Νέα Υγείας

Κορωνοϊός: Πρέπει να εμβολιαστώ αν έχω νοσήσει

Κορωνοϊός: Πρέπει να εμβολιαστώ αν έχω νοσήσει

Κορωνοϊός : Σου βρήκαμε και σου απαντάμε αν πρέπει και πότε να κάνεις το εμβόλιο κατά του κορωνοιού από την στιγμή που νόσησες και μετά.

Ξέρουμε ότι πολλοί σκέφτονται αν θα έπρεπε να κάνουν το εμβόλιο από την στιγμή που νόσησαν και εννοείτε αν πρέπει σε πόσο χρονικό διάστημα από την περίοδο που νόσησαν.

 Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καθορισμένος αριθμός ημερών που  πρέπει να περιμένετε για να κάνετε  το εμβόλιο. Αντίθετα,  πρέπει να παρακολουθείτε τα συμπτώματά σας και να φροντίζετε να μην νιώθετε σοβαρά συμπτώματα όπως είναι ο πυρετος.
Αν νοσήτε κάντε τότε το εμβόλιο
  • Η  περίοδος απομόνωσης μετά τη διάγνωση του ιού είναι 10 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, και οι άνθρωποι πρέπει να απομονωθούν για 10 μέρες.
  • Εάν έχουν περάσει 10 ημέρες και έχουν από καθόλου εως ελάχιστα συμπτώματα  τότε μπορούν να κάνουν το εμβόλιο.

Έχω νοσήσει πρέπει για κάλυψη να κάνω και τις δύο δόσεις του εμβολίου

  • Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Εάν επιλέξετε να κάνετε ένα εμβόλιο που χορηγείται σε δύο δόσεις. Τα εμβόλια είναι  μελετημένα με  την προϋπόθεση ότι οι άνθρωποι θα έκαναν δύο δόσεις, έτσι η αποτελεσματικότητα ισχύει σε όσους  άνθρώπους κάνουν και τις δύο δόσεις.
  • Ο λόγος που θα έπρεπε να γίνονται και οι δύο δόσεις, είναι επειδή η πρώτη δόση σίγουρα παρέχει κάποια προστασία, αλλά οι ειδικοί του τομέα της υγείας δεν γνωρίζουν πόση διάρκεια έχει αυτή η προστασία.

Διάγνωση Κορωνοιού ανάμεσα στις εμβολιαστικές δόσεις και πως το διαχειριζόμαστε

  1. Αν διαγνωστούμε με τον ιό , ενώ ήδη έχουμε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τότε η πρώτη δόση του εμβολίου προσφέρει κάποια προστασία, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη, όσο όταν κάνετε και τις δύο δόσεις, γι αυτό οπότε υπάρχει και η πιθανότητα να προσβληθείτε από τον ιό μεταξύ των εμβολίων.
  2. Εάν  διαγνωστείτε με Covid-19 μεταξύ των δόσεων, τότε  περιμένετε να λάβετε τη δεύτερη δόση ου εμβολίου αφού τα συμπτώματα υποχωρήσουν εντελώς.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για τα εμβόλια κατά του νέου ιού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς εξελίσσεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα - Τα χρονοδιαγράμματα

Η google τιμά τον Γουτεμβέργιο με αφιέρωμα στην doodle

Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί - Τα επόμενα μέτρα χαλάρωσης του lockdown

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν η υπέρβαση στην κατανάλωση νερού προκαλεί υπονατριαιμία

Ο γιατρός σας μπορεί να διαγνώσει την υπονατριαιμία με βάση τις εξετάσεις αίματος και ούρων. Τα συμπτώματα αυτής της κατάστασης είναι συνήθως ήπια και οι ασθενείς μπορούν να αναρρώσουν στο σπίτι. Αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις, οι ασθενείς πρέπει να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Το θαλασσινό νερό είναι το φάρμακο για την οπισθορρινική καταρροή

Ρινοπλύσεις Θαλασσινό Νερό: Το pH του θαλάσσιου νερού κυμαίνεται από 7,5 μέχρι 8,4, είναι δηλαδή ελαφρώς αλκαλικό. Η ταχύτητα του ήχου μέσα στο νερό της θάλασσας είναι κατά μέσο όρο περίπου 1.500 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Εμβόλιο επιστήμονες: Έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες

Οι φόβοι  αυξάνονται στις ΗΠΑ διότι πιστεύουν ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα τέταρτο κύμα πανδημίας του Covid-19 ,  γι αυτό και οι επιστήμονες του τομέα της υγείας παρακαλούν τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις μέχρι την ολοκλήρωση των εμβολιασμών.  Συγκεκριμένα τους λένε περιμένετε μέχρι να εμβολιαστείτε πλήρως και μετά ταξιδέψετε, Για να ανοιχτούν οι δραστηριότητες […]

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Δείτε το φύλλο του μωρού της

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Καινούργιο μέλος στην οικογένεια ήρθε για την αδερφή της δούκισσας του Κέιμπριτζ, εμείς βρήκαμε το πότε γέννησε και το φύλλο του μωρού και σας το αποκαλύπτουμε.

Κορωνοιός τεχνητη νοημοσύνη: Είναι νομικά αποδεκτή

Κορωνοιός τεχνητή νοημοσύνη: Φρένο στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης προσπαθούν να βάλουν επιστήμονες εξετάζοντας πόσο ηθικό είναι να χρησιμοποιούνται τεχνητά μέσα προκειμένου να ανιχνευθεί ο κορωνοιός.

Χρώμα ματιών έρευνα: Μάθετε που οφείλετε το χρώμα της Ίριδας

Η μεγαλύτερη γενετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ξένα πανεπιστήμια έδειξε ότι υπάρχουν πάνω από 50 γονίδια για το χρώμα των ματιών όπως έδειξε η ανάλυση σε 195.000 ανθρώπους σε Ασία και Ευρώπη