Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Δερματολογία

Ψωρίαση έκζεμα δέρμα: Ανακαλύφθηκε η αναπτυξιακή τους προέλευση

Ψωρίαση έκζεμα δέρμα: Ανακαλύφθηκε η αναπτυξιακή τους προέλευση

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι το δέρμα από ασθενείς με έκζεμα και ψωρίαση μοιράζεται πολλές από τις ίδιες μοριακές οδούς με την ανάπτυξη κυττάρων του δέρματος

Ψωρίαση έκζεμα δέρμα: Οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει έναν λεπτομερή χάρτη του δέρματος, ο οποίος αποκαλύπτει ότι οι κυτταρικές διεργασίες από την ανάπτυξη επανενεργοποιούνται σε κύτταρα από ασθενείς με φλεγμονώδη δερματική νόσο. Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Wellcome Sanger, το Πανεπιστήμιο του Newcastle και το Kings College London, ανακάλυψαν ότι το δέρμα από ασθενείς με έκζεμα και ψωρίαση μοιράζεται πολλές από τις ίδιες μοριακές οδούς με την ανάπτυξη κυττάρων του δέρματος. Αυτό προσφέρει πιθανούς νέους στόχους φαρμάκων για τη θεραπεία αυτών των οδυνηρών δερματικών παθήσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 22 Ιανουαρίου στο Science , η μελέτη παρέχει επίσης μια εντελώς νέα κατανόηση της φλεγμονώδους νόσου, ανοίγοντας νέους δρόμους για έρευνα για άλλες φλεγμονώδεις ασθένειες όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου. Μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας Human Cell Atlas να χαρτογραφήσει κάθε τύπο κυττάρου στο ανθρώπινο σώμα, ο νέος περιεκτικός άτλας του αναπτυσσόμενου και ενήλικου δέρματος είναι ένας πολύτιμος πόρος για τους επιστήμονες παγκοσμίως. Θα μπορούσε επίσης να παρέχει ένα πρότυπο για την αναγεννητική ιατρική, βοηθώντας τους ερευνητές να μεγαλώνουν το δέρμα στο εργαστήριο πιο αποτελεσματικά.

Το δέρμα μας δρα ως φράγμα, προστατεύοντάς μας από εισβολή βακτηρίων ή ιών και είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία. Οι φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις όπως το ατοπικό έκζεμα και η ψωρίαση είναι χρόνιες καταστάσεις , όπου το ανοσοποιητικό σύστημα γίνεται υπερδραστήριο, προκαλώντας φαγούρα ή ξεφλουδισμένο δέρμα που μπορεί να είναι πολύ οδυνηρό και επιρρεπές σε μόλυνση. Αυτές οι καταστάσεις μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων, αλλά η σκανδάλη είναι άγνωστη και δεν υπάρχει θεραπεία, με θεραπείες που βοηθούν μόνο στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και όχι στην αιτία.

Το δέρμα είναι ένας πολύπλοκος ιστός που αποτελείται από πολλούς διαφορετικούς τύπους κυττάρων. Για να μάθουν πώς σχηματίζεται το δέρμα και πώς σχετίζεται με την υγεία και την ασθένεια των ενηλίκων, οι ερευνητές μελέτησαν κύτταρα από το δέρμα που αναπτύσσεται, συγκρίνοντάς τα με βιοψίες από υγιείς ενήλικες και ασθενείς με έκζεμα και ψωρίαση. Χρησιμοποιώντας πρωτοποριακή τεχνολογία μονοκυττάρων και μηχανική μάθηση, η ομάδα ανέλυσε περισσότερα από μισό εκατομμύριο μεμονωμένα κύτταρα δέρματος , για να δει ακριβώς ποια γονίδια ενεργοποιήθηκαν σε κάθε κύτταρο. Αυτό τους επέτρεψε να ανακαλύψουν τι κάνει κάθε μεμονωμένο κελί και πώς τα κύτταρα μιλούν μεταξύ τους.

Προς έκπληξή τους, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα άρρωστα κύτταρα του δέρματος μοιράστηκαν πολλούς από τους ίδιους κυτταρικούς μηχανισμούς με τα αναπτυσσόμενα κύτταρα. Ο καθηγητής Muzlifah Haniffa, συν-ανώτερος συγγραφέας από το Πανεπιστήμιο του Newcastle και Αναπληρωτής Σχολή στο Ινστιτούτο Wellcome Sanger, δήλωσε: “Αυτό το Atlas Cell Cell αποκαλύπτει συγκεκριμένα μοριακά σήματα που αποστέλλονται από υγιές αναπτυσσόμενο δέρμα για να καλούν ανοσοκύτταρα και να σχηματίσουν ένα προστατευτικό στρώμα. δείτε ότι το έκζεμα και τα κύτταρα του δέρματος ψωρίασης έστειλαν τα ίδια μοριακά σήματα, τα οποία θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τα ανοσοκύτταρα και να προκαλέσουν την ασθένεια. Αυτό δεν είχε ξαναδεί ποτέ. Η ανακάλυψη ότι η ανάπτυξη των κυτταρικών οδών επανεμφανίζεται είναι ένα τεράστιο άλμα στην κατανόηση του φλεγμονώδους δέρματος ασθένεια και προσφέρει νέες οδούς εύρεσης θεραπειών. ”

Ο Δρ Gary Reynolds, πρώτος συγγραφέας της μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Newcastle, δήλωσε: «Ενώ η μελέτη μας επικεντρώθηκε σε φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις, υπάρχει πιθανότητα άλλες φλεγμονώδεις ασθένειες όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα ή η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου να μπορούν να προκληθούν με τον ίδιο τρόπο. Αυτή η έρευνα δείχνει τη σημασία της μελέτης της ανάπτυξης και θα μπορούσε να ανοίξει εντελώς νέες οδούς για έρευνα φλεγμονωδών νόσων. ”

Η μελέτη αποκάλυψε πώς αναπτύσσεται υγιής δερματικός ιστός και αποκάλυψε τα κύτταρα που υπάρχουν στο ενήλικο δέρμα. Αυτό έχει μεγάλες επιπτώσεις στην αναγεννητική ιατρική, ειδικά για τα θύματα εγκαυμάτων. Η καθηγητής Fiona Watt, συν-ανώτερος συγγραφέας του Kings College London, δήλωσε: «Έχουν υπάρξει δεκαετίες έρευνας για τα κύτταρα του δέρματος που αναπτύσσονται στο εργαστήριο. Ωστόσο, δεν είναι πάντα σαφές πώς αλλάζουν οι ιδιότητες των κυττάρων στο εργαστήριο. αποκαλύπτοντας τη λεπτομερή σύνθεση των κυττάρων αμέσως μετά την απομόνωση από το αναπτυσσόμενο και ενήλικο ανθρώπινο δέρμα, αυτός ο Άτλαντας Δέρματος μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο για ερευνητές που προσπαθούν να ανακατασκευάσουν υγιές δέρμα στην αναγεννητική ιατρική. Τα δεδομένα μας είναι ανοιχτά διαθέσιμα και ελπίζουμε ότι αυτό θα βοηθήσει έρευνα για τη δημιουργία δερματικού ιστού στο εργαστήριο. ”

Η δρ. Sarah Teichmann συν-ανώτερη συγγραφέας από το Ινστιτούτο Wellcome Sanger και το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, και συμπρόεδρος της πρωτοβουλίας Human Cell Atlas, δήλωσε: “Μέρος της διεθνούς πρωτοβουλίας Human Cell Atlas για τη δημιουργία ενός” χάρτη Google “του ανθρώπου σώμα, αυτή η μελέτη για τον άτλαντα των κυττάρων του δέρματος αποκαλύπτει ότι η μελέτη της ανάπτυξης όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο σχηματίζονται πρώτοι οι ιστοί, αλλά επίσης ρίχνει ζωτικό φως στις ασθένειες. Αυτός ο χάρτης αποκαλύπτει έναν εντελώς νέο τρόπο σκέψης για φλεγμονώδεις ασθένειες και είναι ένας αναφορά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλοι επιστήμονες για να διερευνήσουν τις αιτίες της νόσου και να ενημερώσουν πιθανές νέες θεραπείες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέος ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματος στην ψωρίαση

