ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μεταλλαγμένος ιός Βρετανία: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

Μεταλλαγμένος ιός Βρετανία: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

Μεταλλαγμένος ιός Βρετανία: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Η βρετανική μετάλλαξη είναι μία από τις πολλές που έχουν συμβεί σε διάφορα μέρη του κόσμου. Οι αναδυόμενοι ιοί μεταβάλλονται με την πάροδο του χρόνου, επομένως υπό αυτή την έννοια αυτό είναι απολύτως αναμενόμενο. Οι αλλαγές αυτές οφείλονται σε διάφορους παράγοντες καθώς προσαρμόζονται στον νέο ξενιστή τους και σε άλλες πιέσεις, όπως η αύξηση των επιπέδων ανοσίας στους πληθυσμούς στους οποίους κυκλοφορούν.

Προκαλεί μεγαλύτερη μετάδοση ή/και σοβαρή ασθένεια; Είναι φυσικό το SARS-CoV-2 να μεταλλαχθεί, και αναμένουμε περισσότερες μεταλλάξεις καθώς η εξάπλωση των εμβολίων θα ασκήσει πίεση στον ιό. Επομένως, από τον Μάρτιο του 2020, παρακολουθούμε παραλλαγές αυτού του ιού σε όλο τον κόσμο. Κατά τους τελευταίους μήνες εντοπίστηκαν βασικές μεταλλάξεις στη Δανία, τη Μαλαισία, τη Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλειο, εκ των οποίων οι δύο τελευταίες ανησυχούν επί του παρόντος.

Από τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι ειδικοί, η μετάλλαξη του κορωνοϊού είναι πιο μεταδοτική αλλά δεν φαίνεται να αυξάνει τη σοβαρότητα ή τη θνησιμότητα της νόσου. Υπάρχουν ανεπίσημες ενδείξεις από τη Νότια Αφρική ότι η παραλλαγή της μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες περιπτώσεις σοβαρής νόσου σε νεότερους ασθενείς, αλλά πρέπει να περιμένουμε περισσότερα δεδομένα από ομότιμους κριτές. Είναι θέμα χρόνου έως ότου οι 2 νέες μεταλλάξεις που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική βρουν το δρόμο τους σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, οπότε θα είναι συνετό να ακολουθείται το γονιδίωμα του ιού από όλα τα εισαγόμενα κρούσματα και να ελέγχεται η παραλλαγή ή οι παραλλαγές.

Οι παραλλαγές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νότιας Αφρικής μοιράζονται τη μετάλλαξη N501Y η οποία ενισχύει τη συγγένεια δέσμευσης των υποδοχέων, και την γνωστή μετάλλαξη D614G η οποία υπάρχει τώρα σε πάνω από το 90% των απομονωθέντων στελεχών του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η πρόοδος του αυτισμού βασίζεται σε μεταλλάξεις

Συναγερμός στην Ιαπωνία για νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού σε ταξιδιώτες

Aργός o ρυθμός της εκστρατείας εμβολιασμού στις Η.ΠΑ.

Η Βρετανία επεκτείνει τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού για ηλικίες άνω των 70

Εμβολιασμός Βρετανία: Αγώνας κατά του θανάτου. Οι προσκλήσεις για τα εμβόλια έχουν ήδη σταλεί σε περισσότερα από 4,6 εκατομμύρια ευάλωτα άτομα στην Αγγλία. Όσοι είναι άνω των 70 ετών και ευάλωτοι, όπως οι καρκινοπαθείς ασθενείς, θα ενταχθούν τώρα στα άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών και το ιατρικό προσωπικό για να έχουν προτεραιότητα στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS), στις περιοχές όπου οι περισσότερες από τις δύο πρώτες ομάδες προτεραιότητας έχουν ήδη λάβει δόση.

Αρνείται κάθε κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση ο καθηγητής του ΑΠΘ

Αυτή ήταν μια βασανισμένη κοπέλα, που είχε παντρευτεί, είχε κάνει παιδί και είχε χωρίσει. Την λυπόμουν και της είχα πει να έρθει στο γραφείο μου για να της πω τι να διαβάσει ώστε να περάσει το μάθημα. Δεν ήρθε ποτέ όμως.

Μεταλλάξεις του κορωνοϊού και το πρώτο κρούσμα στην Γερμανία

Νέα μετάλλαξη του ιού του κορωνοϊού: Τι ξέρουμε -1ο κρούσμα και σε Γερμανία . Η ταχεία εξάπλωση μιας νέας παραλλαγής του κορωνοϊού κατηγορήθηκε για την εισαγωγή αυστηρών κανόνων ανάμειξης της τέταρτης βαθμίδας για εκατομμύρια ανθρώπους, αυστηρότερους περιορισμούς τα Χριστούγεννα στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία, και άλλες χώρες που έθεσαν το Ηνωμένο Βασίλειο σε ταξιδιωτική απαγόρευση.

Πώς θα χτίσουμε υγιή σχέση με εσωστρεφή σύντροφο

Προσπαθήστε να μην το παίρνετε προσωπικά αν ο/η σύντροφός σας χρειάζεται χρόνο να αποφορτιστεί και να μείνει μόνος/η. Είναι πολύ συνηθισμένο οι εσωστρεφείς να χρειάζονται περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σας συγκριτικά με τους εξωστρεφείς.

Τροφές που αποδυναμώνουν το άγχος και άλλες που το επιτείνουν

Θα μπορούσαν οι επεξεργασμένες τροφές, όπως το hot dog, το λουκάνικο, οι πίτσες και τα κέικ να προκαλούν άγχος; Ερευνητές στο Λονδίνο βρήκαν ότι μια τέτοια διατροφή αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.

Η κατανάλωση αναψυκτικών τύπου light ενέχει κινδύνους για την υγεία

Αναψυκτικά: Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν αναψυκτικά light, ώστε να μπορούν να απολαύσουν ένα γλυκό και ανθρακούχο ποτό χωρίς να καταναλώνουν εκατοντάδες θερμίδες ή να φορτώνονται με μεγάλες δόσεις ζάχαρης.