Νέα Υγείας

Ρινοπλύσεις Θαλασσινό Νερό: Ο τρόπος για να αντιμετωπίσετε τις ρινικές διαταραχές [vid]

Ρινοπλύσεις Θαλασσινό Νερό: Ο τρόπος για να αντιμετωπίσετε τις ρινικές διαταραχές [vid]

Ρινοπλύσεις Θαλασσινό Νερό: Το pH του θαλάσσιου νερού κυμαίνεται από 7,5 μέχρι 8,4, είναι δηλαδή ελαφρώς αλκαλικό. Η ταχύτητα του ήχου μέσα στο νερό της θάλασσας είναι κατά μέσο όρο περίπου 1.500 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Με τον όρο Θάλασσα εννοείται μια μεγάλη έκταση αλμυρού ύδατος που δεν έχει φυσική έξοδο. Θάλασσα καλείται η υγρή μάζα που καλύπτει τα 3/4 της επιφάνειας της Γης. Το θαλάσσιο νερό είναι το νερό των θαλασσών και των ωκεανών της Γης. Κατά μέσο όρο το θαλάσσιο νερό έχει αλμυρότητα περίπου 3,5%. Το pH του θαλάσσιου νερού κυμαίνεται από 7,5 μέχρι 8,4, είναι δηλαδή ελαφρώς αλκαλικό. Η ταχύτητα του ήχου μέσα στο νερό της θάλασσας είναι κατά μέσο όρο περίπου 1500 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Η θερμική αγωγιμότητα μειώνεται με την αύξηση της αλμυρότητας και την πτώση της θερμοκρασίας

Παρότι η τεράστια πλειονότητα της μάζας του θαλάσσιου νερού έχει αλμυρότητα μεταξύ 3,1% and 3.8%, το θαλάσσιο νερό δεν έχει ομοιόμορφη περιεκτικότητα σε άλατα σε όλες τις θάλασσες. Στα μέρη όπου αναμιγνύεται με γλυκό νερό, στις εκβολές ποταμών ή κοντά σε παγετώνες, το θαλάσσιο νερό μπορεί να είναι πολύ λιγότερο αλμυρό. Η αλμυρότερη ανοικτή θάλασσα είναι η Ερυθρά Θάλασσα, όπου η μεγάλη εξάτμιση, η μικρή βροχόπτωση και οι λίγες εκβολές ποταμών, σε συνδυασμό με την περιορισμένη κυκλοφορία, έχουν ως αποτέλεσμα ασυνήθιστα αλμυρό νερό. Η αλμυρότητα σε κλειστά σώματα νερού, όπως οι μεγάλες αλμυρές λίμνες (π.χ. η Νεκρά Θάλασσα) να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Το θαλάσσιο νερό περιέχει περισσότερα διαλυμένα ιόντα από ό,τι κάθε προελεύσεως γλυκό νερό και τα αφθονότερα διαλυμένα ιόντα στο θαλάσσιο νερό είναι του νατρίου, του χλωρίου, του μαγνησίου και του ασβεστίου. Επιπρόσθετα ο θαλασσινό νερό περιέχει ζωτικά στοιχεία, βιταμίνες, ανόργανα άλατα, αμινοξέα, ζωντανούς μικροοργανισμούς καθώς και χρήσιμα για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία.

Παρά τη ρύπανση της θάλασσας τα τελευταία 30 έτη από τα βιομηχανικά «απόβλητα» και τα λύματα, καθώς και τα φωσφορικά και νιτρικά άλατα (λιπάσματα από καλλιέργειες που χύνονται στη θάλασσα μέσω των επίγειων και υπόγειων εκβολών), που είναι ολοένα σε επιδείνωση, το θαλασσινό νερό παραμένει ένα από τα αρχαιότερα γνωστά και αποτελεσματικά θεραπευτικά μέσα, χρήσιμο για αρκετές παθήσεις.

 

Ο Ιπποκράτης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη λέξη «θαλασσοθεραπεία» για να τις θεραπευτικές επιδράσεις του θαλασσινού νερού. Οι αρχαίοι Έλληνες εκτίμησαν τα οφέλη για την υγεία και τα πλούσια μεταλλικά στοιχεία του νερού. Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων, το κολύμπι σε θαλασσινό νερό μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, να προωθήσει τη συνολική ευημερία και να ενυδατώσει το δέρμα.

