Ψυχική Υγεία

Ατμοσφαιρική ρύπανση : Υπεύθυνη για την κακή ψυχική υγεία

Ατμοσφαιρική ρύπανση : Υπεύθυνη για την κακή ψυχική υγεία

Ατμοσφαιρική ρύπανση : Η έκθεση της παιδικής ηλικίας στην ατμοσφαιρική ρύπανση, όπως τα οξείδια του αζώτου και τα λεπτά σωματίδια, αποτελεί παράγοντα κινδύνου για ψυχικές ασθένειες στην ηλικία των 18 ετών.

Προηγούμενες μελέτες έχουν εντοπίσει τη σχέση μεταξύ της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του κινδύνου συγκεκριμένων ψυχικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης και του άγχους, αλλά αυτή η μελέτη εξέτασε αλλαγές στην ψυχική υγεία που καλύπτουν όλες τις μορφές διαταραχής και ψυχολογικής δυσφορίας που σχετίζονται με την έκθεση σε ατμοσφαιρικούς ρύπους που σχετίζονται με την κυκλοφορία.
Τι αποκαλύπτουν τα ευρύματα
  1. Τα ευρήματα, τα οποία θα εμφανιστούν στις 28 Απριλίου στο JAMA Network Open, αποκαλύπτουν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η έκθεση ενός ατόμου σε οξείδια του αζώτου κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία, τόσο πιθανότερο είναι να παρουσιάσουν σημάδια ψυχικής ασθένειας κατά τη μετάβαση στην ενηλικίωση, σε ηλικία 18 ετών, όταν έχουν εμφανιστεί ή αρχίσουν να εμφανίζονται τα περισσότερα συμπτώματα ψυχικής ασθένειας.

Σχέση μεταξύ ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ψυχικής νόσου

  • Η σχέση μεταξύ της έκθεσης στην ατμοσφαιρική ρύπανση και των συμπτωμάτων ψυχικής νόσου των νέων ενηλίκων είναι μέτρια, σύμφωνα με τον πρώτο συγγραφέα της μελέτης, Aaron Reuben, απόφοιτος κλινικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Duke. Αλλά “επειδή οι επιβλαβείς εκθέσεις είναι τόσο διαδεδομένες σε όλο τον κόσμο, οι εξωτερικοί ατμοσφαιρικοί ρύποι θα μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά στην παγκόσμια επιβάρυνση της ψυχιατρικής νόσου.

Τα επίπεδα έκθεσης στις ατμοσφαιρικές ρυπάνσεις

  • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά επί του παρόντος ότι 9 στα 10 άτομα παγκοσμίως εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα εξωτερικών ατμοσφαιρικών ρύπων, τα οποία εκπέμπονται κατά την καύση ορυκτών καυσίμων σε αυτοκίνητα, φορτηγά και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, και από πολλούς κατασκευαστές, διάθεση απορριμμάτων, και βιομηχανικές διαδικασίες.

Ασθενείς παράγοντας οι ρύπανση στην δημιουργία ψυχικών ασθενειών

  • Σε αυτή τη μελέτη, η ατμοσφαιρική ρύπανση, ένα νευροτοξικό, βρέθηκε να είναι ασθενέστερος παράγοντας κινδύνου για ψυχικές ασθένειες από άλλους γνωστούς κινδύνους, όπως το οικογενειακό ιστορικό ψυχικών ασθενειών, αλλά είχε την ίδια ισχύ με άλλους νευροτοξικούς που είναι γνωστό ότι βλάπτουν την ψυχική υγεία, ιδιαίτερα την παιδική έκθεση στον μόλυβδο.

Ακολουθεί βίντεο για την ψυχική υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα απαλλαγείτε από τον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο

Οι επιχειρήσεις διεισδύουν στην ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη

Σεξ πριν και μετά την καρδιακή προσβολή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 τρόποι που η θάλασσα ενισχύει την υγεία σου

Θάλασσα: Σύμφωνα με την ψυχολογία και τη μυθολογία διαφορετικών περιοχών του κόσμου, ένα από τα πιο σημαντικά σύμβολα της ανθρωπότητας, το νερό συνδέεται με το ασυνείδητο, την προέλευση της ίδιας της ύπαρξης και με τον κύκλο ζωής-θανάτου. Μερικές θρησκείες μάλιστα το επενδύουν τελετουργικά.

Το κολύμπι ως μέσο θεραπείας για άτομα με PTSD

Κολύμβηση: Η κολύμβηση προάγει τη διαδικασία που είναι γνωστή ως νευρογένεση του ιππόκαμπου. Η νευρογένεση του ιππόκαμπου είναι η αναγέννηση νέων εγκεφαλικών κυττάρων σε περιοχές του εγκεφάλου που ατροφούν κάτω από παρατεταμένες περιόδους στρες.

Το multitasking οδηγεί τα παιδιά σε περισσότερο άγχος

Multitasking άγχος παιδιά: Σε αντίθεση με τον συνολικό χρόνο πολυμέσων, το multitasking των μέσων σχετίζεται με πιο συχνή συμπεριφορά παρόμοια με τη ΔΕΠΥ, όπως αξιολογείται από τους δασκάλους τους.

Ποιες σχέσεις κινδυνεύουν από το folie à deux

Folie à deux σχέσεις: Οι Γάλλοι επινόησαν για πρώτη φορά τη φράση για να περιγράψουν την περίπτωση της Margaret και του Michael, ενός παντρεμένου ζευγαριού. Οι γιατροί δεν ήξεραν ποιος από τους δύο ξεκίνησε τον κύκλο της ψύχωσης. Όμως μπήκαν σε έναν βρόχο ανατροφοδότησης που ενίσχυε ο ένας τις αυταπάτες του άλλου.

Πώς επηρεάζει η φιλία την ψυχολογία;

Φιλικές σχέσεις: Ένας φίλος μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικά σημαντικό στήριγμα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να προσφέρει χαρά, ευτυχία και πολύ γέλιο, που ως γνωστόν, είναι το καλύτερο φάρμακο.

Η άσκηση οφελεί το σώμα, την εγκεφαλική λειτουργία και συναισθηματική ευεξία των παιδιών σας

Αθλητισμός παιδιά: Ανακαλύψτε πώς η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει τη σωματική υγεία, τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη διάθεση του παιδιού σας.

Πώς λειτουργεί η σχέση όταν ο ένας σύντροφος πάσχει από ψυχικό νόσημα;

Γάμος ψυχική υγεία: Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση όταν υπάρχει ψυχική ασθένεια γίνεται περίπλοκη, με τον σύζυγο που δεν πάσχει να μπαίνει συνήθως στην θέση του φροντιστή, από μόνος του. Γι’ αυτό και πλέον στην ψυχοθεραπεία θεωρείται δεδομένο ότι χρειάζεται βοήθεια εξίσου και ο σύντροφος που δεν πάσχει.