Αυτοφροντίδα

Διαλογισμός: Για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο άγχος και πιο ανάλαφρη ζωή [vid]

Διαλογισμός: Για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο άγχος και πιο ανάλαφρη ζωή [vid]

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός σας βοηθά να αντιμετωπίσετε το άγχος και να αποκρίνεστε με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής, κάτι που μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα.

Ο διαλογισμός βοηθά τους ανθρώπους να πατήσουν το κουμπί της παύσης για να είναι παρόντες στην παρούσα στιγμή. Είναι ένας άμεσος τρόπος να αποκτήσουμε αυτό το είδος της ηρεμίας και της επικέντρωσης και να συνδεθούμε με τον εαυτό μας στο παρόν.

Είτε πρόκειται για πέντε λεπτά ή 20 λεπτά, η εύρεση χρόνου για διαλογισμό καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι και πιο ήρεμοι. Και, το μυαλό και το σώμα σας θα σας ευχαριστήσουν. Ο διαλογισμός προσφέρει πολλά οφέλη στη σωματική σας υγεία και ευεξία.

Οφέλη Διαλογισμού

  • Μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης

Έρευνες δείχνουν ότι ο διαλογισμός μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης που προκαλεί άγχος. Η μείωση της κορτιζόλης μπορεί να μειώσει το γενικό στρες, το άγχος και την κατάθλιψη.

  • Μπορείτε να αντιμετωπίσετε καλύτερα το άγχος

Ο διαλογισμός φέρνει μια αίσθηση ηρεμίας στο μυαλό και το σώμα που μπορεί να μειώσει το άγχος. Όταν το μυαλό χαλαρώνει, το σώμα ακολουθεί. Θέλουμε η αδρεναλίνη μας και το νευρικό μας σύστημα να κάνουν ένα διάλειμμα μερικές φορές, να αποσυνδέονται, να αναζωογονούνται κι αυτό ακριβώς πετυχαίνουμε με τον διαλογισμό και την συνειδητή επαφή με την παρούσα στιγμή.

Αφιερώνοντας μόνο λίγα λεπτά για να κλείσετε τα μάτια σας και να κάνετε ασκήσεις αναπνοής μπορείτε να απενεργοποιήσετε τους μηχανισμούς στον εγκέφαλό σας που προκαλούν και εμπλέκονται στο άγχος.

  • Μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης

Η κατάθλιψη είναι μια ψυχική κατάσταση που προκαλείται συχνά από το άγχος. Έρευνες δείχνουν ότι ο διαλογισμός μπορεί να αλλάξει περιοχές του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένου του «κέντρου φόβου», που συνδέονται με την κατάθλιψη. Οι άνθρωποι που διαλογίζονται δείχνουν επίσης βελτιώσεις στην περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται ιππόκαμπος και είναι ο τόπος των διεργασιών της μάθησης και της μνήμης.

  • Αυξάνει φυσικά τη διάθεση

Ο διαλογισμός σας βοηθά να αντιμετωπίσετε το άγχος και να αποκρίνεστε με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής, κάτι που μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα.

Ακολουθεί βίντεο διαλογισμού:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαλογισμός οπτικοποίηση : Βήματα για να το πετύχετε

Διαλογισμός σελήνης : Μάθετε τι είναι και πως θα το επιτύχετε

Ο διαλογισμός ως μορφή συμπληρωματικής θεραπείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η εσωτερική και εξωτερική φροντίδα του εαυτού μας φέρνει ισορροπία

Η αυτοφροντίδα είναι μια πολύ σημαντική συνθήκη που βοηθάει στη διατήρηση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας. Όταν μιλάει κανείς για την αυτοφροντίδα, αναφέρεται σε όλους εκείνους τους τρόπους που αξιοποιεί προκειμένου να ενισχύσει την ισορροπία, την ευεξία και τη καλή σωματική και ψυχική κατάσταση για τον ίδιο.

Η γιόγκα ως τεχνική διαχείρισης του άγχους και του στρες

Αθλητισμός: Μελέτες δείχνουν ότι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους που η γιόγκα βοηθά με το άγχος σας, είναι καθώς ανεβάζει τη διάθεσή σας και σας βοηθά να αναπτύξετε σταδιακά μια περισσότερο αυτο-συμπονετική στάση προς τον εαυτό. 

Δεν παίζει ρόλο μόνο το τι τρώμε αλλά και το πότε το καταναλώνουμε

Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτή την πρακτική, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξαναπάτε σε πάρτι ή σε δείπνο. Όταν ξεπεράσετε το πλαίσιο των 10 ωρών, την επόμενη μέρα μπορείτε να επανέλθετε. Η Manoogian αποδεικνύει πως αυτή η πρακτική μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε 5% από το βάρος μας, να βελτιώσει την αίσθηση δύναμης και να μειώσει την αρτηριακή πίεση.