ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Λονδίνο Κορωνοϊός: Σε ασθενοφόρα μετατρέπονται τα λεωφορεία

Λονδίνο Κορωνοϊός: Σε ασθενοφόρα μετατρέπονται τα λεωφορεία

Λονδίνο Κορωνοϊός: Σε ασθενοφόρα μετατρέπονται τα λεωφορεία για να αμβλύνουν την κατάσταση. Το προσωπικό του NHS ετοιμάζεται να μεταφέρει ασθενείς χρησιμοποιώντας 2 λεωφορεία του Λονδίνου τα οποία έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδιες ασθενοφόρα, με ένα άλλο δείγμα του φόρτου που ασκεί η Covid-19 στις υπηρεσίες υγείας της πρωτεύουσας.

Τα περισσότερα από τα καθίσματα στα μονοθέσια λεωφορεία έχουν αφαιρεθεί έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να μεταφέρει τέσσερις ασθενείς, σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει την έντονη πίεση στα νοσοκομεία και την υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου. Η εταιρεία λεωφορείων, η οποία είναι ιδιοκτήτρια των οχημάτων, τα δάνεισε στο NHS στην πρωτεύουσα για να βοηθήσει στη μεταφορά ασθενών, συμπεριλαμβανομένου του νοσοκομείου Nightingale που άνοιξε ξανά.

Θα στελεχωθούν από γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται στο NHS, ειδικά στην εντατική, καθώς επίσης εθελοντές από το φιλανθρωπικό ίδρυμα πρώτων βοηθειών του Αγ. Ιωάννη. Το Go-Go-Ahead παρέχει επίσης 4 οδηγούς για τα οχήματα, οι οποίοι έχουν προσαρμοστεί έτσι ώστε ζωτικός ιατρικός εξοπλισμός –συμπεριλαμβανομένων των αντλιών έγχυσης και των οθονών– να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διατηρούνται οι ασθενείς σταθεροί και να παρατηρούν την κατάστασή τους. Τα λεωφορεία θα έχουν επίσης οξυγόνο στο σκάφος και θα μπορούν να το δώσουν σε ασθενείς που το χρειάζονται, συμπεριλαμβανομένων αυτών με Covid-19, μέσω μάσκας προσώπου. Τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούν να φορτίζουν τον εξοπλισμό από τις μπαταρίες τους.

Το προσωπικό του NHS στα λεωφορεία θα είναι γιατροί και νοσηλευτές που εργάζονται για την Υπηρεσία Εξειδικευμένης Ανάκτησης και Μεταφοράς Εντατικής Περίθαλψης (Sprint), υπηρεσία του NHS η οποία ιδρύθηκε το Μάρτιο, καθώς έπληξε η πανδημία, για να μεταφέρει ασθενείς μεταξύ μονάδων εντατικής θεραπείας σε νοσοκομεία στο νότιο Λονδίνο, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα καταβληθεί κανένας. Έχουν δημιουργηθεί ειδικές στάσεις έξω από τα νοσοκομεία του King’s College και του Guy στο νότιο Λονδίνο, για να εξασφαλιστεί ότι τα λεωφορεία μπορούν να σταθμεύουν και να συλλέγουν ασθενείς και έχουν προτεραιότητα. Οι πλευρές των λεωφορείων φέρουν μεγάλα αυτοκόλλητα που λένε “μεταφορά ασθενών NHS” και φέρουν το λογότυπο της υπηρεσίας υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Βρετανία επεκτείνει τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού για ηλικίες άνω των 70

Επαναλειτουργία τεράστιου νοσοκομείου εκστρατείας στο Λονδίνο με απόφαση του ΕΣΥ της Μ. Βρετανίας

Απαγόρευση ταξιδιών από Αφρική προς Βρετανία λόγω μετάλλαξης ιού

Βρετανία και ΠΟΥ σε στενή επαφή για την ιχνηλάτηση της καινούριας μετάλλαξης του Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πιο έγκυρες επιστημονικά απαντήσεις που έχουν δοθεί για τον κορωνοϊό

COVID – 19: Ο κορωνοϊός όσο κυκλοφορεί, θα επανέρχεται κάθε χρόνο και με νέες μεταλλάξεις. Λοιμωξιολόγοι επισημαίνουν την ανάγκη εξάλειψης του ιού παγκόσμια, διαφορετικά νέες μεταλλάξεις θα φέρνουν αναζωπυρώσεις κάθε χρόνο το χειμώνα.

