ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβολιασμός Βρετανία: Αγώνας κατά του θανάτου

Εμβολιασμός Βρετανία: Αγώνας κατά του θανάτου

Εμβολιασμός Βρετανία: Αγώνας κατά του θανάτου. Οι προσκλήσεις για τα εμβόλια έχουν ήδη σταλεί σε περισσότερα από 4,6 εκατομμύρια ευάλωτα άτομα στην Αγγλία. Όσοι είναι άνω των 70 ετών και ευάλωτοι, όπως οι καρκινοπαθείς ασθενείς, θα ενταχθούν τώρα στα άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών και το ιατρικό προσωπικό για να έχουν προτεραιότητα στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS), στις περιοχές όπου οι περισσότερες από τις δύο πρώτες ομάδες προτεραιότητας έχουν ήδη λάβει δόση.

Η διεύρυνση προς τις δύο επόμενες ομάδες προτεραιότητας πραγματοποιείται παράλληλα με το άνοιγμα 10 νέων κέντρων μαζικού εμβολιασμού σε όλη την Αγγλία. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει θέσει ως στόχο τη διαχείριση 15 εκατομμυρίων εμβολιασμών μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Σε δήλωσή του, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο “παραδίδει τώρα το εμβόλιο με ρυθμό 140 εμβολιασμοί το λεπτό”.

Ο Γραμματέας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Ματ Χάνκοκ ανέφερε σε δήλωσή του ότι η επέκταση των εμβολιασμών “δεν σημαίνει ότι η εστίασή μας στην απόκτηση σπιτιών περίθαλψης, προσωπικού υγείας και όσων είναι 80 ετών και άνω, αμφιταλαντεύεται, θα παραμείνει ύψιστη προτεραιότητά μας τις προσεχείς εβδομάδες”. Όσοι είναι πάνω από 80 ετών και δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής σήμα θα επικοινωνήσουν σύντομα, ανέφερε ο Ζαχάουι, με τους εμβολιασμούς να έχουν επεκταθεί μόνο σε περιοχές όπου οι ομάδες υψηλότερης προτεραιότητας έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Είναι αγώνας κατά του θανάτου” είπε ο  Ζαχάουι επιπλέον πρόσθεσε ότι η δεύτερη δόση εμβολίων “πρόκειται οπωσδήποτε να προχωρήσει” και εκείνοι που είχαν ήδη λάβει ένα εμβόλιο “θα πρέπει να έχουν αυτή τη 2η δόση μέσα σε αυτή την περίοδο των 12 εβδομάδων… Αυτό πρόκειται να συμβεί”. Το σχόλιο έγινε αφού ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ την Κυριακή δεν θα εγγυούνταν ότι όλοι θα λάμβαναν τη δεύτερη δόση τους εντός του καθορισμένου χρόνου. Ο Ζαχάουι επιβεβαίωσε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πιλοτάρει τα 24ωρα κέντρα εμβολιασμού στο Λονδίνο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εντοπίστηκαν δύο "ορφανά" μεταλλαγμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Οι κορωνοϊοί κατά κανόνα προκαλούν βραχύβια ανοσία στους ανθρώπους

Το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης και Ασθενειών προειδοποιεί για νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το μακροχρόνιο στρες συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Καρδιά και άγχος: Μπορεί το μακροχρόνιο στρες να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή; Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα θα απαντούσαν καταφατικά, αλλά τα επιστημονικά στοιχεία γι’ αυτό είναι λιγοστά.

Με πόσους ερωτικούς συντρόφους γινόμαστε ευτυχισμένοι

Σεξ: Όταν η συζήτηση έρχεται στο σεξ, τότε σίγουρα σκεφτόμαστε ότι πρόκειται με βεβαιότητα για μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μας. Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, προφανώς όχι σε επίπεδο επιβίωσης, αλλά σε επίπεδο ποιότητας.

Για ενδεχόμενο τέταρτο κύμα μετάδοσης του κορωνοϊού μιλούν οι ειδικοί στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Μια νέα, πιο μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να πυροδοτήσει αύξηση των κρουσμάτων την άνοιξη του 2021, σύμφωνα με προβλέψεις ειδικών την περασμένη Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου. Η παραλλαγή θα μπορούσε να "οδηγήσει σε αυξημένο κύμα κρουσμάτων" γύρω στον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2021, δήλωσε ο Τρέβορ Μπέντφορντ από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και το Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο του Fred Hutchinson.

Κορωνοϊός Μελέτη ΗΠΑ: Τα αντισωμάτα έναντι του κορωνοϊού συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο νέας μόλυνσης

Κορωνοϊός Μελέτη ΗΠΑ: Νέα στοιχεία από τις ΗΠΑ συνδέουν την ανεύρεση αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού (από προηγούμενη λοίμωξη) με σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο εκ νέου μόλυνσης στο μέλλον. Συγκεκριμένα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Internal Medicine την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, διαπίστωσε ότι τα άτομα που ήταν θετικά σε αντισώματα έναντι του Covid-19 είχαν μειωμένο κίνδυνο λοίμωξης από κορωνοϊό μελλοντικά σε σύγκριση με εκείνα που βγήκαν αρνητικά στο τεστ αντισωμάτων.

Μπορούν τα αρνητικά ιόντα να λειτουργήσουν ως αντικαταθληπτικά

Θάλασσα: Τα αρνητικά ιόντα είναι άοσμα, άγευστα και αόρατα μόρια που εισπνέουμε σε αφθονία σε ορισμένα περιβάλλοντα, όπως η θάλασσα. Μόλις φτάσουν στην κυκλοφορία του αίματός μας, τα αρνητικά ιόντα πιστεύεται ότι προκαλούν βιοχημικές αντιδράσεις που αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, ορμόνης της διάθεσης, βοηθώντας στην ανακούφιση της κατάθλιψης, την διαχείριση του άγχους και την ενίσχυση της ψυχικής μας υγείας.

Ενοχικά συναισθήματα και πανδημία

Πανδημία συναισθήματα: Πώς να αντιμετωπίσετε την ενοχή που νιώθετε. Η ενοχή είναι ένα ισχυρό συναίσθημα. Και όταν μείνει ανεξέλεγκτη, τα αισθήματα ενοχής μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιες όχι και τόσο υγιείς ενέργειες. Εάν αισθάνεστε ένοχοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, δεν είστε μόνοι. Υπάρχει κάτι για μια διεθνή κρίση που φαίνεται να οδηγεί σε πολλές ενοχές.

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Ελεύθερη σχέση: Τι σημαίνει αυτή η "συμφωνία". Οι ανοιχτές σχέσεις εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία των συναινετικά μη μονογαμικών σχέσεων. Είναι σχέσεις στις οποίες ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιδιώξουν σεξ, και μερικές φορές συναισθηματικά δεσμά, με άλλους ανθρώπους.