Συνταγές

Συνταγή της ημέρας ORAC: Κανελόνια με σπανάκι με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

Συνταγή της ημέρας ORAC: Κανελόνια με σπανάκι με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

Κανελόνια με σπανάκι : Ποιος θα αντισταθεί, ειδικά όταν γνωρίζει την αντιοξειδωτική απόδοση του πιάτου σε μονάδες ORAC;

Υλικά για 4 μερίδες

– 500γρ. σπανάκι κατεψυγμένο ή 1 κιλό φρέσκο

– 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

– 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

– 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα ή φρέσκα

– 1φλ. Σταφίδες

– 200γρ. ανθότυρο

– 1 φακελάκι κουκουνάρι

– 1φλ. καστανό ρύζι Fytro

– αλάτι, πιπέρι, δυόσμος

– Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

– 4 ώριμες ντομάτες, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

– Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο

– 1κ.σ. σάλτσα ντομάτας

– Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι και το ζεματάμε με λίγο νερό. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αχνίζουμε με νερό τα κρεμμύδια, τον άνηθο και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια στο σπανάκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε νερό και ελαιόλαδο, το καστανό ρύζι Fytro και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ανθότυρο. Όταν βράσει καλά, το αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει καλά τα υγρά του. Αν έχουν μείνει λίγα υγρά προσθέτουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη ή το στραγγίζουμε στο σουρωτήρι. Προσθέτουμε το ανθότυρο και ανακατεύουμε.
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα κανελόνια μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε. Παίρνουμε λίγη γέμιση και γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια. Τοποθετούμε τα κανελόνια σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200οC σκεπασμένα για να μην καούν, με αρκετό νεράκι και λίγο ελαιόλαδο.
  3. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι φτιάχνουμε τη σάλτσα με τις ντομάτες, τον πελτέ, το κρεμμύδι και τον βασιλικό. Σερβίρουμε  στο πιάτο 4  κανελόνια και μία κουταλιά σάλτσα.

Διατροφικό σχόλιο: Ένα μοναδικό γεύμα γεμάτο από θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτική αξία! Πλουσιότατο σε λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, βιταμίνες Β1, Β2, και C, ενισχύει την όραση, τη μεταβολική λειτουργία και φυσικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Παρέχοντας μία υψηλή ποσότητα μονάδων ORAC συμβάλει σε μέγιστο βαθμό στην αντιγηραντική προστασία του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα παρέχει σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών καλής βιολογικής αξίας. Η πρόταση αυτή επίσης προσφέρει ασβέστιο, που συμβάλλει στην καλή λειτουργία της σκελετικής δομής.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 7.440, in Vitro μέτρηση

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.