Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Φρέσκος σολομός σε πακέτο με αρωματικό βούτυρο

Συνταγή της ημέρας: Φρέσκος σολομός σε πακέτο με αρωματικό βούτυρο

Φρέσκος σολομός σε πακέτο με αρωματικό βούτυρο

Υλικά

• Αρωματικό βούτυρο
• 50 γραμ. βούτυρο μαλακό (θερμοκρασία δωματίου)
• ½ λεμόνι – ξύσμα
• 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
• 1 κ.σ. άνιθος
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Για τον σολομό
• 4 φιλέτα σολομός ή 4 φέτες σολομός φρέσκος
• 2 φέτες λεμόνι κομμένες στη μέση
• Λίγα κλωνάρια άνηθο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο σε μπωλάκι, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με την λάμα του μαχαιριού, και αδειάζουμε το μείγμα σε 1 κομμάτι μεμβράνη. Το τυλίγουμε σε ρολό και σφίγγουμε τις άκρες (θα γίνει σαν μικρό λουκάνικο το σχήμα). Το βάζουμε στην κατάψυξη για 15’ να σφίξει και να μπορούμε να το κόψουμε. Απλώνουμε 4 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μέγεθος (Α4), ακουμπάμε επάνω από 1 κομμάτι φέτα ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι. Κόβουμε σε φέτες το αρωματικό βούτυρο. Ακουμπάμε από 1 φέτα βούτυρο στο ψάρι, ½ κομμάτι φέτα λεμόνι και ένα κλωνάρι άνιθο. Αλείφουμε την λαδόκολλα περιμετρικά με ασπράδι αυγού. Διπλώνουμε από πάνω σε πακέτο και κλείνουμε πολύ καλά την λαδόκολλα. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα.
Ψήνουμε στους 200 C για 20 λεπτά.

Μπορείτε να σερβίρετε τον σολομό με Λαχανικά αλά κρεμ.

Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.