Greek English French German Italian

ndd optim

FUE-01-300x146.jpg
Pin It
 

Η αισθητική αποκατάσταση των ουλών στο κεφάλι σε τραυματίες πολέμου ή σημαδιών από τροχαία ατυχήματα δεν είναι τόσο συχνή ενασχόληση της κλινικής. Πραγματοποιείται,ωστόσο, με μεγάλη επιτυχία με τη μέθοδο μεταφοράς μεμονωμένων τριχοθυλακίων γνωστή ως FUE.

Για την εφαρμογή της μεθόδου FUE στην αποκατάσταση ουλών σε τραυματίες πολέμου αλλά και σημαδιών σε ανθρώπους που είχαν κάποιο τροχαίο ατύχημα μιλάει στο www.Life2day.gr ο γιατρός κ. Χρήστος Χρηστάκης- MD, PhD. Χειρουργός-Επιστημονικός Διευθυντής της Bergmann Kord.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η μέθοδος FUE;

Η συγκεκριμένη τεχνική εφαρμόζεται κυρίως για την αισθητική βελτίωση αποτελεσμάτων παλαιότερων τεχνικών ή μετεγχειρητικών ουλών από προηγούμενες μεταμόσχευσης μαλλιών όπου το αποτέλεσμα δεν έχει τη κατάλληλη φυσικότητα και η επέμβαση είναι ορατή, έτσι δημιουργεί με τη τοποθέτηση υγιών τριχοθυλακίων, ανάμεσα στα υπάρχοντα, απολύτως φυσικό αποτελέσματα.

[caption id="attachment_41975" align="alignnone" width="300"]FUE αισθητική βελτίωση FUE αισθητική βελτίωση[/caption]

Η αποκατάσταση ουλών ή σημαδιών με την FUE κερδίζει συνεχώς έδαφος λόγω του ελάχιστα επεμβατικού χαρακτήρα της τεχνικής FUE και των πλεονεκτημάτων που αυτή συνεπάγεται, όπως ελάχιστος πόνος, γρήγορη ανάρρωση και το βασικότερο, γρήγορη επάνοδος στην εργασία.

 

[caption id="attachment_41982" align="alignnone" width="300"]FUE  αποκατάσταση ουλών σε τραυματίες πολέμου FUE αποκατάσταση ουλών σε τραυματίες πολέμου[/caption]

Οι ιατρικές ομάδες μεταμόσχευσης μαλλιών της Bergmann Kord πραγματοποιούν διορθωτικές επεμβάσεις για την αναβάθμιση προηγούμενων αποτελεσμάτων μεταμόσχευσης μαλλιών.

Ποιες είναι οι διορθωτικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στην Bergmann Kord κύριε Χρηστάκη;

Οι διορθωτικές επεμβάσεις για την αναβάθμιση προηγούμενων αποτελεσμάτων μεταμόσχευσης μαλλιών συνήθως αφορούν:
• Μη καλοσχηματισμένη ή αραιή μετωπιαία γραμμή
• Χαμηλής ποιότητας μεταμόσχευση μαλλιών
• Χαμηλής πυκνότητας μεταμόσχευση μαλλιών
• Μεγάλα μοσχεύματα
• Κακοποιημένη δότρια περιοχή
• Ουλές

Σε ποια σημεία του κεφαλιού πραγματοποιείται η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE; Ποια είναι τα στάδια της μεθόδου;

Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE πραγματοποιείται με μεμονωμένη εξαγωγή τριχοθυλακίων από τη Ζώνη Σταθερής Τριχοφυΐας (πίσω & πλάγιο τμήμα της κεφαλής) και μεταφύτευση αυτών στη λήπτρια περιοχή όπου υπάρχει η ουλή.


Τα στάδια της μεθόδου FUE είναι τα εξής:


Στάδιο 1
Έπειτα από την προετοιμασία του ενδιαφερόμενου από τη νοσηλευτική ομάδα, πραγματοποιείται από τον αναισθησιολόγο ιατρό η τοπική αναισθησία.

Στάδιο 2
Ο επικεφαλής χειρουργός της FUE επιλέγει & λαμβάνει προσεκτικά ένα ένα τα τριχοθυλάκια από διάσπαρτα σημεία της δότριας περιοχής.

