Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Cupcakes γενεθλίων με γεύση βανίλια απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Συνταγή της ημέρας: Cupcakes γενεθλίων με γεύση βανίλια απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Cupcakes γενεθλίων με γεύση βανίλια

Υλικά

  • 1 φλιτζ. βούτυρο πολύ μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1¾ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Βουτυροκρέμα της αρεσκείας μας

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C, στον αέρα. Στρώνουμε με θήκες cupcakes (χάρτινες) δύο ταψάκια muffins με 12 θήκες το καθένα.

2. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε για 3΄-4΄, να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν και χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ για 3΄-4΄, να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. πρέπει να τα απορροφάει το μείγμα πριν ρίξουμε το επόμενο. Ρίχνουμε τη βανίλια.

3. Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και εναλλάξ προσθέτουμε αλεύρι και γάλα. Ισομοιράζουμε στις θήκες το μείγμα, γεμίζοντας κατά τα 3/4. Ψήνουμε για 20΄-23΄. Δεν πρέπει να τα παραψήσουμε. πρέπει να έχουν υγρασία. Είναι έτοιμα όταν πιέζουμε ελαφρά την κορυφή και αυτή επανέρχεται.

4. Τα αφήνουμε 5΄ να σταθούν στη φόρμα και τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση (καπάκι), τα γεμίζουμε με βουτυροκρέμα της αρεσκείας μας ή και με πολλά διαφορετικά χρώματα, βάζουμε το καπάκι και καλύπτουμε ολόκληρο το cupcake σαν τούρτα με βουτυροκρέμα.

5. Γαρνίρουμε με σπασμένες καραμέλες, με τρούφα χρωματιστή, με πολύχρωμα κουφετάκια.

μερίδες 24

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 23 λεπτά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.