ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ατμοσφαιρική ρύπανση : Είναι υπεύθυνη για την αύξηση του Αλτσχάιμερ

Ατμοσφαιρική ρύπανση : Είναι υπεύθυνη για την αύξηση του Αλτσχάιμερ

Ατμοσφαιρική ρύπανση : Η ατμοσφαιρική ρύπανση βλάπτει την υγεία του ανθρώπου και το περιβάλλον.

Νέα μελέτη έδειξε  ότι η ποιότητα του αέρα φαίνεται να συνδέεται με τον κίνδυνο άνοιας  και η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί ακόμη και να προωθήσει τοξικές εγκεφαλικές πρωτεΐνες που είναι χαρακτηριστικό της νόσου του Αλτσχάιμερ. Αυτό, δείχνει τις δυνατότητες που μπορεί να έχει η βελτίωση των επιπέδων ποιότητας του αέρα σε επίπεδα θνησιμότητας, σε άλλους τομείς της υγείας, καθώς και ίσως στον κίνδυνο άνοιας .

Η μείωση της ρύπανσης, μείνει την άνοια των γυναικών

  • Oι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μείωση της ρύπανσης των σωματιδίων και της αιθαλομίχλης για μια δεκαετία συνδέεται με τη μείωση του κινδύνου άνοιας μεταξύ των γυναικών.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε γυναίκες

  • Η μελέτη παρακολούθησε περισσότερες από 2.200 γυναίκες ηλικίας από 74 έως 92 ετών χωρίς άνοια που είχαν εγγραφεί σε μακροχρόνια μελέτη για την υγεία του εγκεφάλου. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τις ικανότητες σκέψης, συλλογισμού και μνήμης καθώς γερνούσαν και συνέκριναν τα αποτελέσματα με την ποιότητα του αέρα των διαφόρων κοινοτήτων τους.

Οφέλη καθαρού αέρα

  • Ο καθαρότερος αέρας φαίνεται επίσης να επιβραδύνει τη συνολική μείωση της γνωστικής λειτουργίας και της μνήμης, παρόμοια με τις γυναίκες ηλικίας ενός έως δύο ετών νεότερη, έδειξαν τα αποτελέσματα.
  • Αυτά τα οφέλη προέκυψαν ανεξάρτητα από την ηλικία, την εκπαίδευση ή τη γειτονιά.

Κίνδυνοι εξαιτίας ατμοσφαιρικής ρύπανσης

  • Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένας τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου.
  • Η Αύξηση της ρύπανσης των λεπτών σωματιδίων μεταξύ του 1990 και του 2000 προκάλεσε την άνοια και τον κίνδυνο του Αλτσχάιμερ.

Ακολουθεί βίντεο για την Ατμοσφαιρική ρύπανση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η στενή σχέση ανάμεσα στη ρύπανση, την κλιματική αλλαγή και την υγεία των πνευμόνων

Ατμοσφαιρική ρύπανση : Μειώνει το προσδόκιμο ζωής ατόμων με καρδιακά προβλήματα

Ατμοσφαιρική ρύπανση : Υπεύθυνη για την κακή ψυχική υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν ο τρόπος ζωής έχει ισχυρό αντίκτυπο στην αντίσταση στην ινσουλίνη και στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2

Στη συνέχεια, οι ερευνητές σκοπεύουν να διερευνήσουν πώς οι αλλαγές στην καθημερινή δραστηριότητα και την καθιστική ζωή επηρεάζουν τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών και μεταβολικών νοσημάτων και τον μεταβολισμό, συγκρίνοντας δύο ομάδες σε μια μελέτη παρέμβασης μεγαλύτερης διάρκειας.

Πώς να λαμβάνετε όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός σας

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν ορισμένες έρευνες που συνιστούν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις όμως ίσως να χρειάζεται η πρόσληψη περισσότερων γραμμαρίων πρωτεΐνης ημερησίως συγκριτικά με όσους τη λαμβάνουν από το κρέας.

Ποιο διατροφικό σχήμα συστήνεται για την μείωση της αρτηριακής πίεσης

Επιπλέον λόγους δίνουν στους ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας με υπέρταση οι επιστήμονες για να προσθέσουν στη διατροφή τους ένα δημοφιλές γαλακτοκομικό προϊόν. Διαβάστε τι έδειξε η έρευνα

Η θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο αυξάνει την εγκεφαλική ροή αίματος και βελτιώνει τη γνωστική απόδοση σε ηλικιωμένους ενήλικες με προβλήματα μνήμης

«Χρειάζεται πολύ περισσότερη έρευνα», είπε, «προτού προταθεί η συγκεκριμένη θεραπεία σε άτομα με Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας».

Αυξημένη κατανάλωση φαστ φουντ από παιδιά στην πανδημία-Το άγχος δυσκολεύει γονείς να μαγειρέψουν

Οικογένεια Διατροφή: Ενώ σχεδόν όλοι οι γονείς συμφωνούν ότι το γρήγορο φαγητό είναι ανθυγιεινό για τα παιδιά τους, πολλοί πιστεύουν επίσης ότι είναι εντάξει όταν καταναλώνεται με μέτρο. 

Τροφές που μπορούν να σας χαρίσουν λαμπερό δέρμα

Διατροφή για λαμπερό δέρμα: Καθώς οι επιστήμονες μαθαίνουν περισσότερα για τη διατροφή και το σώμα, είναι ολοένα και πιο σαφές ότι αυτό που τρώτε μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία και τη γήρανση του δέρματός σας.

Αν και η ημικρανία μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο, το σεξ μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο

Σεξ και Ημικρανίες: Οι πονοκέφαλοι, συμπεριλαμβανομένων των ημικρανιών, μπορεί να μειώσουν τη λίμπιντο, ειδικά κατά τη διάρκεια ενός επώδυνου επεισοδίου. Συμπτώματα όπως ναυτία, πόνος, ζάλη και κόπωση συνήθως μειώνουν τη σεξουαλική επιθυμία, τουλάχιστον προσωρινά έως ότου τελειώσει ο πονοκέφαλος ή η ημικρανία. Γενικά, οι πονοκέφαλοι συνήθως δεν επηρεάζουν τη σεξουαλική επιθυμία μεταξύ των επιθέσεων. Αλλά τις ημικρανίες συχνά προηγούνται προδρομικά συμπτώματα.