Εμβολιασμός σε πιθήκους του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο με ειδικό εμβόλιο

Κορωνοϊός: Στις αρχές Ιανουαρίου, πολλοί γορίλες αυτού του ζωολογικού κήπου, που βρίσκεται στη νότια Καλιφόρνια και είναι ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου, είχαν διαγνωσθεί θετικοί στο νέο κορωνοϊό.

Νέα μελέτη επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του Covid

Κορωνοϊός Θεραπεία: Ένα "κοκτέιλ" μονοκλωνικών αντισωμάτων που αναπτύχθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Vanderbilt (VUMC) στις ΗΠΑ για την εξουδετέρωση του ιού Covid-19 είναι αποτελεσματικό έναντι όλων των γνωστών στελεχών ή παραλλαγών του ιού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εντοπίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βραζιλία.

Οι επιζώντες Covid μπορεί να υποστούν γνωστικές επιπλοκές

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι το 95% των κλινικά σταθερών ασθενών με Covid-19 είχαν διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) και άλλες μελέτες διαπίστωσαν ότι μεταξύ 17-42% των ασθενών εμφάνισαν συναισθηματικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη.

Νέα παραλλαγή του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Αγγλία

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο, δήλωσαν: «Τα δεδομένα που παρουσιάζονται εδώ υποδηλώνουν ότι οι αποκρίσεις των κυττάρων Τ δεν επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις παραλλαγές». Είπαν ότι τα Τ κύτταρα, που επισημαίνονται στον κορωνοϊό και βοηθούν στην καταστροφή του, μπορεί να μην σταματήσουν εντελώς τη μόλυνση, αλλά θα πρέπει να αποτρέπουν τους ανθρώπους να αρρωστήσουν σοβαρά.Νέα παραλλαγή του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Αγγλία

Φως ελπίδας τα νανοσωματίδια για όσους πάσχουν από περιφερική αρτηριακή νόσο

Νανοσωματίδια: Το Πανεπιστημίου του Τέξας στο Arlington σχεδιάζει ένα σύστημα παράδοσης νανοσωματιδίων που θα μεταφέρει τα απαραίτητα πλασμίδια στις αρτηρίες σε ασθενείς που πάσχουν από περιφερική αρτηριακή νόσο (PAD) στα χέρια και τα πόδια τους.

Μειωμένος ο κίνδυνος εκδήλωσης διαβήτη για όσους ακολουθούν φυτοφαγική διατροφή

Χορτοφαγία: Η διατροφή που περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, πλήρη δημητριακά και ξηρούς καρπούς, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό εντυπο PLoS Medicine.

HPV και καρκίνος: Τί πρέπει να γνωρίζετε;

Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα Καρκίνος: Οι τύποι του HPV που προκαλούν καρκίνο μεταδίδονται μέσω της οικείας επαφής με το δέρμα, οπότε κυρίως μέσω σεξουαλικών δραστηριοτήτων. Ο πιο κοινός καρκίνος HPV στις γυναίκες είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. Στους άνδρες, ο πιο συνηθισμένος καρκίνος HPV είναι ο καρκίνος του λαιμού, αν και οι γυναίκες μπορούν να τον εμφανίσουν επίσης. Παρουσιάζεται στο στοματοφάρυγγα, που είναι το πίσω μέρος του λαιμού και των αμυγδαλών.