Ψυχική Υγεία

Άγχος Συνέπειες: Ποιες είναι οι συνέπειες του μακροχρόνιου στρες [vid]

Άγχος Συνέπειες: Ποιες είναι οι συνέπειες του μακροχρόνιου στρες [vid]

Άγχος Συνέπειες: Το άγχος είναι παντού και για κάθε άνθρωπο σημαίνει διαφορετικά πράγματα. Και ενώ το λίγο άγχος είναι εντάξει - ένας βαθμός άγχους είναι και ωφέλιμος - το πολύ άγχος μπορεί να σας κουράσει και να έχει επιπτώσεις στην υγεία σας, τόσο ψυχική όσο και σωματική.

Το άγχος μας επηρεάζει όλους. Μπορεί να παρατηρήσετε συμπτώματα άγχους κατά τη διαχείριση των οικονομικών σας ή την εκπλήρωση των καθηκόντων ή απαιτήσεων στη δουλειά ή εξαιτίας μιας δυσκολίας στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Το άγχος είναι παντού και για κάθε άνθρωπο σημαίνει διαφορετικά πράγματα. Και ενώ το λίγο άγχος είναι εντάξει – ένας βαθμός άγχους είναι και ωφέλιμος – το πολύ άγχος μπορεί να σας κουράσει και να έχει επιπτώσεις στην υγεία σας, τόσο ψυχική όσο και σωματική.

Ποιες είναι οι συνέπειες του μακροχρόνιου στρες;

Λίγο άγχος κάθε τόσο δεν ανησυχεί. Το συνεχές, χρόνιο στρες, ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ενδειτικά αναφέρουμε:

  • Προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη, άγχος
  • Καρδιαγγειακά νοσήματα, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, των μη φυσιολογικών καρδιακών ρυθμών, των καρδιακών προσβολών και του εγκεφαλικού
  • Παχυσαρκία και άλλες διατροφικές διαταραχές
  • Εμμηνορροϊκά προβλήματα
  • Σεξουαλική δυσλειτουργία, όπως πρόωρη εκσπερμάτιση στους άνδρες και απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες
  • Προβλήματα δέρματος και μαλλιών, όπως ακμή, ψωρίαση και έκζεμα και μόνιμη τριχόπτωση
  • Γαστρεντερικά προβλήματα, όπως γαστρίτιδα, ελκώδη κολίτιδα και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

 

Υπάρχει βοήθεια

Το άγχος είναι μέρος της ζωής. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι πώς το χειρίζεστε. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την υπερφόρτωση του άγχους στη ζωή σας και τις συνέπειες του μακροπρόθεσμα για την υγεία, είναι να γνωρίζετε τα συμπτώματά σας.

Εάν εσείς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο αισθάνεστε έντονο άγχος, το οποίο επηρεάζει την καθημερινότητα και λειτουργικότητά σας, μιλήστε με το γιατρό σας. Πολλά συμπτώματα του στρες μπορεί επίσης να είναι σημάδια άλλων προβλημάτων υγείας. Ο γιατρός σας μπορεί να αξιολογήσει τα συμπτώματά σας και να αποκλείσει άλλες καταστάσεις υγείας. Εάν φταίει το άγχος, μπορεί να συστήσει έναν θεραπευτή ή σύμβουλο ψυχικής υγείας που θα σας βοηθήσει να χειριστείτε καλύτερα το άγχος σας.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ηρεμιστικές και παυσίπονες οι βιοχημικές δράσεις του αγκαλιάσματος

Οι δεσμοί μεταξύ σκληρών γονεϊκών πρακτικών, παιδικού άγχους και ανατομίας του εγκεφάλου

Ο διαλογισμός αυξάνει την ψυχική ανθεκτικότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κολύμβηση συμβάλλει στην καλή υγεία του εγκεφάλου και τη μείωση του στρες

Κολύμπι: Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κολύμβηση είναι πράγματι πολύ ευεργετική για το μυαλό, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε στην παραλία, σε μια ορεινή λίμνη ή κολυμπάτε στην πισίνα του ξενοδοχείου σας το καλοκαίρι. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μας ωφελεί.

8 στους 10 αντιμετωπίζουν το άγχος της πανδημίας στη φύση

Καναδάς κορωνοϊός: Οι άνθρωποι θέλουν να συνδεθούν με ασφάλεια με άλλους ή να βγουν έξω για λίγο φως από τον ήλιο και μια βόλτα, πεζοπορία, τρέξιμο ή βόλτα με ποδήλατο για ένα διάλειμμα από την αυξημένη τηλεργασία και τον χρόνο οθόνης.

Το 10% των ανθρώπων παρουσίασαν μαρασμό στην πανδημία

Ατονία απάθεια: Η ατονία δεν διαρκεί για πάντα και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ψυχική σας κατάσταση, ενώ μπορεί να είναι πρόδρομος για την κατάθλιψη ή να υπάρχει παράλληλα με την κατάθλιψη.

Η σχέση μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών επηρεάζει τη θεραπεία

Νοσηλευτές ασθενείς: Οι νοσηλευτές ψυχικής υγείας υπερασπίζονται εδώ και καιρό τη σχέση νοσηλευτή-ασθενούς ως εργαλείο που επιτρέπει την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια στο πλαίσιο της θεραπευτικής επικοινωνίας.

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας σχετίζεται με καλύτερη ψυχική υγεία

Αθλητισμός: Αυτό που μας λένε τα ευρήματα της μελέτης είναι ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας κρίσης δημόσιας υγείας, οι άνθρωποι θα πρέπει να ενθαρρύνονται να είναι σωματικά δραστήριοι για να διατηρήσουν τη σωματική και ψυχική τους υγείας.

Ποιο είναι το ιδανικό ταίρι για έναν Υδροχόο;

Σχέσεις Υδροχόος: Προχωρώντας στο 2022, δείτε πώς μπορούν να ταιριάξουν οι Υδροχόοι στις σχέσεις τους με σύμμαχο τον ζωδιακό κύκλο, είτε πιστεύετε στα ζώδια είτε παραμένετε επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτά.