Συνταγές

Συνταγή για νόστιμες πατάτες χωρίς τηγάνι

Συνταγή για νόστιμες πατάτες χωρίς τηγάνι

Οι πατάτες είναι το πιο απλό αλλά αγαπημένο φαγητό όλων μας. Αγαπάμε να τις απολαμβάνουμε σε όλες τους τις μορφές: Τηγανητές, φούρνου, πουρέ κ.α.

Ωστόσο, οι τηγανητές είναι η αδυναμία μας. Είναι τραγανές, λαχταριστές και πάνε με όλα τα πιάτα! Δεν είναι όμως και η πιο υγιεινή επιλογή.

Το λάδι και το τηγάνισμα κάνουν τις τροφές, όπως τις πατάτες, λιπαρές και ανθυγιεινές ενώ παχαίνουν περισσότερο.

Πώς μπορούμε λοιπόν κάνουμε τις πατάτες μας τραγανές και νόστιμες χωρίς τηγάνι;

Μια χρήστρια του TikTok, η Jaycee Baso από το Σίδνεϊ, μάς έδειξε έναν απίθανο τρόπο να κάνουμε τις πατάτες, τραγανές απ’ έξω και μαλακές και αφράτες από μέσα και μάλιστα χωρίς να τις τηγανίσουμε.

Η TikToker αποκάλυψε την απλή αλλά φοβερή συνταγή που χρησιμοποιεί.

Αυτό που κάνει στην αρχή είναι να πλύνει και να καθαρίσει τις πατάτες. Στη συνέχεια, τις κόβει στη μέση και σε πλάγιες φέτες.

Μετά, βάζει τις κομμένες πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και τις βράζει για λίγα λεπτά για να μαλακώσουν αλλά όχι πολύ.

Τις σουρώνει και τις βάζει σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνει ελαιόλαδο και μπαχαρικά όπως αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κύμινο, σκόρδο και κρεμμύδι.

Βάζει στον φούρνο το ταψί και ψήνει στους 190C μέχρι οι πατάτες να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 30 λεπτά.

Έτοιμες!

Λαχταριστές, crispy πατάτες σαν τηγανητές, αλλά πολύ πιο υγιεινές!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.