Τεχνολογία

Το Facebook, οι παραπλανητικές διαφημίσεις και τα νέα υγείας

Το Facebook, οι παραπλανητικές διαφημίσεις και τα νέα υγείας

Περισσότερες από 50 ομάδες συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία καλούν τον γίγαντα των κοινωνικών μέσων να τραβήξει τις διαφημίσεις για φάρμακα από τις πλατφόρμες του Facebook και του Instagram και να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση που εξαπλώθηκε.

Η επιστολή προκάλεσε ευρέως διαδεδομένους τίτλους και το Facebook αποφάσισε να καταργήσει μερικές από τις διαφημίσεις μετά από μια ανεξάρτητη ανασκόπηση των πραγματικών περιστατικών που τα χαρακτήριζε ως παραπλανητικά.

Η GLAAD είχε χειροκροτήσει τις οργανώσεις που στέκονταν δίπλα στις κοινότητές τους. “Εμείς εντάσσουμε τις κλήσεις για να έχουμε τυχόν παραπλανητικές διαφημίσεις που σχετίζονται με τα φάρμακα του HIV από τη Gilead που έχουν αφαιρεθεί από το Facebook”, δήλωσε η Gilead SVP Amy Flood.

Σύμφωνα με τα τελευταία ενημερωτικά δελτία, οι οργανώσεις LGBTQ με επικεφαλής τη GLAAD είχαν αρχικά ειδοποιήσει το Facebook για τις προβληματικές διαφημίσεις το Σεπτέμβριο. Μόνο μετά την δημοσίευση μιας ανοικτής επιστολής το Δεκέμβριο και την πιο εκτεταμένη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης ξεκίνησε το Facebook να αποφασίσει να καλέσει τον ανεξάρτητο ελεγκτή στοιχείων, σύμφωνα με τη Washington Post.

Σε μια αξιολόγηση που δημοσιεύθηκε στις 24 Δεκεμβρίου, το Facebook Science Feedback κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διαφήμιση υπερεκτίμησε τους κινδύνους κατά τη λήψη Truvada για PrEP.

Οι ανεξάρτητοι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι “ορισμένες από τις εν λόγω διαφημίσεις παραπλανούν τους ανθρώπους για τα αποτελέσματα του Truvada”, δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook στην Washington Post και πρόσθεσε ότι “ως αποτέλεσμα, απορρίψαμε αυτές τις διαφημίσεις και δεν μπορούν πλέον να τρέξουν στο Facebook . “

Η GLAAD δήλωσε ότι η κατάργηση ορισμένων από τις διαφημίσεις είναι “ένα πρώτο βήμα.” Ωστόσο, ο πρόεδρος και CEO της ομάδας Sarah Kate Ellis κάλεσε επίσης το Facebook να προχωρήσει περαιτέρω και να «αναλάβει δράση σε άλλες παρόμοιες διαφημίσεις που στοχεύουν μέλη της κοινότητας σε κίνδυνο με παραπλανητικούς και ανακριβείς ισχυρισμούς σχετικά με την πρόληψη του HIV και του PrEP. “

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων των DarkSide

Το Zoom αποκτά πρόσβαση στο ειδικό API της Apple για την κάμερα iPad

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορούν τα παιχνίδια να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση του εμβολίου;

Εμβόλια παραπληροφόρηση παιχνίδια: Η Soraiya Verjee, Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Sea Monster μας λέει πώς τα παιχνίδια μπορούν να οδηγήσουν σε αποτελέσματα για την υγεία και να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση των εμβολίων. Ακολουθώντας την παγκόσμια εξάπλωση του COVID-19, έχουν εξαπλωθεί θεωρίες παραπληροφόρησης και συνωμοσίας σχετικά με την προέλευσή της, όπως τα κυτταρικά δίκτυα 5G που […]

Οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης πρέπει σαφώς να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Ο Keely συνιστά: «Οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης πρέπει σαφώς να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για να εξετάσουν τι άλλο μπορούν να κάνουν για να διατηρήσουν τους εαυτούς τους, τους ασθενείς τους και άλλους ενδιαφερόμενους ασφαλέστερους».

Τι λένε τα στοιχεία για το ρεκόρ των κερδών της Amazon

Amazon: Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις της τάξης του 44%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις από το 2011. Τα νούμερα αυτά καταγράφηκαν την ώρα που ο κορωνοϊός σάρωνε τον πλανήτη. Με τις χώρες και τα κράτη να βρίσκονται σε lockdown οι πολίτες στράφηκαν στις online αγορές. Μάλιστα, περισσότερα από 200 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πλέον Prime συνδρομητές στην Amazon.

Παραμένει το drone της Nasa για έρευνες στον Άρη

Για πρώτη φορά ένα αυτόνομο ιπτάμενο όχημα ταξίδεψε σε άλλον πλανήτη. Το Ingenuity, το drone της αποστολής Perseverance της NASA, έφτασε στον Άρη μαζί με τον ρομποτικό εξερευνητή που τον μετέφερε εκεί.

Καμπανάκι για μονοπωλιακούς περιορισμούς στο App Store από την ΕΕ

Apple: Οι ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού κατηγόρησαν την Πέμπτη την Apple ότι καταπνίγει τον ανταγωνισμό με τους περιοριστικούς όρους του ηλεκτρονικού καταστήματος App Store, στην πρώτη από μια σειρά τεσσάρων υποθέσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλά πρόστιμα και αλλαγή πρακτικών.

Επέστρεψε στη Γη η κάψουλα της SpaceX

SpaceX: Η διαστημική κάψουλα προσθαλασσώθηκε στις 02:56 τοπική ώρα (09:56 ώρα Ελλάδος) στον Κόλπο του Μεξικού, ανοιχτά της Πάναμα Σίτι, στην Φλόριντα, έπειτα από πτήση εξίμισι ωρών από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σύμφωνα με τη Nasa. Οι Αμερικανοί Μάικλ Χόπκινς, Βίκτορ Γκλόβερ, Σάνον Ουόκερ και ο Ιάπωνας Σοίτσι Νογκούτσι ήταν τον Νοέμβριο οι πρώτοι αστροναύτες «επιχειρησιακής» αποστολής που μεταφέρθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από την διαστημική εταιρεία του Ίλον Μασκ, η οποία καθιερώθηκε ως απαραίτητος εταίρος της Nasa.

Δεδομένα από smartphone μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αντιμετώπιση του επόμενου επιδημικού κύματος

Κινητά και Πανδημία: Οι ερευνητές που εργάζονται σε ένα νέο ερευνητικό έργο αναλύουν δεδομένα υγείας από smartphone σε νοικοκυριά όπου ένας από τους κατοίκους είχε ή υποψιάστηκε ότι είχε κορωνοϊό.

Η ρωσική μηχανή αναζήτησης Yandex αγόρασε την τράπεζα της Μόσχας «Ακρόπολη»

Yandex: Η εμπορική τράπεζα «Ακρόπολη» λειτουργεί ως μετοχική εταιρεία παροχής χρηματιστικών και τραπεζικών υπηρεσιών από τον Αύγουστο του 1994 και κατέχει την 314η θέση ως προς το ενεργητικό της μεταξύ των 352 ρωσικών τραπεζών.