Επιστημονικά Νέα

Eυθύνη απέδωσε ο υπουργός Υγείας, στους πελάτες των ιερόδουλων

Eυθύνη απέδωσε ο υπουργός Υγείας, στους πελάτες των ιερόδουλων

 

Mεγάλη ευθύνη, απέδωσε  ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και στους πελάτες που επέλεξαν να κάνουν σεξ με τις  ιερόδουλες ,χωρίς  προφυλάξεις ,λέγοντας ότι θα έπρεπε να δίνονται στη δημοσιότητα ακόμη και οι δικές τους φωτογραφίες, καθώς  έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στη διασπορά του ιού HIV.

 Τόνισε , επίσης, ότι αν οι ιερόδουλες ευθύνονται κατά 50%, η ευθύνη όσων συνευρίσκονται απροφύλακτα με αυτές ξεπερνά το 50%. Ενώ, οι υπεύθυνοι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), βρίσκονται   μπροστά σε μια υγιεινομική βόμβα βρίσκονται οι υπεύθυνοι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως και αφορούν την ανεξέλεγκτη δράση κυκλωμάτων, τα οποία εκμεταλλεύονται ιερόδουλες στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα.

 « 1.600 άνδρες έχουν τηλεφωνήσει έως στιγμής στο ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των 12 γυναικών που έχουν βρεθεί οροθετικές » ανέφερε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα η καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Τζ.Κρεμαστινού.   Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και αυτοί που αγωνιούν είναι κυρίως νέοι άνθρωποι που δεν χρησιμοποίησαν προφυλακτικό τόνισε η κ. Κρεμαστινού. Μιλώντας για τους πελάτες των ιερόδουλων, οι οποίοι δεν παίρνουν προφυλάξεις, ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για βαρύτατη αμέλεια, σημειώνοντας: «Αγνοείς τα πάντα, πηγαίνεις χωρίς προφύλαξη σε χώρους που ξέρεις ότι δεν ελέγχονται και μετά επιστρέφεις στη σταθερή σχέση σου, τη γυναίκα σου, και την μολύνεις και αυτή».

Ο πουργός Υγείας προχώρησε ακόμη περισσότερο, λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει ακόμη και ποινική ευθύνη για όσους ζητούν, έναντι υψηλού αντιτίμου συνήθως, να έχουν απροφύλακτες σεξουαλικές επεαφές με εκδιδόμενες γυναίκες. Σημειώνεται ότι αρκετά από τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ τις τελευταίες ημέρες αφορούσαν παντρεμένους άνδρες με οικογένειες. Οι άντρες, που τηλεφώνησαν, ήταν κυρίως ηλικιών 35 με 45 ετών.

 «Αποδείχθηκε -και δυστυχώς αποδεικνύεται συνεχώς- ότι αυτό που λέμε ‘ασφαλές σεξ’ έχει ατονίσει σημαντικά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια» κατέληξε η κ. Κρεμαστινού. Τόνισε, ωστόσο, πως όσοι έχουν σοβαρή υποψία ότι έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV θα πρέπει, μέσα στις πρώτες 24 με 48 ώρες, να αναζητούν βοήθεια στις μονάδες λοιμώξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς μπορούν να πάρουν αντιρετροϊκή αγωγή και να περιορίσουν σημαντικά τον κίνδυνο να νοσήσουν στο μέλλον.

«Όσον αφορά εκείνους που έχουν υποψία ότι έχουν μολυνθεί σε άλλο χρόνο, θα πρέπει να εξεταστούν και να αρχίσει η θεραπεία με αντιρετροϊκή αγωγή άμεσα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι η έγκαιρη χορήγησή της μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της λοίμωξης στο μέλλον» είπε η καθηγήτρια Μικροβιολογίας.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν στο κέντρο της Αθήνας. «Το κέντρο θα καθαρίσει» είπε και εξήγησε ότι δεν είναι προεκλογικά τα όσα λέγονται, καθώς, όπως υπογράμμισε, «το φαινόμενο συνάντησε την πορεία της χώρας προς τις εκλογές και όχι οι εκλογές το φαινόμενο». Σημείωσε ότι είχε μιλήσει στο παρελθόν για την υγιεινομική βόμβα στην Αθήνα και είχε στείλει επιστολές στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο κίνδυνος να ξεφύγει το πρόβλημα των μολύνσεων από το γκέτο του κέντρου είναι υπαρκτός και φαίνεται, σύμφωνα με τους υπευθύνους του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι αυτό έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει, καθώς παραδέχονται ότι τον Σεπτέμβριο του 2010 το φαινόμενο ήταν μικρότερο αλλά η έλλειψη ελέγχου, καθώς και η αύξηση της ζήτησης, συνέβαλαν ώστε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η παράνομη πορνεία στην Αθήνα.