Πώς να αντιμετωπίσω φλεγμονώδεις αντιδράσεις του δέρματος με ή χωρίς φαγούρα

Συνέπειες χαμηλής πρόσληψης ωμέγα - 7 λιπαρών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε πριν βουτήξετε με ψωρίαση

Πριν ξαπλώσετε στην πετσέτα σας και αρχίσετε την ηλιοθεραπεία, βεβαιωθείτε ότι έχετε καλυφθεί με ένα παχύ στρώμα αντηλιακού, ενώ φροντίστε να περιορίσετε τον χρόνο στον ήλιο σε 15 λεπτά το πολύ.

Σπιτικές λύσεις για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας στο τριχωτό του κεφαλιού

Μερικές φορές, κάτι τόσο απλό όσο το να μην πίνετε αρκετό νερό ή να πλένετε τα μαλλιά σας καθημερινά μπορεί να είναι η αιτία, αν και ιατρικές καταστάσεις όπως το έκζεμα ή η ψωρίαση θα μπορούσαν επίσης να σας προκαλούν ξηροδερμία.

Δέρμα αναγέννηση ιστός: Ανακαλύφθηκε γενετικός παράγοντας – κλειδί

Δέρμα αναγέννηση ιστός: Ένας νεοεμφανιζόμενος γενετικός παράγοντας επιτρέπει στο ενήλικο δέρμα να επιδιορθωθεί όπως το δέρμα ενός νεογέννητου μωρού. Η ανακάλυψη από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον έχει συνέπειες για την καλύτερη θεραπεία τραυμάτων του δέρματος, καθώς και για την πρόληψη ορισμένων από τη διαδικασία γήρανσης στο δέρμα. Σε μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο […]

Έκζεμα παιδιά: Θετικά σημάδια από την προβιοτική θεραπεία δέρματος

Έκζεμα παιδιά: Μια πειραματική θεραπεία για το έκζεμα που στοχεύει στην τροποποίηση του μικροβίου του δέρματος μείωσε με ασφάλεια τη σοβαρότητα της νόσου και την αυξημένη ποιότητα ζωής για παιδιά ηλικίας έως 3 ετών, σύμφωνα με μελέτη του National Institutes of Health. Αυτές οι βελτιώσεις συνεχίστηκαν για έως και οκτώ μήνες μετά τη διακοπή της […]

Πότε η ακμή εμφανίζεται σε ενηλίκους – Τι μπορούμε να κάνουμε

Η ακμή δεν είναι πρόβλημα που εμφανίζουν μόνο οι έφηβοι. Κι όσο και αν προσπαθούμε να την αντιμετωπίσουμε με λοσιόν, serum, ακόμα και χάπια, βοηθά να βρούμε πρώτα τη ρίζα του προβλήματος. Με άλλα λόγια, για να τη νικήσουμε, χρειάζεται να καταλάβουμε τι την προκαλεί εξαρχής. Γιατί εμφανίζεται η ακμή ενηλίκων Στη ρίζα της ακμής […]

Όταν η πιτυρίδα είναι επίμονη – Τι μπορούμε να κάνουμε

Οι λευκές νιφάδες και η φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής είναι το “σήμα κατατεθέν” της πιτυρίδας. Η πιτυρίδα είναι μια χρόνια δερματική πάθηση που προκαλείται από τον μύκητα Malassezia και επηρεάζει περίπου το 50% των ανθρώπων. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πιτυρίδας είναι ένας “μπελάς” γα εκατομμύρια ανθρώπους με πολλά προϊόντα και γιατροσόφια να υπόσχονται την […]

Close Icon