Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

AstraZeneca: Προστατεύει το περιβάλλον με πράξεις

AstraZeneca: Προστατεύει το περιβάλλον με πράξεις

411 νεαρά δέντρα φυτεύτηκαν στις 23 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca, στο πλαίσιο της 2ης φάσης του εταιρικού περιβαλλοντικού προγράμματος «Προστατεύουμε το περιβάλλον…με πράξεις».   

Κεντρική ιδέα του προγράμματος είναι η νοηματική σύνδεση των 4 μαθηματικών πράξεων (πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμός, διαίρεση) με 4 ετήσιες δράσεις («πράξεις») περιβαλλοντικής προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία εγκαινιάστηκε το 2019 με την «αφαίρεση» της ρύπανσης από τις ακτές, καθώς οι εργαζόμενοι της εταιρείας πραγματοποίησαν δράση καθαρισμού ακτών σε 5 περιοχές της Ελλάδας.

Η φετινή δράση ήταν αφιερωμένη στην αξία της δεντροφύτευσης και στη συμβολή των δασών στην υγεία των ανθρώπων και του πλανήτη μας. Με κεντρικό μήνυμα ««Προσθέτουμε οξυγόνο!», η εταιρεία υποστήριξε τη διενέργεια αναδάσωσης στον Νέο Βουτζά Αττικής σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση we4all. Μέλη της οργάνωσης προχώρησαν στη φύτευση 200 δεντρυλλίων σε δασική έκταση που είχε πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές το 2018. Μολονότι οι εργαζόμενοι στην AstraZeneca δεν είχαν φυσική παρουσία στο σημείο για λόγους αποτροπής μετάδοσης της νόσου COVID-19, απέδειξαν έμπρακτα την περιβαλλοντική ευσυνειδησία τους, με έναν πρωτότυπο και συμβολικό τρόπο: την ίδια ημέρα και ταυτόχρονα με τη δράση αναδάσωσης, οι 211 εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα υποστήριξαν την ενέργεια από το σπίτι τους, μεταφυτεύοντας ένα νεαρό δέντρο ελιάς στο μπαλκόνι ή τον κήπο τους. Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αποσταλεί ταχυδρομικά σε κάθε εργαζόμενο ένα δενδρύλλιο ελιάς, με οδηγίες για τη μεταφύτευση και τη φροντίδα της.Υπολογίζεται ότι τα 411 δενδρύλλια που φυτεύτηκαν στο πλαίσιο της δράσης θα απορροφούν κατά μέσο όρο 2.933 kg διοξείδιο του άνθρακα ανά έτος, απελευθερώνοντας παράλληλα στην ατμόσφαιρα 15.600 kg οξυγόνου, το οποίο θα αυξάνεται καθώς θα αναπτύσσονται με το πέρασμα των χρόνων.

Η κα Γιώτα Κοτσεκίδου, External Affairs Director της AstraZeneca Ελλάδας δήλωσε: «Στην AstraZeneca έχουμε δεσμευτεί για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης σε κάθε τομέα των δραστηριοτήτων μας, λαμβάνοντας υπόψη μας τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία και στο περιβάλλον. Όλοι μας μπορούμε να συνεισφέρουμε στην υλοποίηση αυτής της δέσμευσης, διότι όταν ο καθένας μας κάνει μια μικρή πράξη για την προστασία του περιβάλλοντος σήμερα, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά για ένα καλύτερο μέλλον. Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις αρχές της περιβαλλοντικής στρατηγικής μας ώστε να μειώσουμε ακόμη περισσότερο το αποτύπωμά μας στο περιβάλλον».

