Συνταγές

Πέστροφα στο χαρτί με αχνιστά σέσκουλα

Πέστροφα στο χαρτί με αχνιστά σέσκουλα

Η πέστροφα, είναι ένα ξεχωριστό νόστιμο ψάρι που αγαπάει τα μυρωδικά και το ψήσιμο στον φούρνο.

Μερίδες:4

Χρόνος προετοιμασίας:10′

Χρόνος μαγειρέματος:35′

Έτοιμο σε:45′

Υλικά

Για την πέστροφα

4 πέστροφες

1 σκελίδα σκόρδο

2 φέτες από μπαγιάτικο ψωμί, την ψίχα

2 κλωναράκια μαϊντανό

20ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

θυμάρι ξερό

ρίγανη ξερή

2 φρέσκα κρεμμυδάκια για το σερβίρισμα

χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα

αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τα σέσκουλα

500γρ. σέσκουλα καθαρισμένα

1 σκελίδα σκόρδο

2-3 κλωναράκια άνηθο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

χυμό από 1 λεμόνι για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175οC, στις αντιστάσεις. Ξεπλένετε καλά τις πέστροφες. Στο μούλτι αλέθετε το σκόρδο, το ψωμί και τον μαϊντανό και γεμίζετε με το μίγμα τις κοιλιές των ψαριών. Τις ραντίζετε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με ρίγανη, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Τυλίγετε κάθε πέστροφα σε λαδόκολλα, τις ακουμπάτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο, ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα σέσκουλα: Πλένετε και ψιλοκόβετε τα σέσκουλα. Ψιλοκόβετε το σκόρδο, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά μαζί με μισό φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά. Σερβίρετε τα αχνιστά σέσκουλα με λεμόνι και ελαιόλαδο, ενώ τις πέστροφες με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και λεμόνι.

Tips

Αντί για ψωμί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παξιμάδι τριμμένο στο multi.

Αντί για πέστροφα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσιπούρα ή λαβράκι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.