Νέα Υγείας

Κορωνοιός τεχνητη νοημοσύνη: Είναι νομικά αποδεκτή

Κορωνοιός τεχνητη νοημοσύνη: Είναι νομικά αποδεκτή

Κορωνοιός τεχνητή νοημοσύνη: Φρένο στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης προσπαθούν να βάλουν επιστήμονες εξετάζοντας πόσο ηθικό είναι να χρησιμοποιούνται τεχνητά μέσα προκειμένου να ανιχνευθεί ο κορωνοιός.

Πιο συγκεκριμένα Ο Daniel E Ho και πολλοί συνάδελφοί του ψάχνουν τις νομικές συνέπειες της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης ως απάντηση στο covid-19 και πολύ ισχυρά πλαίσια αξιολόγησης αφού θεωρούν απαράδεκτη μία τέτοια κίνηση.

Πολλές προτάσεις,  αλλά  και πολλά πρωτότυπα  μοντέλα έχουν βγει για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και μηχανικής μάθησης στην πρόβλεψη του ατομικού κινδύνου που σχετίζεται με το covid-19.

Μοντέλα που έχουν ευφευρεθεί:

  •  Στις Ηνωμένες Πολιτείες,  το Υπουργείο Υποθέσεων  χρησιμοποιεί πολύ υψηλές βαθμολογίες κινδύνου προκειμένου να εντοπισει ιατρικούς πόρους σε άτομα με covid-19
  • Οι φυλακές μέσω των τηλεφωνικών κλήσεων των κρατουμένων προσπαθούν να εντοπίσουν συμπτώματα του ιού.

Περαιτέρω εργαλεία, προκειμένου να επιτεύξουν την πρόβλεψη των συμπτωμάτων:

  • Την φωνητική ανίχνευση της λοίμωξης,
  • Όμως, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τέτοιους σκοπούς έχει δημιουργήσει ερωτήματα σχετικά με το πόσο νόμιμα μπορούν θεωρηθούν αυτά τα μέσα.

Όταν η κυβέρνηση επιδιώκει να χρησιμοποιήσει μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για να προβλέψει τον κίνδυνο ενός ατόμου για το covid-19, τα βασικά νομικά ζητήματα τελικά θα ενεργοποιήσουν πόσο αποτελεσματικά είναι τα μοντέλα και πόσο επιβαρύνουν τα νομικά συμφέροντα.

Επικέντρωση σε δύο βασικές νομοθεσίες των ΗΠΑ , σχετικά με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης;

  •  Οι προκλήσεις  εμφανίζονται σε διάφορα περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων προκλήσεων σε κανονιστικές αποφάσεις, αγωγές αδικοπραξίας ή αγωγές σύμφωνα με τους νόμους περί απορρήτου της υγείας.
  • Υποστηρίζουμε ότι η βασική ανάγκη εξισορρόπησης των παροχών έναντι των επιβαρύνσεων διατρέχει όλα αυτά τα νομικά καθεστώτα.
  • Οι κυβερνήσεις  εφαρμόζουν εργαλεία βαθμολόγησης κινδύνων πρέπει να αποδείξουν ότι τα εργαλεία τους παράγουν έγκυρες, αξιόπιστες προβλέψεις και επιβαρύνουν τις πολιτικές ελευθερίες των ατόμων όχι περισσότερο από το απαραίτητο.
  • Τα δικαστήρια θα διερευνήσουν πώς χρησιμοποιείται η παραγωγή αυτών των εργαλείων για τη διαμόρφωση πολιτικών προγραμμάτων.
  • Η απόδειξη ότι ένα μοντέλο αποδίδει  και δεν επιβαρύνει  την ιδιωτική ζωή και άλλα ενδιαφέροντα είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για νόμιμη ανάπτυξη.

Ακολουθεί βίντεο για το τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χρώμα ματιών έρευνα: Μάθετε που οφείλετε το χρώμα της Ίριδας

Προστατεύουν τα αντισώματα όσων έχουν νοσήσει από κορωνοϊό;

Η Ευρώπη ξεκινά και πάλι τους εμβολιασμούς με AstraZeneca

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν η υπέρβαση στην κατανάλωση νερού προκαλεί υπονατριαιμία

Ο γιατρός σας μπορεί να διαγνώσει την υπονατριαιμία με βάση τις εξετάσεις αίματος και ούρων. Τα συμπτώματα αυτής της κατάστασης είναι συνήθως ήπια και οι ασθενείς μπορούν να αναρρώσουν στο σπίτι. Αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις, οι ασθενείς πρέπει να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Το θαλασσινό νερό είναι το φάρμακο για την οπισθορρινική καταρροή

Ρινοπλύσεις Θαλασσινό Νερό: Το pH του θαλάσσιου νερού κυμαίνεται από 7,5 μέχρι 8,4, είναι δηλαδή ελαφρώς αλκαλικό. Η ταχύτητα του ήχου μέσα στο νερό της θάλασσας είναι κατά μέσο όρο περίπου 1.500 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Εμβόλιο επιστήμονες: Έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες

Οι φόβοι  αυξάνονται στις ΗΠΑ διότι πιστεύουν ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα τέταρτο κύμα πανδημίας του Covid-19 ,  γι αυτό και οι επιστήμονες του τομέα της υγείας παρακαλούν τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις μέχρι την ολοκλήρωση των εμβολιασμών.  Συγκεκριμένα τους λένε περιμένετε μέχρι να εμβολιαστείτε πλήρως και μετά ταξιδέψετε, Για να ανοιχτούν οι δραστηριότητες […]

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Δείτε το φύλλο του μωρού της

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Καινούργιο μέλος στην οικογένεια ήρθε για την αδερφή της δούκισσας του Κέιμπριτζ, εμείς βρήκαμε το πότε γέννησε και το φύλλο του μωρού και σας το αποκαλύπτουμε.