Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικοαπό την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Συνταγή της ημέρας: Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικοαπό την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικο

μερίδες 4

Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά

Υλικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε φέτες με 0,5 εκ. πάχος

4 μέτριες πατάτες κομμένες σε φέτες 0,5 εκ. πάχος

1 μέτριο κρεμμύδι

8 αυγά

1/2 φλιτζ. γάλα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση


1.Θα χρησιμοποιήσουμε τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα λουκάνικα για 3΄. Προσθέτουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε για 5΄ μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι για 10΄-15΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

2. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Περιχύνουμε τα υλικά του τηγανιού με τα αυγά. Ανακινούμε το τηγάνι, να πάει παντού το μείγμα των αυγών.

3. Βάζουμε το τηγάνι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και ψήνουμε για περίπου 15΄, μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα και να σταθεροποιηθεί. Την αναποδογυρίζουμε σε ξύλο κοπής και την κόβουμε σε 6 τρίγωνα κομμάτια. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon