ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αγγλία: 500 λίρες για κάθε πολίτη που είναι θετικός στον Covid-19

Αγγλία: 500 λίρες για κάθε πολίτη που είναι θετικός στον Covid-19

Οι υπουργοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να πληρώσουν 500 λίρες σε όλους στην Αγγλία που δοκιμάζουν θετικά για την Covid-19, σε μια δραματική αναθεώρηση του συστήματος υποστήριξης της αυτοαπομόνωσης, που μπορεί να αποκαλύψει η Guardian. Η προτεινόμενη αλλαγή θεωρείται απαραίτητη καθώς η κυβερνητική δημοσκόπηση βρήκε ότι μόνο το 17% των ατόμων με συμπτώματα έρχονται να υποβληθούν σε δοκιμασία, λόγω φόβων ότι ένα θετικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να εμποδίσει τους ανθρώπους από το να εργαστούν. 

Η προτεινόμενη αλλαγή θεωρείται απαραίτητη καθώς η κυβερνητική δημοσκόπηση βρήκε ότι μόνο το 17% των ατόμων με συμπτώματα έρχονται να υποβληθούν σε δοκιμασία, λόγω φόβων ότι ένα θετικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να εμποδίσει τους ανθρώπους από το να εργαστούν.

 

Η καθολική πληρωμή είναι η “προτιμώμενη θέση” του Τμήματος Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ματ Χάνκοκ (DHSC) και θα κοστίσει έως και 453 εκατομμύρια λίρες την εβδομάδα, 12 φορές το κόστος του τρέχοντος συστήματος, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο πολιτικής που παρουσίασε η Guardian. Το έγγραφο, 16 σελίδων, με ημερομηνία 19 Ιανουαρίου και το οποίο σηματοδότησε “Επίσημη Ευαισθησία”, προτείνει επίσης να δοθεί στην αστυνομία πρόσβαση σε δεδομένα υγείας για πρώτη φορά για να πατάξει τις παραβιάσεις καραντίνας. Μια άλλη σύσταση είναι να σταματήσουν οι εφάπαξ πληρωμές των 500 λιρών για να κλείσουν οι επαφές των μολυσμένων ατόμων και, αντ’ αυτού, να ξεκινήσουν πανεθνικές αυτοεξετάσεις, έτσι ώστε αυτοί που δοκιμάζουν αρνητικά να μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Το ανανεωμένο σχέδιο στήριξης της αυτοαπομόνωσης συντάχθηκε από την ομάδα του Χάνκοκ, η οποία θα εξεταστεί από την κυβερνητική επιτροπή επιχειρήσεων για τον κορωνοϊό, υπό την προεδρία του Μάικλ Γκοβ, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή. Η Βρετανία κατέγραψε άλλους 1.290 θανάτους την Πέμπτη και 37.892 νέες θετικές περιπτώσεις, και υπάρχει αβεβαιότητα για το αν οι ισχύοντες περιορισμοί θα κάνουν αρκετά για να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία. Ο Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε κατηγορηματικά να προσφύγει σε περίπτωση άρσης των μέτρων αποκλεισμού, προκαλώντας φόβους ότι το καθεστώς ενδέχεται να μείνει αυστηρό για μήνες. Η οικονομική στήριξη για τα άτομα που πρέπει να αυτοαπομονωθούν είναι κρίσιμη για τη στρατηγική της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, επειδή η ασθένεια θα συνεχίσει να εξαπλώνεται, εκτός αν οι μολυσματικοί άνθρωποι και οι στενές επαφές τους μπουν σε καραντίνα για 10 ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σε ασθενοφόρα μετατρέπονται τα λεωφορεία στο Λονδίνο

Πέθανε από κορωνοϊό ο Υπουργός Εξωτερικών της Ζιμπάμπουε, Sibusiso Moyo

Η Κίνα κατασκευάζει ένα τεράστιο κέντρο καραντίνας Covid-19 χωρητικότητας έως 4000 ατόμων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το μακροχρόνιο στρες συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Καρδιά και άγχος: Μπορεί το μακροχρόνιο στρες να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή; Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα θα απαντούσαν καταφατικά, αλλά τα επιστημονικά στοιχεία γι’ αυτό είναι λιγοστά.

Με πόσους ερωτικούς συντρόφους γινόμαστε ευτυχισμένοι

Σεξ: Όταν η συζήτηση έρχεται στο σεξ, τότε σίγουρα σκεφτόμαστε ότι πρόκειται με βεβαιότητα για μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μας. Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, προφανώς όχι σε επίπεδο επιβίωσης, αλλά σε επίπεδο ποιότητας.

Για ενδεχόμενο τέταρτο κύμα μετάδοσης του κορωνοϊού μιλούν οι ειδικοί στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Μια νέα, πιο μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να πυροδοτήσει αύξηση των κρουσμάτων την άνοιξη του 2021, σύμφωνα με προβλέψεις ειδικών την περασμένη Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου. Η παραλλαγή θα μπορούσε να "οδηγήσει σε αυξημένο κύμα κρουσμάτων" γύρω στον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2021, δήλωσε ο Τρέβορ Μπέντφορντ από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και το Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο του Fred Hutchinson.

Κορωνοϊός Μελέτη ΗΠΑ: Τα αντισωμάτα έναντι του κορωνοϊού συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο νέας μόλυνσης

Κορωνοϊός Μελέτη ΗΠΑ: Νέα στοιχεία από τις ΗΠΑ συνδέουν την ανεύρεση αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού (από προηγούμενη λοίμωξη) με σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο εκ νέου μόλυνσης στο μέλλον. Συγκεκριμένα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Internal Medicine την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, διαπίστωσε ότι τα άτομα που ήταν θετικά σε αντισώματα έναντι του Covid-19 είχαν μειωμένο κίνδυνο λοίμωξης από κορωνοϊό μελλοντικά σε σύγκριση με εκείνα που βγήκαν αρνητικά στο τεστ αντισωμάτων.

Μπορούν τα αρνητικά ιόντα να λειτουργήσουν ως αντικαταθληπτικά

Θάλασσα: Τα αρνητικά ιόντα είναι άοσμα, άγευστα και αόρατα μόρια που εισπνέουμε σε αφθονία σε ορισμένα περιβάλλοντα, όπως η θάλασσα. Μόλις φτάσουν στην κυκλοφορία του αίματός μας, τα αρνητικά ιόντα πιστεύεται ότι προκαλούν βιοχημικές αντιδράσεις που αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, ορμόνης της διάθεσης, βοηθώντας στην ανακούφιση της κατάθλιψης, την διαχείριση του άγχους και την ενίσχυση της ψυχικής μας υγείας.

Ενοχικά συναισθήματα και πανδημία

Πανδημία συναισθήματα: Πώς να αντιμετωπίσετε την ενοχή που νιώθετε. Η ενοχή είναι ένα ισχυρό συναίσθημα. Και όταν μείνει ανεξέλεγκτη, τα αισθήματα ενοχής μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιες όχι και τόσο υγιείς ενέργειες. Εάν αισθάνεστε ένοχοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, δεν είστε μόνοι. Υπάρχει κάτι για μια διεθνή κρίση που φαίνεται να οδηγεί σε πολλές ενοχές.

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Ελεύθερη σχέση: Τι σημαίνει αυτή η "συμφωνία". Οι ανοιχτές σχέσεις εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία των συναινετικά μη μονογαμικών σχέσεων. Είναι σχέσεις στις οποίες ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιδιώξουν σεξ, και μερικές φορές συναισθηματικά δεσμά, με άλλους ανθρώπους.