Ψυχική Υγεία

Άγχος: Η δύναμη της συνειδητής αναπνοής στην διαχείριση του άγχους – Διαλογισμός [vid]

Άγχος: Η δύναμη της συνειδητής αναπνοής στην διαχείριση του άγχους – Διαλογισμός [vid]

Άγχος: Οπότε εάν αντιμετωπίζετε άγχος και στρες μέσα στην καθημερινότητά σας και αναζητάτε τρόπους να ηρεμήσετε για να μπορείτε να πάρετε πιο συνειδητές και ασφαλείς αποφάσεις, σκεφτείτε να αφιερώσετε λίγα λέπτα μέσα στη μέρα για να κάνετε διαλογισμό και να αναπνεύσετε. Συχνά υποτιμάμε την ευεργετική δράση μια βαθιάς και με επίγνωση αναπνοής.

Η σύγχρονη ζωή μπορεί να είναι αγχωτική για πολλούς από εμάς, και είναι γνωστό ότι το άγχος μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας, σωματική και ψυχική. Σε ορισμένες περιπτώσεις, απλώς κια μόνο η εύρεση και αφιέρωση λίγου χρόνου για παύση και ξεκούραση σε αυτούς και εαυτές μπορεί μπορεί να είναι αρκετή, ώστε το μυαλό μας να ηρεμήσει, να πάρουμε μια ανάσα και να νιώσουμε καλύτερα στη στιγμή.

Οπότε εάν αντιμετωπίζετε άγχος και στρες μέσα στην καθημερινότητά σας και αναζητάτε τρόπους να ηρεμήσετε για να μπορείτε να πάρετε πιο συνειδητές και ασφαλείς αποφάσεις, σκεφτείτε να αφιερώσετε λίγα λέπτα μέσα στη μέρα για να κάνετε διαλογισμό και να αναπνεύσετε. Συχνά υποτιμάμε την ευεργετική δράση μια βαθιάς και με επίγνωση αναπνοής.

Ποια είναι τα οφέλη του διαλογισμού στην ψυχική μας υγεία και ειδικότερα την ανακούφιση των συμπτωμάτων του στρες

Ο διαλογισμός έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βοηθά στην ανακούφιση του στρες μετά από οκτώ εβδομάδες τακτικής εξάσκησης.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο διαλογισμός είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο διαχείρισης του άγχους, που τελικά επαναπρογραμματίζει τον εγκέφαλο στο βαθμό που οι διαλογιστές καταλήγουν σε μεγαλύτερη ικανότητα διαχείρισης του στρες. Φυσικά δεν μπορείτε να έχετε αυτά τα αποτελέσματα εάν δοκιμάζετε τον διαλογισμό για πρώτη φορά ή εάν επαναλαμβάνετε την πρακτική του κάθε μήνα ή και χρόνο. Για να επωφεληθείτε από την αγχολυτική και ηρεμιστική του δράση και να χαρείτε την καθαρότητα του νου που προάγει, θα πρέπει να κάνετε διαλογισμό τακτικά και με συνέπεια.

Κατά την εξάσκησή του, το μυαλό μαθαίνει ξανά – σιγά σιγά να είναι πιο ανοιχτό και λιγότερο αντιδραστικό, Αυτό μας βοηθά να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε καλύτερα αγχογόνες καταστάσεις που πυροδοτούν δυσφορία και στρες στη ζωή μας – στην καριέρα, την οικογένεια, τη σχέση, το σχολείο, τα οικονομικά, ακόμη και την κυκλοφορία στο δρόμο!

Ακολουθεί βίντεο με καθοδηγούμενο διαλογισμό 10 λεπτών για την αντιμετώπιση του άγχους:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αξιοποιήστε τις θεραπευτικές δυνάμεις της θάλασσας για καλύτερη ψυχική υγεία

Η γιόγκα μπορεί να είναι το αντίδοτο σε ό,τι σας προκαλεί δυσφορία και πόνο

4 tips για την ανακούφιση του άγχους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο τυφώνας Ίαν προκαλεί "συναισθηματικό τραύμα" πέρα από τη φυσική καταστροφή, λέει γιατρός

Αυτές οι τσάντες θα πρέπει να περιέχουν ταυτότητα, χρήματα, φορτιστές, ένα ζευγάρι στεγνά ρούχα, σνακ και λίγο νερό, είπε. "Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι πάντα - πρώτα απ' όλα - να ακούτε τις προειδοποιήσεις των τοπικών αρχών", είπε.

Η ειδική ομάδα εργασίας των ΗΠΑ που συνιστά διαγνωστικές εξετάσεις για το άγχος οδηγεί σε υπερβολική διάγνωση και συνταγογράφηση

"Ένας ικανός, εξειδικευμένος επαγγελματίας ψυχικής υγείας έχει την εμπειρία να ξεχωρίσει ποια είναι μια ψυχολογική δυσκολία που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με ψυχοθεραπεία, πού είναι η φαρμακευτική αγωγή ένα λογικό μέρος μιας ολοκληρωμένης θεραπείας και πότε δεν είναι", δήλωσε στο Fox News.

Πώς θα περάσετε το χρόνο σας ευχάριστα με την οικογένειά σας;

Οικογένεια: Μπορείτε να περάσετε ώρες με την οικογένειά σας, αλλά το πώς περνάτε αυτόν τον χρόνο είναι αυτό που έχει σημασία. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας.