Τεχνολογία

Το Facebook, οι παραπλανητικές διαφημίσεις και τα νέα υγείας

Το Facebook, οι παραπλανητικές διαφημίσεις και τα νέα υγείας

Περισσότερες από 50 ομάδες συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία καλούν τον γίγαντα των κοινωνικών μέσων να τραβήξει τις διαφημίσεις για φάρμακα από τις πλατφόρμες του Facebook και του Instagram και να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση που εξαπλώθηκε.

Η επιστολή προκάλεσε ευρέως διαδεδομένους τίτλους και το Facebook αποφάσισε να καταργήσει μερικές από τις διαφημίσεις μετά από μια ανεξάρτητη ανασκόπηση των πραγματικών περιστατικών που τα χαρακτήριζε ως παραπλανητικά.

Η GLAAD είχε χειροκροτήσει τις οργανώσεις που στέκονταν δίπλα στις κοινότητές τους. “Εμείς εντάσσουμε τις κλήσεις για να έχουμε τυχόν παραπλανητικές διαφημίσεις που σχετίζονται με τα φάρμακα του HIV από τη Gilead που έχουν αφαιρεθεί από το Facebook”, δήλωσε η Gilead SVP Amy Flood.

Σύμφωνα με τα τελευταία ενημερωτικά δελτία, οι οργανώσεις LGBTQ με επικεφαλής τη GLAAD είχαν αρχικά ειδοποιήσει το Facebook για τις προβληματικές διαφημίσεις το Σεπτέμβριο. Μόνο μετά την δημοσίευση μιας ανοικτής επιστολής το Δεκέμβριο και την πιο εκτεταμένη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης ξεκίνησε το Facebook να αποφασίσει να καλέσει τον ανεξάρτητο ελεγκτή στοιχείων, σύμφωνα με τη Washington Post.

Σε μια αξιολόγηση που δημοσιεύθηκε στις 24 Δεκεμβρίου, το Facebook Science Feedback κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διαφήμιση υπερεκτίμησε τους κινδύνους κατά τη λήψη Truvada για PrEP.

Οι ανεξάρτητοι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι “ορισμένες από τις εν λόγω διαφημίσεις παραπλανούν τους ανθρώπους για τα αποτελέσματα του Truvada”, δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook στην Washington Post και πρόσθεσε ότι “ως αποτέλεσμα, απορρίψαμε αυτές τις διαφημίσεις και δεν μπορούν πλέον να τρέξουν στο Facebook . “

Η GLAAD δήλωσε ότι η κατάργηση ορισμένων από τις διαφημίσεις είναι “ένα πρώτο βήμα.” Ωστόσο, ο πρόεδρος και CEO της ομάδας Sarah Kate Ellis κάλεσε επίσης το Facebook να προχωρήσει περαιτέρω και να «αναλάβει δράση σε άλλες παρόμοιες διαφημίσεις που στοχεύουν μέλη της κοινότητας σε κίνδυνο με παραπλανητικούς και ανακριβείς ισχυρισμούς σχετικά με την πρόληψη του HIV και του PrEP. “

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς οι βιοηλεκτρονικοί αισθητήρες διευκολύνουν τη διάγνωση;

Πώς συμβάλλουν στην υγεία τα γυαλιά με blue light;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το τσιπ υπολογιστή που μιμείται τον εγκέφαλο έχει την αίσθηση του δέρματος

Έξυπνο ρολόι: οι υπερσύγχρονες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνουν τη μηχανική μάθηση για τον εντοπισμό προτύπων σε εξαιρετικά πολύπλοκα σύνολα δεδομένων μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά.

Πώς η ψηφιακή τεχνολογία ενισχύει την υγειονομική περίθαλψη;

Ψηφιακή υγεία: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγειονομική περίθαλψη έχει επιταχύνει τη χρήση τεχνολογιών όπως οι εφαρμογές για κινητά, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να λυθούν μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Οι εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας επισημαίνουν το μέλλον των εμφυτευμάτων

Έξυπνα εμφυτεύματα: Από την πανδημία, ο ενθουσιασμός για συσκευές απομακρυσμένης παρακολούθησης ασθενών έχει αυξηθεί, αλλά δεν υπάρχουν γενικές οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης των δεδομένων που δημιουργούνται από αυτές τις συσκευές.

Νέα τεχνολογία μπορεί να διαγνώσει γλαύκωμα πρώιμου σταδίου

Γλαύκωμα: Μια νέα, μη επεμβατική μέθοδος οφθαλμικής απεικόνισης μπορεί να ανιχνεύσει έγκαιρα έναν πρώιμο δείκτη γλαυκώματος για να αποτρέψει την εξέλιξη της νόσου και την απώλεια όρασης, σύμφωνα με νέα μελέτη από το New York Eye and Ear Infirmary of Mount Sinai (NYEE). Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουλίου/ Αυγούστου του Ophthalmology Glaucoma.

Η τεχνητή νοημοσύνη ένα βήμα πιο κοντά στην κλινική πρακτική

Υγειονομική περίθαλψη: Αν και η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης σε περιβάλλοντα υγειονομικής περίθαλψης είναι στα σπάργανα, μια νέα εργασία προσφέρει ένα πρώτο βήμα προς την οικοδόμηση ενός χρήσιμου μοντέλου ΤΝ για την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων των ασθενών.

Ανάπτυξη της εφαρμογής laser στην ιατρική

Ιατρική: Η εφαρμογή της οπτικής ίνας αξιολογεί το μέγεθος του κλάδου, την ιστορική ανάπτυξη, τις ευκαιρίες, τις επερχόμενες τάσεις, τις μελλοντικές προκλήσεις και τις επιχειρηματικές στρατηγικές.