Αυτοφροντίδα

Διαλογισμός: Ενδυναμώνει τη μνήμη και ανακουφίζει τον χρόνιο πόνο [vid]

Διαλογισμός: Ενδυναμώνει τη μνήμη και ανακουφίζει τον χρόνιο πόνο [vid]

Διαλογισμός: Θεωρείται ένας τύπος συμπληρωματικής ιάσης του νου και του σώματος, ενώ μπορεί να παράσχει μια βαθιά κατάσταση χαλάρωσης και να μειώσει τον πόνο.

Ο διαλογισμός έχει ασκηθεί για χιλιάδες χρόνια. Αρχικά προοριζόταν για να βοηθήσει στην εμβάθυνση της κατανόησης των ιερών και μυστικιστικών δυνάμεων της ζωής. Σήμερα, ο διαλογισμός χρησιμοποιείται συνήθως για χαλάρωση και μείωση του στρες. Θεωρείται ένας τύπος συμπληρωματικής ιάσης του νου και του σώματος, ενώ μπορεί να παράσχει μια βαθιά κατάσταση χαλάρωσης και να μειώσει τον πόνο.

  • Τονώνει την αυτοεκτίμηση

Ο διαλογισμός βοηθά στην καταστολή των αρνητικών σκέψεων, ηρεμεί το μυαλό και μειώνει το άγχος, βοηθώντας σας να νιώσετε καλά με τον εαυτό σας και τις αποφάσεις που παίρνετε.

  • Ο διαλογισμός ανακουφίζει το αίσθημα της μοναξιάς

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Brain, Behavior, and Immunity” έδειξε ότι οι ηλικιωμένοι, που συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα μείωσης του στρες που βασίστηκε στο mindfulness, διάρκειας οκτώ εβδομάδων, είδαν μείωση της προφλεγμονώδους γονιδιακής έκφρασης και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί το αίσθημα της μοναξιάς.

  • Βελτιώνει τη μνήμη

Η πρακτική διαλογισμού έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την «οπτικο-χωρική επεξεργασία, τη μνήμη και την εκτελεστική λειτουργία» του εγκεφάλου, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Consciousness and Cognition”. Μετά από μόλις τέσσερις ημέρες διαλογισμού, οι άνθρωποι έδειξαν μια ισχυρότερη ικανότητα να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή.

  • Μπορεί να ανακουφίσει το PMS – πονοκέφαλοι, κράμπες, εξάψεις και κατακράτηση υγρών, μεταξύ άλλων –

Ο διαλογισμός έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε τον πόνο της περιόδου, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Mindfulness”.

  • Ο διαλογισμός μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι ο διαλογισμός και η μείωση του στρες που βασίζονται στην ενσυνειδητότητα – mindfulness – μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του χρόνιου πόνου, το οποίο είναι ένα σημαντικό νέο για άτομα που ζουν με αρθρίτιδα. Η πρακτική διαλογισμού μπορεί να μειώσει την ένταση του πόνου, να βελτιώσει τη λειτουργικότητα, τη διάθεση και την υποκειμενική ποιότητα ζωής.

  • Αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα ανταποκρίνεται στο άγχος

Ο διαλογισμός σας βοηθά να διαχειριστείτε τις αντιδράσεις σας στο άγχος.

Ακολουθεί βίντεο διαλογισμού για την αντιμετώπιση του πόνου:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τέσσερις τεχνικές χαλάρωσης για όταν έχετε στρες

Οι συνέπειες του χρόνιου στρες στην υγεία

Ηρεμιστικές και παυσίπονες οι βιοχημικές δράσεις του αγκαλιάσματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η εσωτερική και εξωτερική φροντίδα του εαυτού μας φέρνει ισορροπία

Η αυτοφροντίδα είναι μια πολύ σημαντική συνθήκη που βοηθάει στη διατήρηση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας. Όταν μιλάει κανείς για την αυτοφροντίδα, αναφέρεται σε όλους εκείνους τους τρόπους που αξιοποιεί προκειμένου να ενισχύσει την ισορροπία, την ευεξία και τη καλή σωματική και ψυχική κατάσταση για τον ίδιο.

Η γιόγκα ως τεχνική διαχείρισης του άγχους και του στρες

Αθλητισμός: Μελέτες δείχνουν ότι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους που η γιόγκα βοηθά με το άγχος σας, είναι καθώς ανεβάζει τη διάθεσή σας και σας βοηθά να αναπτύξετε σταδιακά μια περισσότερο αυτο-συμπονετική στάση προς τον εαυτό. 

Δεν παίζει ρόλο μόνο το τι τρώμε αλλά και το πότε το καταναλώνουμε

Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτή την πρακτική, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξαναπάτε σε πάρτι ή σε δείπνο. Όταν ξεπεράσετε το πλαίσιο των 10 ωρών, την επόμενη μέρα μπορείτε να επανέλθετε. Η Manoogian αποδεικνύει πως αυτή η πρακτική μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε 5% από το βάρος μας, να βελτιώσει την αίσθηση δύναμης και να μειώσει την αρτηριακή πίεση.