ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας : Ψάρι τυλιχτό

Συνταγή της ημέρας : Ψάρι τυλιχτό

Τα μυρωδικά κάνουν τη διαφορά και δίνουν ξεχωριστή γεύση, καθώς ψήνονται μαζί με το ψάρι.

Υλικά

  • 1 (περίπου 1 κιλό) ψάρι
  • 1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1½ φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανός
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε δύο κομμάτια λαδόκολλα και δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο. Απλώνουμε το αλουμινόχαρτο στον πάγκο εργασίας και στρώνουμε επάνω του τη λαδόκολλα προετοιμάζοντας έτσι το πακέτο όπου θα μπει το ψάρι.


2. Τοποθετούμε το ψάρι επάνω στη λαδόκολλα, αφού φυσικά το έχουμε καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά. Στη συνέχεια το χαράζουμε σε τρία σημεία και από τις δύο πλευρές. Ρίχνουμε τα μυρωδικά: ψιλοκομμένα το μαϊντανό και το σκόρδο, ενώ την πιπεριά και το κρεμμύδι σε φέτες.

3. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα. Γυρίζουμε τη λαδόκολλα και μετά το αλουμινόχαρτο και σφραγίζουμε το ψάρι σε πακέτο. Το βάζουμε σε ταψί και το ψήνουμε στους 200°C για 45 λεπτά.

μερίδες 4

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά

Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.