Επιστημονικά Νέα

ΗΠΑ Ανήλικοι: Σχεδόν 40.000 παιδιά έχασαν ένα γονέα λόγω covid – 19 από τον Φεβρουάριο του 2021

ΗΠΑ Ανήλικοι: Σχεδόν 40.000 παιδιά έχασαν ένα γονέα λόγω covid – 19 από τον Φεβρουάριο του 2021

Ένας ερευνητής πίεσε για επανέναρξη του σχολείου για να μετριάσει τις επιδεινούμενες συνέπειες της ψυχικής υγείας μεταξύ των παιδιών που έχουν προσβληθεί από πένθος.

ΗΠΑ Ανήλικοι: Ο αριθμός είναι πιθανώς υποτιμημένος λόγω της αύξησης των θανάτων μετά από την ολοκλήρωση της μελέτης. Υπολογίζεται ότι περίπου 40.000 παιδιά στις ΗΠΑ έχουν χάσει τουλάχιστον έναν γονέα από την COVID-19, σύμφωνα με νέα ευρήματα, με τους εφήβους να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Stony Brook δημοσίευσαν ευρήματα στο JAMA Pediatrics τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα οποία 37.300 παιδιά κάτω των 17 ετών έχασαν έναν γονέα από την COVID-19, από τον Φεβρουάριο του 2021.

“Δυστυχώς, υπήρξε ένα μεγάλο άλμα στη θνησιμότητα από τότε, οπότε θα εκτιμούσα ένα ακόμη μεγαλύτερο φορτίο σήμερα”, δήλωσε η Rachel Kidman, αντίστοιχη συγγραφέας της μελέτης και αναπληρώτρια καθηγήτρια Οικογένειας, Πληθυσμού και Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Stony Brook.

Ειδήσεις σε email. «Τα παιδιά που χάνουν έναν γονέα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο τραυματικής θλίψης, κατάθλιψης, κακών εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων και ακούσιου θανάτου ή αυτοκτονίας και αυτές οι συνέπειες μπορούν να συνεχιστούν έως την ενηλικίωση», γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Το σύνολο σηματοδοτεί αύξηση 20% σε σύγκριση με τον αριθμό των παιδιών που χάνουν έναν γονέα κατά τη διάρκεια ενός τυπικού έτους, λένε οι ερευνητές.

“Τα παιδιά που χάνουν έναν γονέα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο τραυματικής θλίψης, κατάθλιψης, κακών εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων και ακούσιου θανάτου ή αυτοκτονίας και αυτές οι συνέπειες μπορούν να συνεχιστούν έως την ενηλικίωση”, γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης, προσθέτοντας ότι ο ξαφνικός θάνατος ενός γονέα μπορεί να επιδεινώσει το τραύμα μεταξύ παιδιών, και μπορεί να “αφήσει τις οικογένειες ανεπαρκείς να ξεπεράσουν τις συνέπειές του”.

Με βάση τη μοντελοποίηση, οι ερευνητές πρότειναν ότι κάθε θάνατος COVID-19 άφησε πίσω 0,078 παιδιά σε πένθος. Η μελέτη σημειώνει ότι 20.600 από τα προσβεβλημένα παιδιά ήταν λευκά παιδιά μη Ισπανόφωνων και 7.600 ήταν μαύρα μη Ισπανόφωνα.

Η ομάδα δήλωσε ότι τα ευρήματα δείχνουν περαιτέρω το δυσανάλογο ποσοστό της πανδημίας στις φυλετικές και εθνοτικές μειονότητες, προσθέτοντας ότι τα μαύρα παιδιά αποτελούν το 14% των παιδιών στις ΗΠΑ, αλλά το 20% των ατόμων που χάνουν γονέα από τη νέα ασθένεια.

Όταν η ομάδα έλαβε υπόψη τούς υπερβολικούς θανάτους ή “τους έμμεσους λόγω πανδημίας θανάτους”, ο αριθμός των παιδιών που προσβλήθηκαν αυξήθηκε σε 43.000.

Εν τω μεταξύ, μια «στρατηγική φυσικής ανοσίας αγέλης» θα τριπλασιάσει σχεδόν τον αριθμό, με την ομάδα να προτείνει 116.900 παιδιά που έχουν πεθάνει μετά από περίπου 1,5 εκατομμύρια θανάτους.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν τη μελέτη τους χρησιμοποιώντας τον λεγόμενο “πολλαπλασιαστή γονικού πένθους”, ο οποίος υπολογίζει τον αριθμό των παιδιών που έχουν προσβληθεί ανά θάνατο COVID-19. “Χρησιμοποιήσαμε δίκτυα συγγένειας λευκών και μαύρων ατόμων στις ΗΠΑ που υπολογίστηκαν μέσω δημογραφικής μικροσύνδεσης για να υπολογίσουμε τον πολλαπλασιαστή πένθους, στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε τον πολλαπλασιαστή για να εκτιμήσουμε το εύρος του γονικού πένθους σε διάφορα σενάρια θνησιμότητας”, γράφουν οι συγγραφείς.

“Απαιτούνται σαρωτικές εθνικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της υγείας, της εκπαίδευσης και της οικονομικής επιρροής που πλήττει τα παιδιά. Τα παιδιά που έχουν πεθάνει οι γονείς τους θα χρειαστούν επίσης στοχευμένη υποστήριξη για να βοηθήσουν στη θλίψη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αυξημένης κοινωνικής απομόνωσης”, γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Ένας ερευνητής πίεσε για επανέναρξη του σχολείου για να μετριάσει τις επιδεινούμενες συνέπειες της ψυχικής υγείας μεταξύ των παιδιών που έχουν προσβληθεί από πένθος. Ο Kidman, συνσυγγραφέας της μελέτης, υποστήριξε την επανέναρξη των σχολείων για την ενίσχυση της υποστήριξης και της κοινωνικοποίησης για τα παιδιά, και επίσης να μετριάσει τις επιδεινούμενες συνέπειες της ψυχικής υγείας.

“Μπορεί να υπάρχουν μοναδικές προκλήσεις που θα προκύψουν στο μέλλον – δεν γνωρίζουμε τον αντίκτυπο της απώλειας και της θλίψης κατά τη διάρκεια μιας τόσο οξείας εθνικής κρίσης – και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να ανταποκριθούμε με ευελιξία και συμπόνια”, έγραψε ο Kidman σε δήλωση.

Η ομάδα συμβούλεψε συγκεκριμένα να δημιουργήσει μια «εθνική συνεργασία παιδικού πένθους» για να βοηθήσει τα παιδιά να φτάσουν στην απαραίτητη υποστήριξη και να χρησιμεύσει ως βάση μιας μελέτης που θα εξετάζει τις «μακροπρόθεσμες επιπτώσεις μαζικού γονικού πένθους κατά τη διάρκεια μιας μοναδικά απαιτητικής περιόδου κοινωνικής απομόνωσης και οικονομικής αβεβαιότητας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η παρηγορητική φροντίδα στο επίκεντρο ενεργειών του ΠΟΥ

Τα 5 βασικά στάδια του πένθους σύμφωνα με τους επιστήμονες

Μέσο αντιμετώπισης της απώλειας σε βάθος

Βοηθήστε τον εαυτό σας να ξεπεράσει το πένθος

Τα άτομα που πενθούν έχουν παραισθήσεις / ψευδαισθήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν κορωνoϊό σε δείγματα ούρων

Σε μελλοντικές μελέτες, οι ερευνητές θα πρέπει να εκπαιδεύουν σκύλους σε διαφορετικά δείγματα και να μην δοκιμάζουν επανειλημμένα τα σκυλιά σε δείγματα από τα ίδια άτομα, σύμφωνα με τη δήλωση.

Οι άνω των 50 που κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες κινδυνεύουν περισσότερο από άνια

Άνια: Άτομα που κοιμούνται τακτικά για έξι ώρες ή λιγότερο κάθε βράδυ στη μέση ηλικία είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν άνοια σε σχέση με εκείνους που συνήθως καταφέρνουν να κοιμηθούν επτά ώρες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη μελέτη για την ασθένεια.

Ωκεάνια ζώα της Εδιακρανικής εποχής είναι οι αρχαίοι μας πρόγονοι

Θάλασσα Ζωή: Πάνω από μισό δισεκατομμύριο χρόνια πριν, ακέφαλα θαλάσσια πλάσματα που έμοιαζαν με φύλλα κατοικούσαν τις αρχέγονες θάλασσες. Παρόλο που αυτά τα αρχέγονα ζώα δεν έμοιαζαν με εμάς, μερικά από τα πιο σημαντικά γονίδια μας μπορεί να είναι "λείψανα" ηλικίας 555 εκατομμυρίων ετών αυτών τα χαμένων πλασμάτων, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Το εμβόλιο οπιοειδών θα μπορούσε να είναι «αλλαγή του παιχνιδιού για εθισμό», λέει ερευνητής

Το αμερικανικό σχέδιο διάσωσης περιλαμβάνει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια που προορίζονται για την πρόληψη και τη θεραπεία της κατάχρησης ναρκωτικών και 30 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα για τοπικές υπηρεσίες προς όφελος των τοξικομανών.

Δοκιμές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για την αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων από την επαναμόλυνση με τον ιό του κορωνοϊού

"Η διατήρηση του ρυθμού της επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης, μέσω κρίσιμων μελετών όπως αυτή, παραμένει ο μόνος τρόπος που θα μπορέσουμε πραγματικά να ξεπεράσουμε αυτήν την πανδημία και να την ελέγξουμε".

Το αντιιικό φάρμακο κορωνοϊού δείχνει υπόσχεση σε χάμστερ, και μπαίνει σε δοκιμές σε ανθρώπους

"Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η θεραπεία με MK-4482 θα μπορούσε ενδεχομένως να μετριάσει τις εκθέσεις υψηλού κινδύνου στον SARS-CoV-2 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της καθιερωμένης λοίμωξης SARS-CoV-2 μόνη της ή πιθανώς σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες", λέει η συνοδευτική έκδοση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας NIH.

Ο κορωνοϊός δεν περνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό αλλά σκοτώνει τους νευρώνες με έμμεσο τρόπο

Κορωνοϊός Εγκέφαλος: Η μεγαλύτερη παθολογοανατομική μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σε νεκρούς της πανδημίας δείχνει ότι ο κορωνοϊός δεν εισέρχεται στον εγκέφαλο, παρόλα αυτά όμως προκαλεί σοβαρές βλάβες που ίσως εξηγούν τα νευρολογικά συμπτώματα πολλών ασθενών.

Τα άτομα σε αυτήν την ομάδα αίματος έχουν τον μικρότερο κίνδυνο θρόμβωσης

Πρόσφατη μελέτη αναφέρει πως υπάρχει ένας ενδιαφέρων σύνδεσμος που μπορεί να βοηθήσει στην εξήγηση της σχέσης μεταξύ των τύπων αίματος και των θρομβώσεων: Τα άτομα με ομάδα αίματος 0 έχουν χαμηλότερο παράγοντα von Willebrand (VWF), μια πρωτεΐνη που είναι υπεύθυνη για τον σχηματισμό θρόμβων αίματος. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο μια από τις πιθανές εξηγήσεις.