ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Βρετανία άστεγοι: 16 θάνατοι αστέγων συνδέονται με τον covid-19

Βρετανία άστεγοι: 16 θάνατοι αστέγων συνδέονται με τον covid-19

Βρετανία άστεγοι: 16 θάνατοι αστέγων είχαν συνδεθεί με τον covid-19. Ο αριθμός των αστέγων που εντοπίστηκαν για βοήθεια έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού ήταν 8 φορές μεγαλύτερος από τις επίσημες εκτιμήσεις. Αξιωματούχοι που εργάζονται στο  Όλοι στο σχέδιο για να βρουν κατάλυμα για όσους κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο βασίστηκαν σε έρευνα η οποία ανακάλυψε ότι 4.266 άτομα κοιμόνταν εκτεθειμένοι, ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Οικονομικού Ελέγχου.

Ωστόσο, από τα τέλη Μαρτίου όταν ξεκίνησε το σχέδιο μέχρι το Νοέμβρη του 2020, ελεγκτές ανέφεραν ότι στο πρόγραμμα συμμετείχαν 33.139 άτομα. Έκθεση που δημοσιεύθηκε ανέφερε επίσης ότι το Υπουργείο Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει θέσει σε αναμονή την πρόχειρη στρατηγική για να στεγάσει όλους όσους βρίσκονται στους δρόμους μέχρι το 2024, καθώς αξιωματούχοι καταπιάνονται με την πανδημία.

Η εκστρατεία Όλοι στο σχέδιο, η οποία ζήτησε από τις τοπικές αρχές να στεγάσουν αμέσως τους άστεγους και όσους διατρέχουν κίνδυνο για να προστατεύσουν την υγεία τους και να σταματήσουν την ευρύτερη μετάδοση του Covid-19, ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την προστασία του άγριου κοιμώμενου πληθυσμού σε περίπτωση πανδημίας, οι αξιωματούχοι υιοθέτησαν μια πρακτική προσέγγιση για να συνεργαστούν με τις τοπικές αρχές, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα αστέγων και τις ξενοδοχειακές αλυσίδες, ανέφερε η έκθεση.

 

Συνολικά, 23.273 άτομα έλαβαν στήριξη για να μετακινηθούν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή σε άλλη μορφή διευθετημένης στέγασης, σύμφωνα με την έκθεση, και 9.866 άτομα παρέμειναν σε ξενοδοχεία και άλλα επείγοντα καταλύματα. Ο Covid-19 στοίχισε σχετικά λίγες ζωές στον άστεγο πληθυσμό της Αγγλίας κατά το πρώτο κύμα. Μέχρι τον Ιούνιο του 2020, 16 θάνατοι αστέγων είχαν συνδεθεί με τον ιό, ανέφερε η έκθεση. Μια μελέτη αναφέρει ότι μέσω του προγράμματος ενδέχεται να έχουν αποφύγει περισσότερες από 20.000 λοιμώξεις και 266 θανάτους συνολικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Φορητοί νιπτήρες για άστεγους στις ΗΠΑ στη μάχη με τον κοροναϊό

Φινλανδία, η χώρα που επιλύει τα προβλήματα των αστέγων

Μεσήλικες άστεγοι με προβλήματα της τρίτης ηλικίας

Η plant based διατροφή ενισχύει το μεταβολισμό

Χορτοφαγία: Για άτομα που μπορεί να επιθυμούν να χάσουν βάρος, οι φυτικές δίαιτες θα μπορούσαν να είναι η καλύτερη λύση χάρη στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν το μεταβολισμό.

Εντυπωσιακά οφέλη των κρεμμυδιών για την υγεία

Κρεμμύδι Ιδιότητες: Στην πραγματικότητα, οι φαρμακευτικές ιδιότητες των κρεμμυδιών έχουν αναγνωριστεί από την αρχαιότητα, όταν χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία παθήσεων όπως πονοκεφάλους, καρδιακές παθήσεις και πληγές στο στόμα

Τι σημαίνει το μυστηριώδες τραγούδι του μεγαλύτερου θηλαστικού στη θάλασσα;

Η μετάβαση της ώρας του τραγουδιού από το βράδυ κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε παρατηρηθεί ξανά στο παρελθόν, αλλά τα δεδομένα από τις μεμονωμένες ετικέτες βοήθησαν τους επιστήμονες να συνειδητοποιήσουν ότι η αλλαγή ήταν ένα σαφές σημάδι αλλαγής συμπεριφοράς.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν ετοιμάζεσαι για... τρίο

Θες να κάνεις τρίο: Δείτε όλα όσα χρειάζεστε. Η εύρεση ενός ζευγαριού μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Το ιδανικό ζευγάρι είναι σεβαστό, χαλαρό και σταθερό στη σχέση τους. Αν κάποιος από τους δύο φαίνεται να αισθάνεται άβολα με την κατάσταση, θα είναι άβολο και για εσάς. Είτε συναντάτε το ζευγάρι στο διαδίκτυο, είτε στην πραγματική ζωή, σίγουρα σημειώστε τη χημεία τους πριν μπείτε στην εξίσωση.

Εσύ έχεις αισθανθεί οργασμό στον ύπνο σου

Οργασμός στον ύπνο σου: Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις. Όταν ανατρέξετε στο σεξ (στο δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο), μερικά πράγματα ξεχωρίζουν  όπως τα αμήχανα συναισθήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη οργάνων που σχετίζονται με το σεξ, τα ζωντανά βίντεο εγκυμοσύνης, και την πιθανότητα να έχουμε όνειρα με υγρό τρόπο.

Πάνω από 100 οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση μετά τη Μπεκατώρου

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, έδωσε θάρρος στην κοπέλα, και η μαρτυρία της το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε μια χιονοστιβάδα αποκαλύψεων, που ακόμη είναι άγνωστο ποιους θα παρασύρει.

Τι είναι η ερωτική επιθυμία

Χημεία έρωτας: Τι σημαίνει ερωτική επιθυμία. Η επιθυμία είναι, στην κυριολεξία, "το συναίσθημα που συνοδεύει ένα ανικανοποίητο στάδιοο." Η επιθυμία μπορεί να οδηγήσει σε νέα και καλύτερα πράγματα, μπορεί επίσης να μας βάλει σε μπελάδες. Από τότε που ο Αριστοτέλης, οι φιλόσοφοι και οι θεωρητικοί έχουν σκεφτεί την επιθυμία να δίνει ώθηση σχεδόν για τα πάντα!