ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή για το αρνί ή το κατσίκι που σας περίσσεψε

Συνταγή για το αρνί ή το κατσίκι που σας περίσσεψε

 

Αν σας περίσσεψε ψητό αρνί ή κατσίκι από την ημέρα του Πάσχα, μην το πετάξετε μπορείτε να το μαγειρέψετε με διαφορετικό τρόπο για να το απολαύσετε… Μία καλή λύση είναι η εύκολη και γευστική κρεατόπιτα που σας προτείνουμε.

Υλικά: 

Ψητό κρέας (περίπου 1/2 κιλό)

Δύο πράσα

Πέντε φρέσκα κρεμμύδια

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο

Αλάτι

Πιπέρι

Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι γραβιέρα

Ένα πακέτο φύλλο σφολιάτας

Ένα αυγό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βράζουμε για να μαλακώσουν. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο και αφού στραγγίξουμε τα πράσα και τα αλατοπιπερώσουμε  (λίγο), τα προσθέτετε στο μείγμα. Ρίχνουμε το κρέας και το ανακατεύετε για λίγα λεπτά. Αφού το βγάλουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε  κάθε φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα ίσα κομμάτια και βρέχουμε  με το πινέλο τις άκρες με λάδι ή νερό. Βάζουμε τη γέμιση στη μέση κάθε φύλλου και από πάνω μία κουταλιά τριμμένη γραβιέρα. Στη συνέχεια κολλάμε με τα δάχτυλά μας πρώτα τις δύο άκρες και μετά τις άλλες δύο. Αν θέλουμε τις αφήνουμε έτσι σε σχήμα παραλληλόγραμμο ή τις τραβάμε προς τα πάνω σε σχήμα πουγκί ή τις κάνουμε ρολό. Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα ή λαδώνουμε το ταψί, τις αλείφουμε με το αυγό και αν θέλουμε  ρίχνουμε και σουσάμι. Την ψήνουμε για περίπου μία ώρα.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.