Γιώτα Κοτσεκίδου, External Affairs Director της AstraZeneca Ελλάδας

Εκ μέρους της περιβαλλοντικής οργάνωσης we4all, η Chief Operations Officer, Βάσια Καλλιμάχου ανέφερε: «Το περιβάλλον είναι ο χώρος στον οποίο ζούμε και αναπνέουμε και η προστασία του μας αφορά όλες και όλους. Επειδή επεμβαίνουμε στο περιβάλλον καθημερινά, έχουμε ως υποχρέωση να το βελτιώνουμε και να βοηθούμε στην ανάκαμψή του. Με τη σωστή νοοτροπία και τα κατάλληλα εργαλεία, οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο, μπορούν να κάνουν καθημερινά πιο μεγάλη και ισχυρή τη θετική αυτή αλλαγή. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό κάθε επιχείρηση να εφαρμόζει ορθές περιβαλλοντικές πρακτικές, αλλά να προωθεί τη νοοτροπία της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας στους εργαζομένους της».Επισημαίνεται ότι η AstraZeneca έχει υιοθετήσει μία παγκόσμια στρατηγική για την αναδάσωση με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Προς την κατεύθυνση αυτή, συνεργάζεται με περιβαλλοντικές οργανώσεις σε αρκετές χώρες του κόσμου, με στόχο τη φύτευση 50 εκατομμυρίων δέντρων έως το 2025.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

AstraZeneca διάκριση: Έλαβε Bronze βραβείο για το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις!»

Η AstraZeneca στήριξε για 4η συνεχή χρονιά τις γυναίκες με καρκίνο μαστού

Δωρεά ΠΕΦ στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης της Αθήνας

ΠΕΦ: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων στα κοινωνικά ιατρεία στηρίζει τις δομές του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται από τη φτώχεια και δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη. Η ΠΕΦ ως χορηγός των νέων κοινωνικών ιατρείων και θέλοντας […]

Πλατφόρμα ενημέρωσης για την σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία

Για την μεγάλη σημασία του σιδήρου στην υγεία και ευεξία μας μπορούμε να ενημερωθούμε από μία ανανεωμένη πλατφόρμα μαθαίνοντας όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία . Δημιουργήθηκε , με την υποστήριξη των Vifor Pharma και GENESIS Pharma.

Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ορθή χρήση των φαρμάκων

«Παίρνω αυτό το φάρμακο αρκετό καιρό, δεν πειράζει να το σταματήσω για λίγο.Αποφάσισα να μην επιβαρύνω τον οργανισμό μου με πολλά φάρμακα. Θα παίρνω τη θεραπεία μου μόνο όταν αισθάνομαι κάποιο σύμπτωμα.Παίρνοντας κάθε μέρα φάρμακα, νιώθω σαν να είμαι σοβαρά άρρωστη.Όμως εγώ αισθάνομαι μια χαρά. Ας τα σταματήσω για λίγο».

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη : Δωρεάν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια

Το επιτυχημένο πρόγραμμα της Novartis Hellas, για την ολιστική υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού, επανέρχεται ανανεωμένο και διαδικτυακό, δίνοντας δυνατότητα συμμετοχής σε γυναίκες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. 7 Δεκεμβρίου 2020 έως 28 Φεβρουαρίου 2021 Εγγραφές στο www.eventora.gr/dynami.

ELPEN: Προσφέρει 200 tablets στους μαθητές της Σάμου 

Στη δωρεά 200 tablets για την κάλυψη των αναγκών τηλεκπαίδευσης των μαθητών της Σάμου προχώρησε η ELPEN. Με τη συγκεκριμένη δράση η εταιρεία συμβάλλει στην κάλυψη  των ιδιαίτερων αναγκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το νησί της Σάμου στις αρχές του φετινού Νοεμβρίου.

#happyBREATHday καμπάνια: Οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής

happyBREATHday τιτλοφορείται η καμπάνια ενημέρωσης για την Χρόνια  Αποφρακτική  Πνευμονοπάθεια που υλοποιείται από την φαρμακευτική εταιρεία Chiesi Hellas, στο πλαίσιο της φετινής παγκόσμιας ημέρας . Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε.). Η ΧΑΠ είναι μια νόσος που προλαμβάνεται και ελέγχεται και οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής.