Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδας ''Προμηθέας''
Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδας ''Προμηθέας''

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδας «Προμηθέας» ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 2012 και είναι ο πρώτος σύλλογος ασθενών για τις  νόσους του ήπατος.

Ο Γιώργος Καλαμίτσης είναι ο Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος ‘’Προμηθέας’’. 

Τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου μέσα από την εμπειρία τους ως ασθενείς παρέχουν υποστήριξη στους ανθρώπους που ζουν με ιογενείς Ηπατίτιδες Β και C ή άλλα νοσήματα του ήπατος. Αποτελεί τον πρώτο βασικό στόχο και περιλαμβάνει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των χρονίως πασχόντων, ιδιαίτερα της απρόσκοπτης πρόσβασης τους σε διαγνωστικές εξετάσεις και φάρμακα, που τα τελευταία χρόνια συναντά σοβαρά εμπόδια.

»Εκπροσωπούμε και παράλληλα συνηγορούμε υπέρ των ασθενών όταν τέτοια θεμελιώδη δικαιώματα καταπατούνται, ασκώντας πίεση και σε πολιτικό επίπεδο όποτε κρίνεται αναγκαίο» τονίζει ο κ. Γιώργος Καλαμίτσης- Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος ‘’Προμηθέας’’.

Ενώ, δεύτερος βασικός μας στόχος, αναφέρει ο κ. Καλαμίτσης είναι »ο πυλώνας δράσης και η ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού και σε επί μέρους κοινωνικούς φορείς και ομάδες για το αυξανόμενο πρόβλημα των ιογενών ηπατιτίδων, την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους. Για να εξασφαλιστούν τα προηγούμενα, αγωνιζόμαστε παράλληλα για την εξάλειψη του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού των ασθενών».

Ο σύλλογος »Προμηθέας» έχει στο επίκεντρο τον ασθενή και τις ανάγκες του και γι΄αυτο το λόγο συμπεριλαμβάνει στην ατζέντα του την ψυχολογική στήριξη των ασθενών όταν λαμβάνουν την δύσκολη και επίπονη φαρμακευτική αγωγή, προκειμένου αυτή να τηρείται σωστά και η θεραπεία να έχει επιτυχία .

‘’Ταυτόχρονα στοχεύουμε στην προαγωγή των νέων, φιλικότερων προς τον ασθενή, κλινικά εγκεκριμένων σχημάτων θεραπείας’’ υπογραμμίζει ο κ. Γιώργος Καλαμίτσης- Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος ‘’Προμηθέας’’.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here