Νέα Υγείας

Νεα Υγειας Μαθήματα: Δείτε την καινοτομία των σχολείων της Φιλανδίας

Νεα Υγειας Μαθήματα: Δείτε την καινοτομία των σχολείων της Φιλανδίας

Νέα Υγείας Μαθήματα; Τα Φιλανδικά και άλλα κράτη έχουν καταλάβει από νωρίς πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να γνωρίζουν για θέματα υγείας και γι αυτό πρόεβησαν σε μία άκρως πετυχημένη καινοτομία ώστε να ενισχύσουν την άποψη τους. Δείτε την παρακάτω.

Πέρα από τα τυπικά μαθήματα στα σχολεία χώρες του εξωτερικού και συγκεκριμένα η Ιρλανδία και η Φιλανδία προχώρησαν σε προσθήκη του μαθήματος της υγείας όπου απαιτούν οι μαθητές να δίνουν και γραπτές εξετάσεις γι αυτο εξυψώνοντας την έτσι στην ίδια υψηλή βαθμίδα μάθησης με τα υπόλοιπα.

 

Πιο συγκεκριμένα, τα γαλλικά, η βιολογία και τα μαθηματικά θεωρούνται τυπικά μαθήματα διδασκαλίας  στο σχολείο, αλλά στη Φινλανδία και την Ιρλανδία αποφάσισαν καινοτομήσουν και να  προσθέτουν κάτι το μάθημα της Υγείας όπως αναφέραμε και παραπάνω..  Υπέυθυνος να πρωοθήσει και να πείσει όλες τις χώρες να συμπεριλάβουν ένα τόσο βασικό μάθημα στα σχολεία όλου του κόσμου είναι ό  Ο Φινλανδός καθηγητής Lasse Kannas. Ο Οποίος δήλωσε σε συνέδριο για την υγεία ότι “Το χτίσιμο για μία γερή υγεία πρέπει να ξεκινάει από πολύ νωρίς”, με αυτή την φράση εννοεί ότι το άτομο θα μάθει πολύ καλύτερα να προσέχει τον εαυτό του μόνο άν του γίνει βίωμα και εκπαιδευτεί γι αυτό από πολύ μικρό όπως εκπαιδεύετε και μαθαίνει και τα υπόλοιπα μαθήματα.

Η «υγεία» είναι δημοφιλής

Τα μαθήματα «Υγεία» είναι πολύ δημοφιλή στους μαθητές και τους δασκάλους αυτών των χωρών. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι από τα λίγα θέματα για τα οποία οι μαθητές συζητούν περισσότερο με τους γονείς τους όταν είναι στο σπίτι.

Στα χρόνια του Γυμνασίου το θέμα είναι υποχρεωτικό , ενώ αργότερα γίνεται ε[πιλεκτικο, αλλά και ως επιλεκτικό μάθημα έχει πολύ ζήτηση επειδή τα παιδιά κατανοούν το καλό που τους κάνει και ότι μαθαίνουν και την παιδεία της υγείας.

Η «υγεία» ως μάθημα στο σχολείο αποδεικνύεται πετυχημένη και αυτό συμβαίνει επειδή;

διδάσκονται για την υγεία από νωρίς

Μαθαίνουν πώς να γερνούν με υγιή τρόπο.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν την σπουδαιότητα αυτού του μαθήματος και ότι θα έπρεπε να την περιείχαν όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της Ευρωπαικής και μη ένωσης.

Ακολουθεί εκπαιδευτικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εκτινάχθηκαν οι διατροφικές διαταραχές εν μέσω καραντίνας

O ρόλος καταστημάτων junk food στην εμφάνιση καρδιακών προσβολών

Έκτακτο σχέδιο για το ΕΣΥ: Μετατροπή νοσοκομείων σε Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν η υπέρβαση στην κατανάλωση νερού προκαλεί υπονατριαιμία

Ο γιατρός σας μπορεί να διαγνώσει την υπονατριαιμία με βάση τις εξετάσεις αίματος και ούρων. Τα συμπτώματα αυτής της κατάστασης είναι συνήθως ήπια και οι ασθενείς μπορούν να αναρρώσουν στο σπίτι. Αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις, οι ασθενείς πρέπει να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Το θαλασσινό νερό είναι το φάρμακο για την οπισθορρινική καταρροή

Ρινοπλύσεις Θαλασσινό Νερό: Το pH του θαλάσσιου νερού κυμαίνεται από 7,5 μέχρι 8,4, είναι δηλαδή ελαφρώς αλκαλικό. Η ταχύτητα του ήχου μέσα στο νερό της θάλασσας είναι κατά μέσο όρο περίπου 1.500 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Εμβόλιο επιστήμονες: Έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες

Οι φόβοι  αυξάνονται στις ΗΠΑ διότι πιστεύουν ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα τέταρτο κύμα πανδημίας του Covid-19 ,  γι αυτό και οι επιστήμονες του τομέα της υγείας παρακαλούν τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις μέχρι την ολοκλήρωση των εμβολιασμών.  Συγκεκριμένα τους λένε περιμένετε μέχρι να εμβολιαστείτε πλήρως και μετά ταξιδέψετε, Για να ανοιχτούν οι δραστηριότητες […]

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Δείτε το φύλλο του μωρού της

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Καινούργιο μέλος στην οικογένεια ήρθε για την αδερφή της δούκισσας του Κέιμπριτζ, εμείς βρήκαμε το πότε γέννησε και το φύλλο του μωρού και σας το αποκαλύπτουμε.

Κορωνοιός τεχνητη νοημοσύνη: Είναι νομικά αποδεκτή

Κορωνοιός τεχνητή νοημοσύνη: Φρένο στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης προσπαθούν να βάλουν επιστήμονες εξετάζοντας πόσο ηθικό είναι να χρησιμοποιούνται τεχνητά μέσα προκειμένου να ανιχνευθεί ο κορωνοιός.