Πολιτική Φαρμάκoυ

Ηνωμένο Βασίλειο-εμβόλιο: Ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca [pic,vid]

Ηνωμένο Βασίλειο-εμβόλιο: Ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca [pic,vid]

Ηνωμένο Βασίλειο -εμβόλιο: Ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca. Η Βρετανία έχει εγκρίνει τη χρήση ενός δεύτερου εμβολίου COVID- 19, αποτελώντας την πρώτη χώρα που ανάβει το πράσινο φως και έχει την ελπίδα ότι οι προγραμματιστές της θα γίνουν το “εμβόλιο για τον κόσμο”.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας αναφέρει ότι ο Ρυθμιστικός Οργανισμός Φαρμάκων και Προϊόντων Υγειονομικής Περίθαλψης έχει εκδώσει επείγουσα άδεια για το εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο γενικός διευθυντής της AstraZeneca, Pascal Soriot, δήλωσε ότι “σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για εκατομμύρια ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα έχουν πρόσβαση σε αυτό το νέο εμβόλιο. Έχει αποδειχθεί αποτελεσματική, καλά ανεκτή, απλή στη χορήγηση και παρέχεται από την AstraZeneca χωρίς κανένα κέρδος. Πρόσθεσε: “Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πολλούς συναδέλφους μας στην AstraZeneca, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στην κυβέρνηση του ΗΒ και τους δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές”. Η μετάλλαξη οδήγησε σε νέες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε επισκέπτες και αγαθά από το Ηνωμένο Βασίλειο και σε αυστηρότερους περιορισμούς στο εσωτερικό της χώρας. Το νέο στέλεχος ενδεχομένως να είναι έως και 70% πιο μεταδοτικό, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη.

Στις κλινικές δοκιμές το εμβόλιο της AstraZeneca αποδείχτηκε λιγότερα αποτελεσματικό σε σύγκριση με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου διαμορφώθηκε μεταξύ 62% και 90% σε συμπτωματική Covid-19, ανάλογα με το μέγεθος της δόσης. Δύο πλήρεις δόσεις με χρονική διαφορά ένα μήνα περίπου οδήγησαν σε μέτρηση 62%, ενώ μια μικρή ομάδα εθελοντών που στις δοκιμές έλαβε μικρότερη αρχική δόση και στη συνέχεια την κανονική δεύτερη δόση είχε μέτρηση 90% στην αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca επιτρέπει στο Ηνωμένο Βασίλειο να αυξήσει σημαντικά το πρόγραμμα εμβολιασμού του. Είναι επίσης φθηνότερο από άλλα εμβόλια και δεν χρειάζεται να διατηρείται σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Το εμβόλιο της Oxford-AstraZeneca εγκρίθηκε

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

83.850 νέες δόσεις του εμβολίου έρχονται αύριο Τρίτη

Στην Ινδία εντοπίστηκαν έξι νέες περιπτώσεις μεταλλαγμένου κορωνοϊού

Αρχίζουν οι εμβολιασμοί του Sputnik V στη Ρωσία

Ποιοι εμβολιάζονται πρώτοι και πότε, στην Βρετανία

Pfizer: Περιορισμός στις καθυστερήσεις του εμβολίου εντός μίας εβδομάδας

Pfizer: «Οι Pfizer και BioNTech ανέπτυξαν ένα σχέδιο που θα επιτρέψει να αυξήσουμε τις ικανότητες κατασκευής στην Ευρώπη και να παράσχουμε πολλές περισσότερες δόσεις στο δεύτερο τρίμηνο», ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, σε ένα κοινό ανακοινωθέν.

Η AstraZeneca κατέθεσε αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στον ΕΜΑ

AstraZeneca εμβόλιο: Κατέθεσε αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στον ΕΜΑ. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έλαβε αίτηση για άδεια κυκλοφορίας υπό όρους (CMA) για το εμβόλιο COVID- 19 που παρασκευάστηκε από την  AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η αξιολόγηση του εμβολίου, γνωστού ως COVID- 19 Εμβόλιο AstraZeneca, θα συνεχιστεί κάτω από ένα ταχύ χρονοδιάγραμμα.

Ιορδανία: Το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm χορηγήθηκε σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους

Κορωνοϊός: "Η Ιορδανία συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές του κινεζικού εμβολίου, ο πρωθυπουργός, μερικοί υπουργοί και εγώ ο ίδιος εμβολιαστήκαμε με αυτό", δήλωσε ο Ναζίρ Ομπέιντατ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Έρχεται νέο εμβόλιο κατά της Covid-19 από συνεργασία CureVac - Bayer

Κορωνοϊός: Με βάση τη συμφωνία συνεργασίας, η CureVac θα είναι ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας για το προϊόν, ενώ η Bayer θα υποστηρίξει τη CureVac με διάφορες διαδικασίες στις χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και επιλεγμένων επιπλέον αγορών.

Έγκριση για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ζητά βραζιλιάνικη φαρμακευτική εταιρεία

Κορωνοϊός Sputnik-V: Ο Φερνάντο ντε Κάστρο Μάρκες, διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας União Química Farmacêutica Nacional δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα είναι διαθέσιμες τον επόμενο μήνα, καθώς η εταιρεία διασφάλισε την έγκρισή του από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας Anvisa.

Γιατί καθυστερούν τα εμβόλια, τι φταίει; Υπάρχει λύση;

Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή καλούσε τον Απρίλιο τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν ότι οι Ευρωπαίοι θα έχουν πρόσβαση σε βασικά φάρμακα κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Η πανδημία είχε αναδείξει σημαντικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά στην διασφάλιση του εφοδιασμού με τα αναγκαία κρίσιμα φάρμακα, καθώς και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει μία τέτοια πανδημία στην αλυσίδα εφοδιασμού των φαρμάκων στην ΕΕ.