Pin It

Πανικός επικρατεί στην ‘’καρδιά’’ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) , μετά την μη έγκριση του νέου διοικητικού συμβουλίου από τον υπουργό Υγείας. 

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναφέρει στην απόφαση του ότι αμφισβητήθηκε η νομιμότητα της διαδικασίας στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ( 3-3-2019) , με ενστάσεις που κατέθεσαν υποψήφιοι της παράταξης που κέρδισε την πλειοψηφία και όχι από προσκείμενους στην κυβέρνηση. Υπήρξαν καταγγελίες για αλλοίωση των αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας συγκεκριμένων υποψηφίων οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, υπάρχουν αποφάσεις Ιατρικών Συλλόγων ( πχ. Πειραιά) που μιλούν για «σκιές» και ζητούν «αποκατάσταση της ομαλότητας», είναι εδραιωμένη η πεποίθηση πολλών εκλεκτόρων από όλη την Ελλάδα και από όλες τις παρατάξεις ότι έγιναν ατασθαλίες και λαθροχειρία στις εκλογές, η διαβίβαση όλων των απαραίτητων πρωτότυπων εγγράφων στο Υπουργείο Υγείας δεν πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκαν πολλαπλές πλημμέλειες και παρατυπίες που πλήττουν το κύρος της εκλογικής διαδικασίας και, αφού εξαντλήθηκαν όλα τα χρονικά περιθώρια, αποφασίστηκε η μη επικύρωση των αποτελεσμάτων και η επανάληψη των αρχαιρεσιών.

Θα επαναληφθεί δηλαδή με βάση τις προβλέψεις του νόμου η εκλογική διαδικασία με το ίδιο εκλεκτορικό σώμα και άρα με τους ίδιους συσχετισμούς δυνάμεων ανάμεσα στις παρατάξεις. Ούτε πραξικόπημα λοιπόν, ούτε «φέσι», ούτε προσπάθεια φίμωσης του Ιατρικού συνδικαλισμού, όπως προκλητικά και παραπειστικά δηλώνει ο αυτοανακηρυχθείς Πρόεδρος του ΠΙΣ. Από ανθρώπους της «παράταξης του 62%» οργανώθηκε η αλλοίωση της σειράς εκλογής και της σύνθεσης των μελών του ΔΣ, προφανώς για να είναι αρεστά στον προαλειφόμενο ως νέο Πρόεδρο.Η παράταξη που ελέγχει την πλειοψηφία των εκλεκτόρων και του νέου ΔΣ, χωρίς να την απειλεί κανένας, μετέρχεται παρανομιών για να «χρησιμοποιήσει» τον ΠΙΣ όχι ως όργανο διεκδίκησης των καλώς νοούμενων συμφερόντων των γιατρών της χώρας, αλλά ως «εργαλείο» μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και πολιτικών μεθοδεύσεων. Αυτή είναι η πολιτική ουσία της υπόθεσης. Η μόνη διέξοδος σήμερα για την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας των οργάνων του ΠΙΣ, είναι η επανάληψη των αρχαιρεσιών και η σύννομη συγκρότηση του νέου ΔΣ. Αφού, όπως δηλώνουν, η πλειοψηφία των γιατρών τους στηρίζει, και αφού οι ίδιοι άνθρωποι θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία, τι φοβούνται ;

Στην συνέχεια το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κανοντας αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης με την οποία δεν επικυρώνονται τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), κατέθεσε το εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)- Διαβάστε περισσότερα εδώ : Στο ΣτΕ προσφεύγει το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Ενώ, ο τέως γενικός γραμματέας Δημήτρης Βαρνάβας είναι στα κάγκελα με το νέο ΔΣ και ζητάει  να μην στέλνουν ανακοινώσεις με το λογότυπο του ΠΙΣ. Συγκεκριμένα για την πρόσφατη ανακοίνωσης του ΠΙΣ αναφέρει τα εξής:

“Εστάλη στα Μέσα Ενημέρωσης Δελτίο Τύπου το οποίο φέρει λογότυπο του ΠΙΣ και υπογράφεται από τους κ.κ. Εξαδάκτυλο Αθανάσιο και Ελευθερίου Γιώργο .Το εν λόγω Δελτίο Τύπου δεν εστάλη από το επίσημο e-mail του ΠΙΣ, δεν φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, ούτε σφραγίδα του ΠΙΣ και πρόκειται για πλαστογραφημένο έγγραφο που εκφράζει αποκλειστικά τους εκπεσόντες κ.κ. Εξαδάκτυλο Αθανάσιο και Ελευθερίου Γιώργο και όχι το ΝΠΔΔ που έχει την επωνυμία Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Ο ΠΙΣ θα εφαρμόσει την υπουργική Απόφαση, η οποία κρίνει πως μετά τη νοθεία που έγινε, τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν και την απαράδεκτη τακτική που τήρησε ο αυτοανακηρυχθείς Πρόεδρος δεν υφίσταται νόμιμο και έγκυρο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ και ορίζει το διοικητικό συμβούλιο που διενήργησε τις ακυρωθείσες εκλογές της 3ης Μαρτίου 2019 να πραγματοποιήσει νέα εκλογή εντός δύο μηνών”.

                                                                               

Pin It