Ψυχική Υγεία

Ατμοσφαιρική ρύπανση : Υπεύθυνη για την κακή ψυχική υγεία

Ατμοσφαιρική ρύπανση : Υπεύθυνη για την κακή ψυχική υγεία

Ατμοσφαιρική ρύπανση : Η έκθεση της παιδικής ηλικίας στην ατμοσφαιρική ρύπανση, όπως τα οξείδια του αζώτου και τα λεπτά σωματίδια, αποτελεί παράγοντα κινδύνου για ψυχικές ασθένειες στην ηλικία των 18 ετών.

Προηγούμενες μελέτες έχουν εντοπίσει τη σχέση μεταξύ της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του κινδύνου συγκεκριμένων ψυχικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης και του άγχους, αλλά αυτή η μελέτη εξέτασε αλλαγές στην ψυχική υγεία που καλύπτουν όλες τις μορφές διαταραχής και ψυχολογικής δυσφορίας που σχετίζονται με την έκθεση σε ατμοσφαιρικούς ρύπους που σχετίζονται με την κυκλοφορία.
Τι αποκαλύπτουν τα ευρύματα
  1. Τα ευρήματα, τα οποία θα εμφανιστούν στις 28 Απριλίου στο JAMA Network Open, αποκαλύπτουν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η έκθεση ενός ατόμου σε οξείδια του αζώτου κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία, τόσο πιθανότερο είναι να παρουσιάσουν σημάδια ψυχικής ασθένειας κατά τη μετάβαση στην ενηλικίωση, σε ηλικία 18 ετών, όταν έχουν εμφανιστεί ή αρχίσουν να εμφανίζονται τα περισσότερα συμπτώματα ψυχικής ασθένειας.

Σχέση μεταξύ ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ψυχικής νόσου

  • Η σχέση μεταξύ της έκθεσης στην ατμοσφαιρική ρύπανση και των συμπτωμάτων ψυχικής νόσου των νέων ενηλίκων είναι μέτρια, σύμφωνα με τον πρώτο συγγραφέα της μελέτης, Aaron Reuben, απόφοιτος κλινικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Duke. Αλλά “επειδή οι επιβλαβείς εκθέσεις είναι τόσο διαδεδομένες σε όλο τον κόσμο, οι εξωτερικοί ατμοσφαιρικοί ρύποι θα μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά στην παγκόσμια επιβάρυνση της ψυχιατρικής νόσου.

Τα επίπεδα έκθεσης στις ατμοσφαιρικές ρυπάνσεις

  • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά επί του παρόντος ότι 9 στα 10 άτομα παγκοσμίως εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα εξωτερικών ατμοσφαιρικών ρύπων, τα οποία εκπέμπονται κατά την καύση ορυκτών καυσίμων σε αυτοκίνητα, φορτηγά και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, και από πολλούς κατασκευαστές, διάθεση απορριμμάτων, και βιομηχανικές διαδικασίες.

Ασθενείς παράγοντας οι ρύπανση στην δημιουργία ψυχικών ασθενειών

  • Σε αυτή τη μελέτη, η ατμοσφαιρική ρύπανση, ένα νευροτοξικό, βρέθηκε να είναι ασθενέστερος παράγοντας κινδύνου για ψυχικές ασθένειες από άλλους γνωστούς κινδύνους, όπως το οικογενειακό ιστορικό ψυχικών ασθενειών, αλλά είχε την ίδια ισχύ με άλλους νευροτοξικούς που είναι γνωστό ότι βλάπτουν την ψυχική υγεία, ιδιαίτερα την παιδική έκθεση στον μόλυβδο.

Ακολουθεί βίντεο για την ψυχική υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα απαλλαγείτε από τον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο

Οι επιχειρήσεις διεισδύουν στην ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη

Σεξ πριν και μετά την καρδιακή προσβολή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ζωτικής σημασίας η υποστήριξη από ομοτίμους κατά τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής για σοβαρή ψυχική ασθένεια

Η μελλοντική μας έρευνα θα επικεντρωθεί στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι ομότιμοι υποστηρικτές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζουν με σοβαρές ψυχικές ασθένειες να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τα φάρμακά τους και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους".

Πώς μπορείτε να προσαρμοστείτε εύκολα στην διαδικασία του τοκετού;

Εγκυμοσύνη: Προετοιμάζοντας διανοητικά, μένοντας ενημερωμένοι και διατηρώντας μια θετική προοπτική, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του τοκετού με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ανθεκτικότητα.