Στις 20 Μαΐου καταφθάνουν στην Αθήνα εκπρόσωποι από όλους τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς υγιεινομικής επιτήρησης, προκειμένου να δοθεί λύση και να συμβάλουν με την τεχνογνωσία τους, ώστε το υπουργείο Υγείας να χτυπήσει στη ρίζα του το ανησυχητικό πλέον φαινόμενο της ανεξέλεγκτης μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων στην Αθήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δερματικά ανησυχητικά συμπτώματα σε ασθενείς με κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Η πανδημία επιβαρύνει την ψυχική υγεία 85% των φοιτητών στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συσκευή που "κόβει" τα αντιπηκτικά και εξαλείφει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Αυτή η τεχνική δεν είναι πολύ καινούργια στο εξωτερικό, αλλά δεν είναι ευρέως διαδεδομένη για τον λόγο ότι η προηγούμενη συσκευή που χρησιμοποιούσαν οι γιατροί δεν ήταν τόσο εύκαμπτη και ήταν τραυματική. Με την καινούργια συσκευή, όμως, που υπάρχει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, στην Ελλάδα έχουν αντιμετωπιστεί τους τελευταίους μήνες 5 περιστατικά.

Εγκεφαλικό κύτταρο φαίνεται ότι παραπλανεί εδώ και χρόνια τους ερευνητές

Εγκέφαλος: Ένας τύπος κυττάρου που προέρχεται από ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα και έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για την έρευνα στον εγκέφαλο και την ανάπτυξη φαρμάκων μπορεί να οδηγεί εδώ και χρόνια τους ερευνητές σε πλάνη, σύμφωνα με μια μελέτη από επιστήμονες στο Ιατρικό Κέντρο Weill Cornell Medicine και στο Πανεπιστήμιο Columbia Irving.

Σκεφτείτε το δύο φορές πριν τρέξετε να ξεπλύνετε το δέρμα σας από το θαλασσινό αλάτι

Μπορεί το αλάτι από το νερό της θάλασσας να σας ενοχλεί, αλλά δεν φαίνεται πως συμφωνούν ούτε οι σύγχρονοι επιστήμονες, ούτε και ο Ιπποκράτης που πρώτος αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού.

Αιτία αποκλεισμού για τις γυναίκες αθλήτριες τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης;

Η Caster Semenya, δύο φορές ολυμπιονίκης των 800 μέτρων, με καταγωγή από τη Νότια Αφρικής, ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να επαναδιαπραγματευτεί τα «ρατσιστικά» όρια τεστοστερόνης, που επιβάλλονται σε γυναίκες αθλήτριες.

Θαλασσινό νερό: Ένας ισχυρός σύμμαχος για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος

Με τη χρήση θαλασσινού νερού μπορεί να καθαρίζεται βαθιά ο ρινικός βλεννογόνος, να ρευστοποιείται η βλέννα και να απομακρύνεται ευκολότερα με τη βοήθεια των κροσσών, και τέλος να ανανεώνονται τα κύτταρα του βλεννογόνου. 

Έρευνα αναθεωρεί τις φυσιολογικές τιμές αρτηριακής πίεσης στις γυναίκες

Αρτηριακή πίεση Γυναίκα: Εάν είστε γυναίκα, οι γιατροί μπορεί να χρησιμοποιούν λάθος τρόπο μέτρησης της αρτηριακής σας πίεσης, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 15 Φεβρουαρίου στο περιοδικό Circulation. Η έρευνα εξετάζει τον πρώτο αριθμό, τη συστολική αρτηριακή πίεση, η οποία δείχνει πόση πίεση δημιουργεί το αίμα σας στα τοιχώματα της αρτηρίας σας όταν χτυπά η καρδιά. "Σκεφτόμαστε για την κανονική αρτηριακή πίεση σε άτομα με την υπόθεση ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ίδιοι, όταν στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο διαφορετικοί από ό, τι συνειδητοποιούσαμε ως τώρα", δήλωσε η Dr. Susan Cheng, συντάκτρια της μελέτης.

Η Ανοσο-Ογκολογία στην COVID-19 εποχή: Νέες συνθήκες και εξελίξεις στη φροντίδα των ασθενών

Παγκοσμίως, 1 στους 6 θανάτους οφείλεται στον καρκίνο. Όμως, αυτό ενδεχομένως να αλλάξει στο κοντινό μέλλον, χάρη σε μια κατηγορία ογκολογικών θεραπειών που τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει σημαντικά την πρόγνωση των ασθενών με αρκετές μορφές προχωρημένου ή μεταστατικού καρκίνου: την Ανοσο-Ογκολογία.

Το μακροχρόνιο στρες συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Καρδιά και άγχος: Μπορεί το μακροχρόνιο στρες να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή; Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα θα απαντούσαν καταφατικά, αλλά τα επιστημονικά στοιχεία γι’ αυτό είναι λιγοστά.