Τεχνολογία

Μπλε φως οθόνες: Πώς επηρεάζει την υγεία μας εν μέσω πανδημίας;

Μπλε φως οθόνες: Πώς επηρεάζει την υγεία μας εν μέσω πανδημίας;

Μπλε φως οθόνες: Η τηλεκπαίδευση και η τηλεργασία, αλλά και ο εκτεταμένος χρόνος μπροστά στην οθόνη γενικότερα, βλάπτει την υγεία μας εν μέσω πανδημίας.

Η πανδημία δεν δείχνει σημάδια ότι πρόκειται να τελειώσει σύντομα. Και καθώς η εργασία από το σπίτι και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση εξακολουθούν να αποτελούν πραγματικότητα για πολλά νοικοκυριά, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι η συνεχής χρήση ηλεκτρονικών συσκευών δημιουργεί ορισμένες ανησυχίες – συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων του μπλε φωτός. Ο Scott Edmonds, Chief Eye Care Officer της United Healthcare, επεσήμανε ότι το μπλε φως είναι ένα φως χαμηλού μήκους κύματος, υψηλής ενέργειας που μπορεί να ενισχύσει την εγρήγορση ενός ατόμου. Αλλά η μακροπρόθεσμη, υπερβολική έκθεση μπορεί δυνητικά να βλάψει τα κύτταρα στον αμφιβληστροειδή και να διαταράξει τα πρότυπα ύπνου.

Είπε ότι είναι σχεδόν παντού σε ένα σπίτι που συνδέεται με την τεχνολογία. “Η μεγάλη έκθεση που βλέπουμε σήμερα”, είπε ο Έντμοντς, “ειδικά με την πανδημία, βγαίνει από το τηλέφωνό σας, βγαίνει από τον υπολογιστή σας και βγαίνει από τις νεότερες τηλεοράσεις που εκπέμπουν πολύ αυτό το μπλε φως”. Οι ειδικοί λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε την επίδραση του μπλε φωτός είναι να κρατάτε τις οθόνες τουλάχιστον 70 εκατοστά μακριά από τα μάτια σας. Μια άλλη σύσταση είναι ο κανόνας “20-20-20”. Πιο συγκεκριμένα, μετά από 20 λεπτά εργασίας στον υπολογιστή, ένα άτομο θα πρέπει να αφιερώσει 20 δευτερόλεπτα για να δει κάτι που βρίσκεται 20 πόδια (6 μέτρα) μακριά.

Ενθαρρύνεται επίσης η χρήση τεχνολογίας φιλτραρίσματος μπλε φωτός. Οι άνθρωποι που μελετούν τους κινδύνους του υπερβολικού χρόνου οθόνης λένε ότι υπάρχουν και άλλες παρενέργειες που πρέπει να ανησυχούν, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας και της ανεπαρκούς σωματικής δραστηριότητας. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Επικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα-Duluth Aaron Boyson είπε, ενώ είναι δύσκολο να καταλάβουμε κάτι τόσο πανταχού παρόν, ο περιορισμός της πρόσβασης είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι οικογένειες μπορούν να συνεργαστούν για την καταπολέμηση της υπερφόρτωσης τεχνολογίας.

“Αν αυτό σημαίνει ότι στο τραπέζι δεν έχετε τηλέφωνα, μην έχετε τηλέφωνα”, είπε ο Μπόισον. “Αν αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οθόνες στο παιδικό δωμάτιο, βγάλτε τις”. Είπε ότι παρόλο που η συνεχής χρήση της τεχνολογίας έχει κανονικοποιηθεί αυτές τις μέρες, οι γονείς δεν πρέπει να αισθάνονται περιορισμένοι από το να προσπαθήσουν να περιορίσουν την πρόσβαση και να περιορίσουν τη χρήση. Πρόσθεσε ένα σύνολο ερευνών που υποδεικνύουν ότι ακόμη και πριν από την πανδημία, οι ενήλικες και τα παιδιά είχαν πολύ χρόνο στην οθόνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Blue Monday 2022: Η πιο μελαγχολική ημέρα ολόκληρου του χρόνου

10 items γραφείου για να γίνει η τηλεργασία μας πιο παραγωγική

Πώς επηρεάζει το μπλε φως την υγεία της επιδερμίδας;

Πώς επιδρά η αλλαγή ώρας στην υγεία μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αλγόριθμος ΤΝ για την αξιολόγηση data ψηφιακής παθολογίας

Ψηφιακή παθολογία: Eρευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (BUSM) ανέπτυξαν έναν νέο αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης (AI) που βασίζεται σε ένα πλαίσιο που ονομάζεται εκμάθηση αναπαράστασης για την ταξινόμηση του υποτύπου καρκίνου του πνεύμονα με βάση εικόνες ιστού πνεύμονα από όγκους που έχουν αφαιρεθεί.

Ακριβέστερο το app ελέγχου κοπράνων από την κρίση του ασθενούς

Εφαρμογή: Εκτός από τη βελτίωση της ικανότητας του γιατρού να αξιολογεί την πεπτική υγεία των ασθενών του, αυτή η εφαρμογή θα μπορούσε να είναι επωφελής για κλινικές δοκιμές μειώνοντας τη μεταβλητότητα των μέτρα έκβασης των κοπράνων.

Facebook: Αναρτήσεις αποκαλύπτουν όσους κινδυνεύουν από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Facebook: Τα δεδομένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμεύουν ως μια άμεσα διαθέσιμη, πλούσια και υποεκμετάλλευτη πηγή για την κατανόηση σημαντικών προβλημάτων δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής χρήσης αλκοόλ.

Τεχνολογία: Η Ion Beam Applications αποκτά τη Modus QA

Τεχνολογία: Η IBA (Ion Beam Applications), μια εταιρεία τεχνολογίας επιταχυντών σωματιδίων και λύσεων διασφάλισης ποιότητας δοσιμετρίας, εξαγόρασε την Modus Medical Devices (Modus QA), μια καναδική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο του Οντάριο, που ειδικεύεται στα προσομοιώματα για τη διασφάλιση ποιότητας για ακτινοθεραπεία.

Aξιόπιστη τεχνική για διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα

Η επεμβατική πνευμονολογία αποτελεί εξειδίκευση της πνευμονολογίας και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάγνωση και την αντιμετώπιση νοσημάτων του αναπνευστικού καθώς και άλλων πολυσυστηματικών νοσημάτων, μέσω εξελιγμένων βρογχοσκοπικών τεχνικών.