διακριτικά συμπτώματα σηματοδοτούν υποκείμενα καρδιακά προβλήματα”. Σύμφωνα με τον ίδιο, ασυνήθιστα συμπτώματα όπως η νυχτερινή ενόχληση στο στήθος, η δυσκολία στην αναπνοή ή οι ξαφνικές αφυπνίσεις με την καρδιά που τρέχει είναι κόκκινες σημαίες της καρδιακής νόσου. Αναλυτικά, “Αυτά τα συμπτώματα σχετίζονται με καταστάσεις όπως η νυχτερινή στηθάγχη, καρδιακή ανεπάρκεια ή αίσθημα παλμών που μπορεί να είναι δευτερογενείς σε αρρυθμία. Είναι επίσης πιθανό τα άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα να έχουν υπνική άπνοια που έχει σχέση με καρδιακές παθήσεις.” “Αν και αυτά τα συμπτώματα μπορεί να μην υποδεικνύουν πάντα ένα καρδιακό πρόβλημα, θα πρέπει να επισκεφτούν έναν γιατρό, ειδικά εάν κάποιος έχει παράγοντες κινδύνου όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου. Μην απορρίπτετε αυτά τα ελάχιστα γνωστά συμπτώματα, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για μια ενδελεχή αξιολόγηση», προσθέτει ο Δρ Praveen.

Παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο που πρέπει να γνωρίζετε

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να καθορίσουν τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο, όπως οι υπάρχουσες συνθήκες υγείας, ο τρόπος ζωής, η ηλικία και το οικογενειακό ιστορικό. Αν και παράγοντες κινδύνου όπως η ηλικία ή το οικογενειακό σας ιστορικό δεν μπορούν να ελεγχθούν, μπορείτε να ελέγξετε τους παράγοντες του τρόπου ζωής που σχετίζονται με καρδιακές παθήσεις. Παράγοντες του τρόπου ζωής που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο είναι:

  • Πάρα πολύ αλάτι, κορεσμένα λίπη, τρανς λιπαρά και χοληστερόλη στη διατροφή
  • Έλλειψη φυσικής δραστηριότητας
  • Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
  • Χρήση καπνού, τόσο το κάπνισμα τσιγάρων όσο και η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα

Οι καταστάσεις υγείας που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου περιλαμβάνουν υψηλή αρτηριακή πίεση, ανθυγιεινά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, σακχαρώδη διαβήτη και παχυσαρκία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ρύποι στο έδαφος βλάπτουν την καρδιαγγειακή υγεία

7 απλοί κανόνες για μια υγιεινή ζωή

Αμφίδρομη η σχέση μεταξύ της υγείας του εγκεφάλου και της καρδιάς

Τι ώρα θα πρέπει να κοιμάστε για καλή καρδιακή υγεία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο σοβαρή είναι η νόσηση με τον ιό Coxsackie;

Κοξάκι: Ενώ οι λοιμώξεις από τον ιό Coxsackie είναι συχνά ήπιες και αυτοπεριοριζόμενες, μερικές φορές μπορεί να οδηγήσουν σε πιο σοβαρές επιπλοκές, ιδιαίτερα όταν επηρεάζουν την καρδιά.

Συγκέντρωση: Η επιστημονική μέθοδος για να την ενισχύσετε

Συγκέντρωση: Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας, μια απλή και εύκολα εφαρμόσιμη αλλαγή στη συμπεριφορά μας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ικανότητά μας να διατηρήσουμε την εστίαση στην εργασία με την πάροδο του χρόνου.

Ποιες είναι οι αιτίες της αίσθησης πρηξίματος;

Φούσκωμα: Η επιλογή μιας ισορροπημένης διατροφής, η περιορισμένη κατανάλωση αλατιού, και η διαχείριση του στρες μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος και στην επίτευξη ενός υγιούς πεπτικού συστήματος.