Αυτοφροντίδα

Ματωμένα ούλα: Αποτελεσματικές θεραπείες για την πρόληψη της στοματικής κοιλότητας

Ματωμένα ούλα: Αποτελεσματικές θεραπείες για την πρόληψη της στοματικής κοιλότητας

Ματωμένα ούλα: Με μια τόσο μεγάλη ποικιλία από λαχταριστές λιχουδιές σε μέγεθος μπουκιάς, καταλαβαίνουμε τη μανία. Δυστυχώς, όλη αυτή η γλυκιά κουβέντα φέρνει επίσης την προσοχή στην έλλειψη φροντίδας για τη στοματική υγεία περίπου το 85% έως 90% των ενηλίκων και το 60 έως το 80% των παιδιών υποφέρουν από οδοντική αδιαφορία. 

Δεν είναι μυστικό ότι οι Έλληνες λατρεύουν τα γλυκά. Για τους περισσότερους, ένα γλυκό μετά το γεύμα είναι απαραίτητο, ειδικά μετά το δείπνο. Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η κατανάλωση αυξάνεται κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Ελληνική γιορτή χωρίς γλυκά δεν υπάρχει. Ανεξάρτητα από την περιοχή ή τη γιορτή, τα γλυκά είναι πάντα ο κύριος καλεσμένος. Από τα Χριστούγεννα μέχρι και το Πάσχα, κάθε ινδική γιορτή ή φεστιβάλ έχει ένα βασικό γλυκό που συνδέεται με αυτό.

Υψηλή κατανάλωση ζάχαρης = περισσότερες κοιλότητες;

Με μια τόσο μεγάλη ποικιλία από λαχταριστές λιχουδιές σε μέγεθος μπουκιάς, καταλαβαίνουμε τη μανία. Δυστυχώς, όλη αυτή η γλυκιά κουβέντα φέρνει επίσης την προσοχή στην έλλειψη φροντίδας για τη στοματική υγεία περίπου το 85% έως 90% των ενηλίκων και το 60 έως το 80% των παιδιών υποφέρουν από οδοντική αδιαφορία. Ένας λόγος που μπορεί να αποδοθεί σε αυτό είναι η αμέλεια της χώρας για το νυχτερινό βούρτσισμα. Ένας άλλος λόγος για την κακή στοματική υγεία  μπορεί να είναι η απροθυμία τους να επισκεφτούν έναν οδοντίατρο. 

Μια γλυκιά στοματική ρουτίνα

Το να θέλεις υγιή δόντια δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιορίσεις τα γλυκά, σημαίνει απλώς να προσέχεις! Μια σημαντική συνήθεια είναι το βούρτσισμα των δοντιών το βράδυ . Τα πλεονεκτήματα του ίδιου είναι τα ακόλουθα:

Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης τερηδόνας

Αφαιρεί την πλάκα και τα βακτήρια που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το βούρτσισμα τη νύχτα είναι γνωστό ότι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης τερηδόνας έως και 50%

Μειώνει τον κίνδυνο της νόσου των ούλων

Η συσσώρευση πλάκας και βακτηρίων μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ασθένεια των ούλων, η οποία διατηρείται υπό έλεγχο με το βούρτσισμα τη νύχτα.

Γρήγορες συμβουλές για ένα υγιές στόμα

Μερικές άλλες συμβουλές για να διατηρήσετε το στόμα σας υγιές:

  1. Περιορίστε την κατανάλωση γλυκών κατά τη διάρκεια της ημέρας : Αντί να αφιερώνετε στα γλυκά ταυτόχρονα, προσπαθήστε να τα απλώσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του χρόνου έκθεσης των δοντιών σας στη ζάχαρη, μειώνοντας τον κίνδυνο τερηδόνας.
  2. Διατηρήστε υψηλή πρόσληψη νερού : Η τακτική κατανάλωση νερού όχι μόνο σας κρατά ενυδατωμένη, αλλά βοηθά επίσης στην εξουδετέρωση των οξέων στο στόμα σας που μπορούν να προκαλέσουν τερηδόνα.
  3. Τακτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι : Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας για τακτικούς ελέγχους και καθαρισμούς. Ο οδοντίατρός σας μπορεί να εντοπίσει πρώιμα σημάδια τερηδόνας και να παρέχει καθοδήγηση για το πώς να διατηρήσετε καλή στοματική υγεία.

Η αγάπη της Ελλάδας για τα γλυκά είναι αναμφισβήτητη και αποτελεί ουσιαστικό μέρος του πολιτισμού μας. Ωστόσο, η διατήρηση μιας καλής οδοντιατρικής ρουτίνας είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσουμε τα δόντια μας υγιή! Υιοθετήστε την απλή συνήθεια του βουρτσίσματος το βράδυ και προστατέψτε τα δόντια σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φροντίσετε σωστά την οδοντόβουρτσά σας

Οι εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας επισημαίνουν το μέλλον των εμφυτευμάτων

Εάν τα ούλα σας ματώνουν, μπορεί να έχετε ανεπάρκεια σε βιταμίνη C

Ένα οδοντικό εμφύτευμα που παράγει ηλεκτρισμό και αντιστέκεται στα βακτήρια!

Γιατί ματώνουν τα ούλα μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο σημαντική είναι η εφαρμογή κρέμας στο σώμα μας;

Κρέμα σώματος: Η ενσωμάτωση μιας ενυδατικής κρέμας σώματος στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας να φαίνεται και να αισθάνεται καλύτερα, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τον τύπο του δέρματός σας.