ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρκίνος ασθένεια ψυχική υγεία : Έτσι θα αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής σας

Καρκίνος ασθένεια ψυχική υγεία : Έτσι θα αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής σας

Καρκίνος ασθένεια ψυχική υγεία : Ο Καρκίνος είναι μία ασθένεια που πολλά χρόνια έχει καταφέρει να βρίσκετε στην νούμερο ένα λίστα αφού προσβάλλει πάρα πολύ κόσμο και έχει και πολύ μεγάλη θνητότητα. Εμείς σου παρουσιάζουμε τρόπους για να καταφέρεις να αυξήσεις το προσδόκιμο ζωής.

Ο καρκίνος αναμφισβήτητα είναι η πιο συχνή νόσος τα τελευταία χρόνια, αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το τι γίνεται με την ψυχολογία των ασθενών ,δυστυχώς αυτή η αρρώστια δεν γνωρίζει ηλικίες, αφού μπορεί να επιτεθεί σε όλους και χωρίζεται σε κατηγορίες, αφού υπάρχουν οι καλοηθής όγκοι αλλά και οι κακοηθής όγκοι.

 

Παρόλα τα αρνητικά υπάρχουν φορείς που μπορούν να στηρίξουν ουσιαστικά και ψυχικά τα άτομα που έχουν προσβληθεί από την νόσο. Αυτοί οι φορείς είναι η οικογένεια, ο κοινωνικός περίγυρος αλλά και η κοινωνία μέσω διαφόρων κοινωνικών δράσεων και οργανώσεων όπου μπορούν να ενισχύσουν τους ασθενείς και κοινωνικά αλλά και ψυχικά. Παρακάτω ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές για να αυξήσετε το προσδόκιμο της ζωής σας.

Παράγοντες που θα σας βοηθήσουν και θα αυξήσουν το προσδόκιμο της ζωής σας

Θετική ψυχολογία

  • Φροντίστε να έχετε καλή ψυχολογία, γιατί έτσι θα καταφέρετε να αυξήσετε πολύ το προσδόκιμο της ζωής σας. Βλέπετε το πόσο θα επιζήσει έναν άνθρωπός από τον καρκίνο συνδέετε πολύ άμεσα και με το τι συναισθήματα θα νιώσει όταν μάθει την διάγνωση και πως θα το διαχειριστεί όλο αυτό. Η έρευνα έδειξε ότι σίγουρα το πόσο θα ζήσει ο κάθε ασθενείς φαίνεται και από τις εξετάσεις, αλλά η ψυχολογία παίζει βασικό ρόλο.

 

Έκκριση νευροδιαβιβαστή Σεροτονίνη

  • Η έρευνα, επίσης αναφέρει ότι η συναισθηματική ανάδραση συνδέετε εξολοκλήρου με το νευρικό σύστημα το οποίο εκκρίνει έναν νευροδιαβιββαστη την Σεροτονίνη η οποία είναι υπεύθυνή να αποβάλλει το άγχος και να ενισχύει το ανοσοποιητικό ΄σύστημα. Γι αυτό τον λόγο όταν είναι σε υψηλά επίπεδα μας βοηθά να βλέπουμε πιο θετικά τα πράγματα και να τα αντιμετωπίζουμε πολύ καλύτερα.

Το συμπέρασμα που προκύπτει

  • Όλα τα παραπάνω δείχνουν, ότι οι καρκινοπαθείς ασθενείς θα πρέπει απλά να προσπαθήσουν να έχουν πολύ καλή ψυχολογία για να καταφέρουν να αυξήσουν ποιοτικά το προσδόκιμο της ζωής τους.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές υγιεινής διατροφής

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μάθετε περισσότερα σχετικά με έναν ξηρό βήχα με COVID-19 σε αυτό το άρθρο

Ζώδια προβλέψεις : Πως θα αυξήσεις το προσδόκιμο ζωής σύμφωνα με το ζώδιο σου

Σεξουαλική υγεία: Τα αντησυλληπτικά προστατεύουν από τον καρκίνο των ωοθηκών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες παθήσεις υγείας προκαλούνται από το σπλαχνικό λίπος;

Σπλαχνικό λίπος: Η διαχείριση των επιπέδων του σπλαχνικού λίπους σε ένα ασφαλές εύρος είναι εξαιρετικά σημαντική, όχι μόνο για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης επικίνδυνων παθήσεων για την υγεία σας, αλλά και για τη γενική σας ευημερία.

Πόσο νερό χρειάζεστε καθημερινά και πώς το χρησιμοποιεί το σώμα σας;

Υγεία νερό: Το νερό χρησιμεύει κυριολεκτικά σε κάθε κύτταρο του οργανισμού μας! Άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος του σώματος μας αποτελείται από νερό! Καταναλώστε λοιπόν αρκετό, αν θέλετε να παραμείνετε υγιείς. 

Η σχέση μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών επηρεάζει τη θεραπεία

Νοσηλευτές ασθενείς: Οι νοσηλευτές ψυχικής υγείας υπερασπίζονται εδώ και καιρό τη σχέση νοσηλευτή-ασθενούς ως εργαλείο που επιτρέπει την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια στο πλαίσιο της θεραπευτικής επικοινωνίας.

Οι θαυματουργές ιδιότητες του καρότου και στα φύλλα του

Φύλλα καρότου: Όλοι γνωρίζουμε για τις εξαιρετικές ιδιότητες του καρότου, καθώς και για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Εξίσου υγιεινά όμως είναι και τα φύλλα καρότου, τα οποία συχνά παραβλέπουμε.

Η χορήγηση από του στόματος ανοσοθεραπείας με φιστίκια σε παιδιά ηλικίας 1 έως 3 ετών προκαλεί ύφεση της αλλεργίας στο ένα πέμπτο.

Ενώ υπάρχει θεραπεία για τις αλλεργίες στα φιστίκια, εγκρίνεται μόνο σε ηλικίες 4 ετών και άνω και προστατεύει από τυχαία έκθεση σε μικρές ποσότητες φιστικιών.