Παιδιά

Μαθητές και μαθήτριες ενημερώθηκαν για τις μεθόδους αντισύλληψης

Μαθητές και μαθήτριες ενημερώθηκαν για τις μεθόδους αντισύλληψης

Για τις μεθόδους αντισύλληψης και για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) ενημερώθηκαν ,οι μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν χθες τα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να ενημερωθούν για τις μεθόδους αντισύλληψης και για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Τους μαθητές, καλωσόρισαν οι υποδιοικητές της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Άννα Τριχοπούλου και Γιώργος Νεοφώτιστος, καθώς και άλλοι γιατροί, οι οποίοι ανέπτυξαν και ανέλυσαν τρεις θεματικές ενότητες που αφορούσαν στη σεξουαλική ζωή, την αναπαραγωγή και τη μητρότητα, τον ιό HPV και το Τεστ ΠΑΠ, καθώς και την αντισύλληψη στην εφηβεία.

Από την πρώτη αυτή ενημέρωση προκύπτει συμπερασματικά, σύμφωνα με την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, πως η πλειονότητα των μαθητριών που παρακολούθησαν, είχαν εμβολιασθεί κατά του HPV, ενώ είχαν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την προστασία τους τόσο από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων και τα στελέχη του, όσο και από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Στόχος της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, είναι η ανάπτυξη αυτού του πιλοτικού προγράμματος, που ξεκίνησε από τα γραφεία της, σε όλα τα σχολεία της Κρήτης, σε συνεργασία με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την επιστημονική υποστήριξη των γιατρών των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας αρμοδιότητάς της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς συγκρίνονται οι βαθμολογίες μαθημάτων το 2021 με τις βαθμολογίες πριν από την πανδημία στις ΗΠΑ

10 κορυφαίες απειλές για την παιδική ηλικία που θέτουν σε κίνδυνο 8 εκατομμύρια παιδιά στον Καναδά.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα σνακ μεγάλου μεγέθους τροφοδοτούν το κύμα παιδικής παχυσαρκίας στις Η.Π.Α.

«Δεν ξέρουμε πραγματικά ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, αν και σίγουρα υπάρχει ανησυχία ότι σε 20 χρόνια θα δούμε αυτό το τεράστιο μπαλόνι χρόνιας ασθένειας το οποίο θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια στα προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης».

Περισσότερα παιδιά προσπαθούν να χάσουν βάρος από ό,τι πριν από μια δεκαετία

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε πολλά για τους αριθμούς ή τα χαρακτηριστικά αυτών των παιδιών που μπορεί να προσπαθούν να χάσουν βάρος». Και προσθέτει: «Για αυτή τη μελέτη, θέλαμε να δούμε αν υπήρχαν τάσεις ή αλλαγές στον επιπολασμό των προσπαθειών απώλειας βάρους μεταξύ των παιδιών ηλικίας 8 έως 17 ετών».

Μητέρα vegan από τη Φλόριντα καταδικάστηκε για λιμοκτονία νηπίου διατρεφόμενου με ωμά φρούτα και λαχανικά

Στα τελικά επιχειρήματα, η συνεισαγγελέας Σάρα Μίλερ, βοηθός δικηγόρου, απευθύνθηκε στους ενόρκους και ανέφερε ότι το έγκλημα δεν ήταν ότι ο Έζρα πέθανε στον ύπνο του, αλλά ότι η Ο' Λίρι αρνήθηκε να ζητήσει ιατρική βοήθεια για το παιδί της.

Το περιπετειώδες παιδικό παιχνίδι μπορεί να αποτρέψει το άγχος και την κατάθλιψη, σύφωνα με μελέτη

Στις 9 Ιουλίου, είπε στο Fox News ότι το ίδρυμά του συνεργάζεται με τη Θεμελίωση Διάρκειας Ζωής για να φιλοξενήσει έναν Οικογενειακό Αγώνα Περιπέτειας στο Κουίνς για να δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες γονείς και παιδιά να μειώσουν το άγχος συμμετέχοντας σε μια συναρπαστική σειρά από εμπόδια και δραστηριότητες μαζί.

Σχεδόν το ένα τρίτο των εφήβων δεν αισθάνονται ασφαλείς στο σχολείο

Τα ευρήματα έδειξαν μια σαφή ανάγκη για στρατηγικές για την παροχή εκπαιδευτικών περιβαλλόντων όπου όλοι οι μαθητές μπορούν να αισθάνονται προστατευμένοι, ανεξάρτητα από το υπόβαθρό τους, αναφέρει ο ερευνητής».