Συστήνονται και ποσιθεραπείες θαλασσινού νερού, σε λελογισμένες ποσότητες βέβαια, ωστόσο η πλέον κλινικά τεκμηριωμένη ωφέλεια προέρχεται από τη ρινική χρήση του θαλασσινού νερού, με την οποία επιτυγχάνονται άμεσα αποτελέσματα στην ολική εξυγίανση της ρινικής κοιλότητας. Προσφέρει την πιο αποτελεσματική βοήθεια για την απομάκρυνση της ανεπιθύμητης βλέννας που φράσσει  τη ρινική  κοιλότητα και εμποδίζει την αναπνοή, χωρίς να προκαλεί ερεθισμό η αλλοίωση του ρινικού βλεννογόνου.

Οι αδένες που έχει η μύτη και ο λαιμός συνεχώς παράγουν βλέννη (1-2 λίτρα την ημέρα). Η βλέννη υγραίνει και καθαρίζει το ρινικό βλεννογόνο, εμπλουτίζει με υδρατμούς τον εισπνεόμενο αέρα, εγκλωβίζει και καθαρίζει τα εισπνεόμενα σωματίδια και καταπολεμά τις φλεγμονές. Η βλέννη αυτή πηγαίνει στο λαιμό και καταπίνεται ασυναίσθητα. Η αίσθηση ότι η βλέννη συλλέγεται στο λαιμό και κατεβαίνει από το πίσω μέρος της μύτης λέγεται οπισθορρινική καταρροή. Η αίσθηση αυτή μπορεί να οφείλεται σε πολλές ή παχύρευστες εκκρίσεις χωρίς να αποκλείονται οι διαταραχές των μυών του λαιμού και της κατάποσης.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το γνωστό ηθοποιό Θανάση Ευθυμιάδη που αναλύει step by step πώς γίνεται ο καθαρισμός της μύτης με αλατόνερο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όσοι μένουν κοντά στη θάλασσα έχουν καλύτερη ψυχική υγεία

Ανταρκτική: Ανακαλύφθηκαν πλάσματα που ζούσαν καλυμμένα από τον πάγο για 50 χρόνια

Πώς θα καταλάβουμε αν η θάλασσα στην οποία κολυμπάμε είναι καθαρή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν η υπέρβαση στην κατανάλωση νερού προκαλεί υπονατριαιμία

Ο γιατρός σας μπορεί να διαγνώσει την υπονατριαιμία με βάση τις εξετάσεις αίματος και ούρων. Τα συμπτώματα αυτής της κατάστασης είναι συνήθως ήπια και οι ασθενείς μπορούν να αναρρώσουν στο σπίτι. Αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις, οι ασθενείς πρέπει να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Εμβόλιο επιστήμονες: Έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες

Οι φόβοι  αυξάνονται στις ΗΠΑ διότι πιστεύουν ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα τέταρτο κύμα πανδημίας του Covid-19 ,  γι αυτό και οι επιστήμονες του τομέα της υγείας παρακαλούν τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις μέχρι την ολοκλήρωση των εμβολιασμών.  Συγκεκριμένα τους λένε περιμένετε μέχρι να εμβολιαστείτε πλήρως και μετά ταξιδέψετε, Για να ανοιχτούν οι δραστηριότητες […]

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Δείτε το φύλλο του μωρού της

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Καινούργιο μέλος στην οικογένεια ήρθε για την αδερφή της δούκισσας του Κέιμπριτζ, εμείς βρήκαμε το πότε γέννησε και το φύλλο του μωρού και σας το αποκαλύπτουμε.

Κορωνοιός τεχνητη νοημοσύνη: Είναι νομικά αποδεκτή

Κορωνοιός τεχνητή νοημοσύνη: Φρένο στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης προσπαθούν να βάλουν επιστήμονες εξετάζοντας πόσο ηθικό είναι να χρησιμοποιούνται τεχνητά μέσα προκειμένου να ανιχνευθεί ο κορωνοιός.

Χρώμα ματιών έρευνα: Μάθετε που οφείλετε το χρώμα της Ίριδας

Η μεγαλύτερη γενετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ξένα πανεπιστήμια έδειξε ότι υπάρχουν πάνω από 50 γονίδια για το χρώμα των ματιών όπως έδειξε η ανάλυση σε 195.000 ανθρώπους σε Ασία και Ευρώπη