Νέα Υγείας

Χρώμα ματιών έρευνα: Μάθετε που οφείλετε το χρώμα της Ίριδας

Χρώμα ματιών έρευνα: Μάθετε που οφείλετε το χρώμα της Ίριδας

Η μεγαλύτερη γενετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ξένα πανεπιστήμια έδειξε ότι υπάρχουν πάνω από 50 γονίδια για το χρώμα των ματιών όπως έδειξε η ανάλυση σε 195.000 ανθρώπους σε Ασία και Ευρώπη

Πιο συγκεκριμένα  διεθνής ομάδα ερευνητών με επικεφαλής το King’s College  και το Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Erasmus Ρότέχουν εντόπισαν  50 νέα γονίδια για το χρώμα των ματιών στη μεγαλύτερη γενετική μελέτη  μέχρι σήμερα. Η μελέτη,  δημοσιεύθηκε στο Science Advances ,  και πραγματευόταν τη γενετική ανάλυση σχεδόν 195.000 ανθρώπων.

Οφέλη της ανακάλυψης:

  • Τα ευρήματα θα βοηθήσουν στη βελτίωση της κατανόησης των οφθαλμικών παθήσεων όπως:
  • Στο γλαυκώμα  χρωστικών ουσιών
  •  Στον οφθαλμικό αλμπινισμό, όπου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο επίπεδο αύξησης χρωστικών ουσιών των ματιών.
  • Ακόμα η ομάδα διαπίστωσε ότι το χρώμα των ματιών στους Ασιάτες με διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ είναι γενετικά παρόμοιο με το χρώμα των ματιών στους Ευρωπαίους που κυμαίνονται από σκούρο καφέ έως ανοιχτό μπλε.

Που βασίζεται η μελέτη:

  •  H μελέτη βασίζεται σε προηγούμενη έρευνα κατά την οποία οι επιστήμονες εντόπισαν δώδεκα γονίδια που συνδέονται με το χρώμα των ματιών, ενώ στην ουσία διεξήγαγαν την έρευνα επειδή πίστευαν ότι υπήρχαν πολλά περισσότερα.
  •  Οι επιστήμονες πίστευαν ότι η διακύμανση του χρώματος των ματιών ελέγχεται  από ένα ή δύο γονίδια, με τα καστανά μάτια να κυριαρχούν πάντοτε στα μπλε μάτια.

Σίγουρα τα ευρήματα που προέκυψαν ήταν πολύ κάλα, σύμφωνα με τις δηλώσεις που ακολουθούν:

  •  Επιστήμονας του king gollege δήλωσε ότι: “Τα ευρήματα είναι συναρπαστικά επειδή μας φέρνουν σε ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση των γονιδίων που προκαλούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά των ανθρώπινων προσώπων, το οποίο έχει μυστικοποιήσει γενιές σε όλη μας¨

Έτσι λοιπόν διακρίνεται ότι η παραπάνω μελέτη  θα βελτιώσει την κατανόησή μας για πολλές ασθένειες που γνωρίζουμε ότι σχετίζονται με συγκεκριμένα επίπεδα χρωματισμού. Οι επιστήμονες έχουν εμφανιστεί πάρα πολύ αισιόδοξοι και αδημονούν στην πραγματοποίηση και άλλων τέτοιων μελετών με όμοια η ακόμα και πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα προκειμένου να εξελίσσετε όλο και περισσότερο ο επιστημονικός τομέας.

Ακολουθεί βίντεο για το πως θα αντιμετωπίσετε κατάλληλα τους μαύρους κύκλους που σχηματίζονται κάτω από τα μάτια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι απρόσμενες δυσκολίες ανά τον κόσμο φαίνεται να καθυστερούν πολύ την επιστροφή στην κανονικότητα.

Τα οφέλη και οι επιπτώσεις του καφέ

Σύγχρονες λύσεις για την μετάβαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν η υπέρβαση στην κατανάλωση νερού προκαλεί υπονατριαιμία

Ο γιατρός σας μπορεί να διαγνώσει την υπονατριαιμία με βάση τις εξετάσεις αίματος και ούρων. Τα συμπτώματα αυτής της κατάστασης είναι συνήθως ήπια και οι ασθενείς μπορούν να αναρρώσουν στο σπίτι. Αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις, οι ασθενείς πρέπει να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Το θαλασσινό νερό είναι το φάρμακο για την οπισθορρινική καταρροή

Ρινοπλύσεις Θαλασσινό Νερό: Το pH του θαλάσσιου νερού κυμαίνεται από 7,5 μέχρι 8,4, είναι δηλαδή ελαφρώς αλκαλικό. Η ταχύτητα του ήχου μέσα στο νερό της θάλασσας είναι κατά μέσο όρο περίπου 1.500 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Εμβόλιο επιστήμονες: Έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες

Οι φόβοι  αυξάνονται στις ΗΠΑ διότι πιστεύουν ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα τέταρτο κύμα πανδημίας του Covid-19 ,  γι αυτό και οι επιστήμονες του τομέα της υγείας παρακαλούν τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις μέχρι την ολοκλήρωση των εμβολιασμών.  Συγκεκριμένα τους λένε περιμένετε μέχρι να εμβολιαστείτε πλήρως και μετά ταξιδέψετε, Για να ανοιχτούν οι δραστηριότητες […]

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Δείτε το φύλλο του μωρού της

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Καινούργιο μέλος στην οικογένεια ήρθε για την αδερφή της δούκισσας του Κέιμπριτζ, εμείς βρήκαμε το πότε γέννησε και το φύλλο του μωρού και σας το αποκαλύπτουμε.

Κορωνοιός τεχνητη νοημοσύνη: Είναι νομικά αποδεκτή

Κορωνοιός τεχνητή νοημοσύνη: Φρένο στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης προσπαθούν να βάλουν επιστήμονες εξετάζοντας πόσο ηθικό είναι να χρησιμοποιούνται τεχνητά μέσα προκειμένου να ανιχνευθεί ο κορωνοιός.