Στάδιο 3
Ο επικεφαλής γιατρός της FUE δημιουργεί τις υποδοχές των τριχοθυλακίων στην λήπτρια περιοχή (η περιοχή στην οποία θα μεταμοσχευθούν τα τριχοθυλάκια), όπου υπάρχει η ουλή. Για τη δημιουργία των υποδοχών τηρούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές, που αφορούν το μέγεθος αυτών και τις αποστάσεις μεταξύ τους (οι οπές είναι μικρές ώστε να μην διαταράξουν την ελαστικότητα και τη μικροκυκλοφορία της λήπτριας περιοχής, διασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις πρέπουσες προϋποθέσεις έκφυσης, θρέψης & ανάπτυξης των νέων τριχών. Επιπλέον δημιουργούνται στις προσήκουσες αποστάσεις μεταξύ τους – και πάντα εντός των πλαισίων του επιτρεπτού, ώστε να είναι οι κοντινότερες δυνατές που θα διασφαλίζουν μέγιστη πυκνότητα ανά cm2. Αυτή η προσεκτική και μελετημένη διάταξη των τριχοθυλακίων είναι πολύ σημαντική τόσο για τη φυσικότητα του αποτελέσματος, όσο και για την επίτευξη μέγιστης πυκνότητας. Παράλληλα, τα τριχοθυλάκια υπόκεινται στην απαραίτητη επεξεργασία ώστε να είναι κατάλληλα προς μεταφύτευση.
Στάδιο 4


Το στάδιο της τοποθέτησης των τριχοθυλακίων είναι από τεχνικής άποψης το πιο απαιτητικό της διαδικασίας. Τα τριχοθυλάκια εμφυτεύονται στις υποδοχές της λήπτριας περιοχής μαζί με το συνεκτικό ιστό που τα περιβάλλει: όσα περιέχουν μία τρίχα τοποθετούνται κατά μήκος της μετωπιαίας γραμμής (hairline) - σχηματίζοντας εσοχές και προεξοχές όπως ακριβώς και στη φυσική έκφυση-ενώ τριχοθυλάκια με 2, 3 ή 4 τρίχες καλύπτουν την περιοχή της αραίωσης όσο προχωρούμε προς το εσωτερικό του τριχωτού.


Ποιες είναι οι δυνατότητες που προσφέρει η μέθοδος FUE στην αποκατάσταση ουλών;

Η αποκατάσταση ουλών του τριχωτού της κεφαλής με την τεχνική FUE καθίσταται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα λόγω του γεγονότος ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία τριχοθυλάκια όχι από το τριχωτό της κεφαλής, αλλά από άλλες περιοχές του σώματος, συνήθως από το στήθος ή την πλάτη (body hair) ή ακόμη και από το πρόσωπο (facial hair). Η μεταμόσχευση μεμονωμένων τριχοθυλακίων με την τεχνική FUE (Follicular Unit Extraction) ενδείκνυται όχι μόνο για την αποκατάσταση μετεγχειρητικών ουλών μετά από strip αλλά και για οποιαδήποτε μετεγχειρητική ή ουλή η σημάδι του τριχωτού της κεφαλής.

[caption id="attachment_41983" align="alignnone" width="300"]FUE  αποκατάσταση ουλών FUE αποκατάσταση ουλών[/caption]

Με ποιο τρόπο γίνεται η κάλυψη της ουλής στο κεφάλι;

Η κάλυψη κάθε είδους ουλής του τριχωτού της κεφαλής με την τεχνική FUE γίνεται με απόλυτα φυσικό τρόπο και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εξαιρετικά, δίνοντας οριστική λύση σε προβλήματα χρόνιων, παλιών ουλών που δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με άλλη μέθοδο.

Μετά από πόσο καιρό φυτρώνουν τα μαλλιά;

Το τελικό αποτέλεσμα μετά από μια συνεδρία αποκατάστασης ουλής του τριχωτού με μεταμόσχευση τριχοθυλακίων με την τεχνική FUE μπορεί να αναμένεται 10 μήνες μετά τη συνεδρία, δεν είναι όμως σπάνια η φύτρωση νέων τριχών ακόμη και μετά από 18 μήνες, ειδικά στην περίπτωση που έχουν χρησιμοποιηθεί τριχοθυλάκια από το σώμα (body hair).


Η μέθοδος FUE στην αποκατάσταση ουλών σε τραυματίες πολέμου δίνει άμεσα αποτελέσματα;

Ναι, η μέθοδος FUE δίνει αμεσα αποτελέσματα στην αποκατάσταση ουλών σε τραυματίες πολέμου, με εκτεταμένα τραύματα στο τριχωτό της κεφαλής. Μέσα σε λίγες ώρες, με την μέθοδο FUE μπορούν και καλύπτονται δύσκολες ουλές που μπορεί να ταλαιπωρούν το άτομο ψυχολογικά. Τα αποτελέσματα της τεχνικής από την επιστημονική ομάδα της Bergmann Kord είναι εξαιρετικά, καλύπτοντας τις ουλές από τα τραύματα του πολέμου σε τραυματίες από χώρες όπως η Συρία και ο Λίβανος, και προσφέροντας στα άτομα αυτά όχι μόνο μία νέα εμφάνιση, αλλά και μία ανανεωμένη ψυχολογία.

Pin It

Cook name